Ozogoche Trekking 2 dagen

Op ongeveer 55 kilometer van Guamote bevindt zich het dorp Ozogoche Alto. Het ligt binnen het Nationaal Park Sangay. Het park telt meer dan 325 grote en kleine meren, waarvan er zich 45 in Ozogoche bevinden. Gedurende deze tweedaagse trekking wandelen we rond het meer Cubillín. We worden begeleid door een Engelstalige en een lokale gids. Onze bagage wordt gedragen door een paard. De tocht gaat van 3.800 meter tot 4000 meter. We slaan ons kamp op naast het Tinguicocha meer. Tijdens de wandeling kan je genieten van het prachtige, verlaten landschap.
Op dag 2 van deze trekking zetten we onze tocht verder rond het meer van Cubillín. Vanaf hier zijn er geen paden meer door de mens gemaakt maar volgen we de sporen van wilde dieren. Na een wandeling van ongeveer 3 uur, komen we aan de oevers van dit meer. Hier maken maken we een verse soep klaar om terug op krachten te komen. Van hieruit gaat het lichtjes bergafwaarts tot het dorp Ozogoche Alto. Dit laatste stuk duurt ongeveer 3 uur. Éenmaal aangekomen in het dorp, wordt ons een een typische maaltijd van de regio aangeboden, verse forel.
Moeilijkheidsgraad: boven gemiddeld.

Tijdsduur: 2 dagen

Inclusief: Engelstalige gids, lokale gids, transport h/t, maaltijden vanaf middagmaal op de eerste dag tot middagmaal de dag erna, snack en water, lastdier, kampeermateriaal (tent, slaapzak, slaapmatje en eetgerief), laarzen en bijdrage aan de gemeenschap

stuur ons een mail of bel ons

00 593 99 593 4900
info@explore-ecuador.be