Explore Ecuador &
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

Santiago

Oppervlakte: 585 km2 groot /

Hoogste punt: 907 meter

Het eiland bestaat uit twee overlappende vulkanen en is het grootste onbewoonde eiland van Galapagos.

James Bay en Puerto Egas

Puerto Egas was ooit een bewoonde haven en ligt in de mooie James Bay. Deze rotskust van zwarte lavasteen werd al door Darwin verkend. Ten zuiden van het strand ligt de vulkaan Pan de Azucar (Sugarloaf Mountain). De krater bevat een zoutwatermeer, dat in de zomer opdroogt en waar aan zoutwinning gedaan werd. Puerto Egas is een uitstekende plek voor zwemmers en snorkelliefhebbers.Je kan ook de 400 meter hoge vulkaan beklimmen: je hebt er een geweldig zicht over de lavavelden en vaak zie je de Galapagos havik.Er loopt een pad van 2 km langs de kust in zuidelijke richting. Je wandelt langs de ruines van een oude zoutmijn en de rotsachtige kust is de pleisterplaats voor kolonies zeeleeuwen en sally lightfoot krabben. Aan het einde van het pad wordt je begroet door nieuwsgierige zeeberen, die jagen in de inhammen van de baai. Je kan hier snorkelen met deze vriendelijke dieren, tussen de octopussen en vele kleurrijke tropische visjes.

Sullivan Bay

Deze site is interessant vanuit geologisch standpunt: een pad van 1.5 km leidt je langs verbijsterende lavalandschappen. Er liggen een paar kleinere stranden waar schildpadden komen nestelen.

Playa Espumilla

Dit is een bruin lavastrand aan de noordkust van Santiago Island in James Bay op 5 km van Puerto Egas. Het is een belangrijke broedplaats voor zeeschildpadden. Er loopt een pad naar boven en er is een bos Palo Santo bomen. Je kan er met wat geluk flamingo’s vinden die op zoek zijn naar krabben.

Buccaneer Cove

Aan de noordwestkust van het eiland tref je de Buccaneer Cove, eertijds een geliefde schuilplaats voor piraten. De omliggende rotsen zijn de broedplaats voor veel zeevogels.

FOTOGALERIJ

Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!