Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

De 60 meren bike and trail trekking – 2 dagen

Op dag 1 rijden we vanuit Guamote met de auto naar de paramo´s van Huantag (1 uur) op een hoogte van 4100 meter. Vanaf hier nemen we de fiets en dalen we af via kleine wegen tot aan de Atillo rivier. Gedurende de volledige rit kan je genieten van het wonderlijke landschap dat het hooggebergte van Ecuador te bieden heeft. Na de afdaling per fiets zetten we onze tocht verder met de auto naar het uizichtpunt van de meren van Atillo. We slaan ons kamp op in het dorp van Atillo.
Op dag 2 vertrekken we te voet richting Ozogoche. Het eerste deel van de trekking (3 uur wandelen) brengt ons van 3600 meter naar 4100 meter. Op het uitzichtpunt hebben we een prachtig zicht over zowel de meren van Atillo als die van Ozogoche. Bij goed weer kunnen we zelfs de Sangay vulkaan zien. Vanaf hier is het nog drie uren dalen tot het dorpje Ozogoche. Het landschap bevat mooie uitgestrekte grasvlaktes met kleine en grote meren.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld.
Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, waterfles, fotocamera, sportief schoeisel, handschoenen en muts, extra droge klere, stapschoenen