Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

GALAPAGOS EILANDEN
Floreana

Floreana

INWONERS:
100

OPPERVLAKTE:
173 km2

HOOGSTE PUNT:
640 mt

Floreana is een van de vroegst bewoonde eilanden op Galapagos. Het heeft een interessante geschiedenis die je kan nalezen in het boek “Floreana” van Margaret Wittmer. Zij leefde meer dan 60 jaar in Floreana en stierf in 2000, 95 jaar oud. Haar nazaten runnen nog steeds een hotel op het eiland.

Je vindt op Floreana volgende bezoekerssites:

Punta Cormorant

Deze smalle landtong met strand aan weerszijden waar een zeeleeuwenkolonie huist, ligt aan de noordkust. Er loopt een pad langs een meer en langs het fijne zandstrand. Aan het meer vind je een mooie populatie flamingos (Phoenicopterus ruber) en op het strand nestelen zeeschildpadden(Chelonia midas). Het strand waar je aan land gaat heeft veel mineraal olivijn en is dus groen van kleur. Je kan er goed snorkelen en duiken. Je hebt ook een wit strand waar schildpadden van december tot maart hun eieren leggen.

Post Office (Bahia del Correo)

Dit is een historische plek die ons herinnert aan de tijd van de walvisvaarders. In de 18de eeuw plaatste de kapitein van een walvisvaarder hier een ton die diende als postbus. Toeristen kunnen hier gratis kaartjes verzenden (je moet ze wel op voorhand elders kopen). Je kan er ook een lavatunnel bezoeken.

Devil’s Crown

Deze site is een must voor duikers en snorkelaars. Het is een vulkaankrater die uit zee opsteekt met een zanderige binnenkant die beschermd is tegen de golven. Aan de buitenkant kan de stroming sterk zijn. Er zijn verschillende onderwatertunnels die je kan verkennen. Het gebied zit vol kleurrijke tropische vissen en zeeschildpadden. Ook het nabijgelegen rotseilandje Champion zorgt soms voor verbijsterend mooie snorkelervaringen.

Cerro Alieri

Deze 340 mt hoge top, ligt ten oosten van Puerto Velasco Ibarra. Je moet 15 minuten met de auto rijden en dan duurt de wandeling ongeveer 2 uren (heen en terug). De wandeling is interessant door zijn vegetatie. Je vindt er Darwiniothamnus tenuifolius, Lippia salicifolia, Lecocarpus pinnatifidus, Linum cratericola, Scalesia pedunculata, Linum cratericola, etc. De wandeling kan moeilijk zijn in tijden van neerslag. Het is vaak ook erg warm.

Asilo de la Paz

Dit is een 450 mt hoge berg die in het landbouwgebied van het eiland ligt. Omdat er waterbronnen liggen in dit gebied vonden de eerste bewoners onderdak in de vlakbij gelegen grotten. Hier vindt je de middelgrote boomvink die alleen op Floreana leeft .

Mirador de la Baronesa

Deze oude uitkijkpost ligt aan het noorden van het eiland, in Bahia La Olla en is te bereiken na een korte klim.

FOTOGALERIJ

KAART