Explore Ecuador &
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

Activiteit in de regio van guamote

Ozogoche Trekking 2 dagen

Op ongeveer 55 kilometer van Guamote bevindt zich het dorp Ozogoche Alto. Het ligt binnen het Nationaal Park Sangay. Het park telt meer dan 325 grote en kleine meren, waarvan er zich 45 in Ozogoche bevinden. Gedurende deze tweedaagse trekking wandelen we rond het meer Cubillín. We worden begeleid door een Engelstalige en een lokale gids. Onze bagage wordt gedragen door een paard. De tocht gaat van 3.800 meter tot 4000 meter. We slaan ons kamp op naast het Tinguicocha meer. Tijdens de wandeling kan je genieten van het prachtige, verlaten landschap.
Op dag 2 van deze trekking zetten we onze tocht verder rond het meer van Cubillín. Vanaf hier zijn er geen paden meer door de mens gemaakt maar volgen we de sporen van wilde dieren. Na een wandeling van ongeveer 3 uur, komen we aan de oevers van dit meer. Hier maken maken we een verse soep klaar om terug op krachten te komen. Van hieruit gaat het lichtjes bergafwaarts tot het dorp Ozogoche Alto. Dit laatste stuk duurt ongeveer 3 uur. Éenmaal aangekomen in het dorp, wordt ons een een typische maaltijd van de regio aangeboden, verse forel.
Moeilijkheidsgraad: boven gemiddeld.

Excursion-Guamote: Ozogoche Trekking 2 days
Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!