Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

Inca Trail – 3 daagse trektocht

Het wegennetwerk van de Inca´s (Qhapac Ñan in Kichwa-taal) strekte zich uit van Chili tot Colombia. Het was de hoofdader van het Inca rijk (1470-1534) zowel op politiek, economisch als sociaal vlak. Tijdens de Spaanse overheersing (1534-1822) werd dit netwerk nog gebruikt. Zij noemden het “El Camino Real” ofwel de Koninklijke Weg. Tegenwoordig blijven nog slechts enkele delen van dit netwerk bewaard. Één van de best in stand gehouden routes ligt tussen het dorp Achupallas en Ingapirca.
Op dag 1 vertekken we vanuit Guamote richting Achupallas, een rit van anderhalf uur. Het startpunt van de trekking ligt op 3.300m. De eerste dag wandelen we 4 uur tot aan onze eerste kampeerplaats op een hoogte van ongeveer 4.000m. Doorheen de hele trekking worden we begeleid door een lokale gids. Onze bagage wordt gedragen door een paard.
Op dag 2 staat een wandeling van ongeveer 7 uur gepland. Na 2-3 uur wandelen komen we aan op het hoogste punt van de trekking. Van hieruit hebben we een prachtig zicht over het meer van Sansahuín. Na nog 4 uur wandelen komen we toe op onze tweede kampeerplaats op een hoogte van ongeveer 3.800m. Gedurende de tocht kunnen we verschillende ruïnes zien van oude Spaanse nederzettingen.
Op de laatste dag komen we na 4 uur wandelen aan bij de ruïnes van Ingapirca (3.160m). Hier krijgen we een rondleiding door een lokale gids. Na het bezoek aan de ruïnes keren we terug naar het hotel in Guamote.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld.
Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, thermische kledij, waterfles, camera, wandelschoenen en extra kledij