Explore Ecuador &
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

Santa Cruz

Oppervlakte: 986 km2 groot /

Hoogste punt: 114 meter

Santa Cruz is de belangrijkste ingangspoort van de Galapagos-eilanden. Het ligt vlakbij het vliegveld van het eiland Baltra (de grootste luchthaven van de archipel) en is ??n van de 4 eilanden waar je kan overnachten. Door zijn centrale ligging is het de uitvalsbasisvoor de meeste cruises.
Puerto Ayora is de economische hoofdstad van Galapagos en is een bedrijvige stad. In de kleurrijke baai van Puerto Ayora liggen vissersboten, jachten voor toerisme en zeilschepen naast elkaar voor anker.
Maar Santa Cruz is ook een mooi vulkanisch eiland met verbluffende landschappen en een grote vari?teit aan vegetaties. Het eiland staat ook bekend als Indefatigable, na het bezoek van de Engelse oorlogsbodem H.M.S. Indefatigable.
Het hoofdkantoor van het Nationaal Park Galapagos en het Onderzoekscentrum Charles Darwin bevinden zich op Santa Cruz. Deze twee organisaties houden toezicht op het bewaren van het natuurlijke karakter van de eilandengroep.
Het eiland was oorspronkelijk een toevluchtsoord voor piraten en walvisvaarders. De eerste vaste bewoners vestigden zich pas rond 1920.

Charles Darwin Onderzoekscentrum

In Puerto Ayora kan je een kweekcentrum voor reuze schildpadden bezoeken in het Charles Darwin Onderzoekscentrum. Hier leven meer dan 60 schildpadden, die later weer uitgezet worden op de eilanden in hun oorspronkelijke habitat.
Er zijn nog kweekcentra op Isla San Crist?bal en Isla Isabela (Puerto Villamil).
De beroemdste schildpad die je er aantreft, is “Lonesome George”, de laatste uit zijn soort afkomstig van Isla Pinta. Het Van Straelen centrum biedt een interessante voorstelling over de geschiedenis en de verschillende ecosystemen van Galapagos.

Tortuga Bay (Bahia Tortuga)

Dit is het grootste en bekendste witte koraalstrand op Galapagos.
De naam komt van de zeeschildpadden die hier hun eieren leggen. Je treft er ook pelikanen, flamingos en zeeleguanen.De stroming op dit strand, dat zuidwaarts gericht is, is zeer sterk, waardoor zwemmen afgeraden is. Maar als je verder naar het uiteinde van het strand wandelt, tref je een rustige inham aan waar het heerlijk zwemmen is en waar je kan rusten in de schaduw van de bomen.
Het strand ligt op 2.5 km van Puerto Ayora (een half uurtje stappen). je kan er ook met een panga (bootje) geraken. Andere vervoermiddelen zijn verboden. Vaak heb je het strand helemaal voor jezelf want de lokale inwoners vinden het wat ver stappen en vele toeristen blijven niet lang genoeg op het eiland om er naartoe te trekken.

Bachas Beach

Het zand van Las Bachas is afgebroken koraal waardoor het wit en zacht is. Het doorgaans verlaten strand is een favoriete nestplaats voor zeeschildpaden.

Black Turtle Cove

Dit is een indrukwekkende mangrove inham aan de noordkant van het eiland. Cruisejachten gaan voor anker buiten de baai en en je stapt over in een panga. De gids peddelt je via smalle doorgangen door de mangrove en toont je de wondere dierenwereld van het gebied. De inham wordt vaak door zeeschildpadden en kleine haaien gebruikt als paringsgebied.
Garrapatero is een ander mooi strand en een goede zwemplek. Hier kan je per fiets, panga of taxi naar toe. <

Highlands

In het binnenland van Santa Cruz liggen deze prachtige landschappen, waar je Cerro Chato kan bezoeken. Hier ontmoet je de reuzeschildpadden in hun natuurlijke habitat. Er zijn ook mooie lavaformaties.

Los Gemelos (Twin Craters)

Aan weerszijden van de weg naar Baltra liggen de Twin kraters, 30 meter diep en van vulkanische oorsprong. Het bos op de krater is een aanrader voor vogelliefhebbers.

Dragon Hill (Cerro Dragon)

Deze site is pas vrij onlangs vrijgegeven voor publiek. Na een droge landing, wandel je door een zoutmeer, dat achter het strand ligt, de heuvel op. Boven krijg je een wijds zicht over de baai en bezoek je het nestgebied van de landleguanen.

Garrapatero Beach

Aan de noordkant van het eiland ligt dit strand dat je vanuit Puerto Ayora bereikt na een taxirit van 30 minuten en een wandeling van 15 minuten. El Garrapatero is een brede baai, met veel zandstranden. Je vindt er ook een zoetwatermeer met roze flamingos, reigers en andere vogels. Het is ook een leuke plek om te zwemmen.

Boerderijen

In de hoger gelegen delen van Santa Cruz heerst een aangenaam fris klimaat. Je kan er de nacht doorbrengen in een boerderij, met veel mogelijkheden tot paardrijden en wandelen. Reisbureaus in Puerto Ayora verkopen dagarrangementen.

FOTOGALERIJ

Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!