Explore Ecuador
&
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

Floreana

Oppervlakte: 173 km2 groot /

Hoogste punt: 640 meter

Floreana is een van de vroegst bewoonde eilanden op Galapagos. Het heeft een interessante geschiedenis die je kan nalezen in het boek “Floreana” van Margaret Wittmer. Zij leefde meer dan 60 jaar in Floreana en stierf in 2000, 95 jaar oud. Haar nazaten runnen nog steeds een hotel op het eiland.

Je vindt op Floreana volgende bezoekerssites:

Punta Cormorant

Deze smalle landtong met strand aan weerszijden waar een zeeleeuwenkolonie huist, ligt aan de noordkust. Er loopt een pad langs een meer en langs het fijne zandstrand. Aan het meer vind je een mooie populatie flamingos (Phoenicopterus ruber) en op het strand nestelen zeeschildpadden(Chelonia midas). Het strand waar je aan land gaat heeft veel mineraal olivijn en is dus groen van kleur. Je kan er goed snorkelen en duiken. Je hebt ook een wit strand waar schildpadden van december tot maart hun eieren leggen.

Post Office (Bahia del Correo)

Dit is een historische plek die ons herinnert aan de tijd van de walvisvaarders. In de 18de eeuw plaatste de kapitein van een walvisvaarder hier een ton die diende als postbus. Toeristen kunnen hier gratis kaartjes verzenden (je moet ze wel op voorhand elders kopen). Je kan er ook een lavatunnel bezoeken.

Devil’s Crown

Deze site is een must voor duikers en snorkelaars. Het is een vulkaankrater die uit zee opsteekt met een zanderige binnenkant die beschermd is tegen de golven. Aan de buitenkant kan de stroming sterk zijn. Er zijn verschillende onderwatertunnels die je kan verkennen. Het gebied zit vol kleurrijke tropische vissen en zeeschildpadden. Ook het nabijgelegen rotseilandje Champion zorgt soms voor verbijsterend mooie snorkelervaringen.

Cerro Alieri

Deze 340 mt hoge top, ligt ten oosten van Puerto Velasco Ibarra. Je moet 15 minuten met de auto rijden en dan duurt de wandeling ongeveer 2 uren (heen en terug). De wandeling is interessant door zijn vegetatie. Je vindt er Darwiniothamnus tenuifolius, Lippia salicifolia, Lecocarpus pinnatifidus, Linum cratericola, Scalesia pedunculata, Linum cratericola, etc. De wandeling kan moeilijk zijn in tijden van neerslag. Het is vaak ook erg warm.

Asilo de la Paz

Dit is een 450 mt hoge berg die in het landbouwgebied van het eiland ligt. Omdat er waterbronnen liggen in dit gebied vonden de eerste bewoners onderdak in de vlakbij gelegen grotten. Hier vindt je de middelgrote boomvink die alleen op Floreana leeft .

Mirador de la Baronesa

Deze oude uitkijkpost ligt aan het noorden van het eiland, in Bahia La Olla en is te bereiken na een korte klim.

FOTOGALERIJ

WIE ZIJN WIJ

Tom guiding in the region of Guamote - EcuadorIk ben Tom uit België en woon al meer dan 10 jaren in Ecuador. Ik heb hier mijn gidsen diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan.

CONTACT

DESCUBRE-ECUADOR

Calle Rio Arajuno E6-124
Tumbaco - Quito
Ecuador

WHATSAPP

+593 99 593 4900 (Ecuador)

© 2023 Descubre Ecuador All Rights Reserved.

Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!