Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

GALAPAGOS EILANDEN
Fernandina

Fernandina

OPPERVLAKTE:
642 km2

HOOGSTE PUNT:
1 494 mt

Dit is het derde grootste en jongste eiland van de eilandengroep. Het eiland (slechts 700 000 jaar oud) is een actieve vulkaan. Deze is op vrijdag 13 maart 2005 voor het laatst uitgebarsten. De krater van de vulkaan is ongeveer 6,5 km breed. Dit is dus ook het eiland waar je de grootste kans maakt om een vulkaaneruptie te zien.
Het eiland is bevolkt door een groot aantal landleguanen, waarvan de vrouwtjes ieder jaar naar de vulkaankrater trekken om daar hun eieren te leggen. Door de droogte, en door zijn afgelegen ligging is dit een van de oorspronkelijkste eilanden.

Punta Espinosa

De enige bezoekerssite is Punta Espinosa in het noordwesten van het eiland. Je vindt hier de grootste kolonie zeeleguanen. Vele foto’s waarop je hele kolonies zeeleguanen ziet, zijn hier genomen. Met honderden zonnebaden ze op de rotsen. Je treft er ook zeeleeuwen, stormvogels, lopende aalscholvers, galapagospinguins.

Het groot aantal dieren en de prachtige uitzichten – bij helder weer – op de vulkanen van Isabela maken Punta Espinosa tot een van de mooiste bezoekersplaatsen van de archipel.

FOTOGALERIJ

KAART