Explore Ecuador &
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

Activiteit in de regio van guamote, riobamba

Inca Trail – 3 daagse trektocht

Het wegennetwerk van de Inca´s (Qhapac Ñan in Kichwa-taal) strekte zich uit van Chili tot Colombia. Het was de hoofdader van het Inca rijk (1470-1534) zowel op politiek, economisch als sociaal vlak. Tijdens de Spaanse overheersing (1534-1822) werd dit netwerk nog gebruikt. Zij noemden het “El Camino Real” ofwel de Koninklijke Weg. Tegenwoordig blijven nog slechts enkele delen van dit netwerk bewaard. Één van de best in stand gehouden routes ligt tussen het dorp Achupallas en Ingapirca.
Op dag 1 vertekken we vanuit Guamote richting Achupallas, een rit van anderhalf uur. Het startpunt van de trekking ligt op 3.300m. De eerste dag wandelen we 4 uur tot aan onze eerste kampeerplaats op een hoogte van ongeveer 4.000m. Doorheen de hele trekking worden we begeleid door een lokale gids. Onze bagage wordt gedragen door een paard.
Op dag 2 staat een wandeling van ongeveer 7 uur gepland. Na 2-3 uur wandelen komen we aan op het hoogste punt van de trekking. Van hieruit hebben we een prachtig zicht over het meer van Sansahuín. Na nog 4 uur wandelen komen we toe op onze tweede kampeerplaats op een hoogte van ongeveer 3.800m. Gedurende de tocht kunnen we verschillende ruïnes zien van oude Spaanse nederzettingen.
Op de laatste dag komen we na 4 uur wandelen aan bij de ruïnes van Ingapirca (3.160m). Hier krijgen we een rondleiding door een lokale gids. Na het bezoek aan de ruïnes keren we terug naar het hotel in Guamote.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld.
Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, thermische kledij, waterfles, camera, wandelschoenen en extra kledij

Inca Trail – 3 day trek
Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!