Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

GALAPAGOS EILANDEN
Santiago

Santiago

OPPERVLAKTE:
585 km2

HOOGSTE PUNT:
907 mt

Het eiland bestaat uit twee overlappende vulkanen en is het grootste onbewoonde eiland van Galapagos.

James Bay en Puerto Egas

Puerto Egas was ooit een bewoonde haven en ligt in de mooie James Bay. Deze rotskust van zwarte lavasteen werd al door Darwin verkend. Ten zuiden van het strand ligt de vulkaan Pan de Azucar (Sugarloaf Mountain). De krater bevat een zoutwatermeer, dat in de zomer opdroogt en waar aan zoutwinning gedaan werd. Puerto Egas is een uitstekende plek voor zwemmers en snorkelliefhebbers.Je kan ook de 400 meter hoge vulkaan beklimmen: je hebt er een geweldig zicht over de lavavelden en vaak zie je de Galapagos havik.Er loopt een pad van 2 km langs de kust in zuidelijke richting. Je wandelt langs de ruines van een oude zoutmijn en de rotsachtige kust is de pleisterplaats voor kolonies zeeleeuwen en sally lightfoot krabben. Aan het einde van het pad wordt je begroet door nieuwsgierige zeeberen, die jagen in de inhammen van de baai. Je kan hier snorkelen met deze vriendelijke dieren, tussen de octopussen en vele kleurrijke tropische visjes.

Sullivan Bay

Deze site is interessant vanuit geologisch standpunt: een pad van 1.5 km leidt je langs verbijsterende lavalandschappen. Er liggen een paar kleinere stranden waar schildpadden komen nestelen.

Playa Espumilla

Dit is een bruin lavastrand aan de noordkust van Santiago Island in James Bay op 5 km van Puerto Egas. Het is een belangrijke broedplaats voor zeeschildpadden. Er loopt een pad naar boven en er is een bos Palo Santo bomen. Je kan er met wat geluk flamingo’s vinden die op zoek zijn naar krabben.

Buccaneer Cove

Aan de noordwestkust van het eiland tref je de Buccaneer Cove, eertijds een geliefde schuilplaats voor piraten. De omliggende rotsen zijn de broedplaats voor veel zeevogels.

FOTOGALERIJ

KAART