Explore Ecuador &
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

Marchena

0 inwoners /

Oppervlakte: 130 km2 groot /

Hoogste punt: 343 meter

De toegang tot dit onbewoonde eiland is pas onlangs in beperkte mate vrijgesteld. Er zijn een paar mooie duikplaatsen rond Marchena. Op het eiland ligt een 343 meter hoge vulkaan die een twintigtal jaren geleden zeer actief was. De laatste eruptie dateert van 1991.
De naam van het eiland komt van een Spaanse monnik, Antonio Marchena, ??n van de eerste mensen die het eiland bezocht. Je vindt op Marchena enkele endemische diersoorten zoals de Galapagosvalk en de Marchena Lavahagedis.
Marchena is ook bekend omdat hier de dode lichamen van Rudolf Lorenz en de kapitein van het schip van het Floreana mysterie aanspoelden.

Punta Mejia

Dit is een mooie snorkelplaats met rustig diep blauw water en een prachtige rotsstructuur onder water waar een overvloed aan vele vissoorten en zeeschildpadden rondzwemmen en zich laten bekijken.

Playa Negra (Black Beach)

Ook hier kan je prachtig snorkelen of erop uittrekken met de zeekayak. Er is een lavagrot waar je zeeleguanen kan zien duiken naar algen. Omdat deze zone zo algenrijk is tref je hier ook veel walvissen en dolfijnen.

FOTOGALERIJ

Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!