Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

GALAPAGOS EILANDEN
Marchena

Marchena

OPPERVLAKTE:
130 km2

HOOGSTE PUNT:
343 mt

De toegang tot dit onbewoonde eiland is pas onlangs in beperkte mate vrijgesteld. Er zijn een paar mooie duikplaatsen rond Marchena. Op het eiland ligt een 343 meter hoge vulkaan die een twintigtal jaren geleden zeer actief was. De laatste eruptie dateert van 1991.
De naam van het eiland komt van een Spaanse monnik, Antonio Marchena, ??n van de eerste mensen die het eiland bezocht. Je vindt op Marchena enkele endemische diersoorten zoals de Galapagosvalk en de Marchena Lavahagedis.
Marchena is ook bekend omdat hier de dode lichamen van Rudolf Lorenz en de kapitein van het schip van het Floreana mysterie aanspoelden.

Punta Mejia

Dit is een mooie snorkelplaats met rustig diep blauw water en een prachtige rotsstructuur onder water waar een overvloed aan vele vissoorten en zeeschildpadden rondzwemmen en zich laten bekijken.

Playa Negra (Black Beach)

Ook hier kan je prachtig snorkelen of erop uittrekken met de zeekayak. Er is een lavagrot waar je zeeleguanen kan zien duiken naar algen. Omdat deze zone zo algenrijk is tref je hier ook veel walvissen en dolfijnen.

FOTOGALERIJ

KAART