Explore Ecuador &
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

Fernandina

Oppervlakte: 642 km2 groot /

Hoogste punt: 1 494 meter

Dit is het derde grootste en jongste eiland van de eilandengroep. Het eiland (slechts 700 000 jaar oud) is een actieve vulkaan. Deze is op vrijdag 13 maart 2005 voor het laatst uitgebarsten. De krater van de vulkaan is ongeveer 6,5 km breed. Dit is dus ook het eiland waar je de grootste kans maakt om een vulkaaneruptie te zien.
Het eiland is bevolkt door een groot aantal landleguanen, waarvan de vrouwtjes ieder jaar naar de vulkaankrater trekken om daar hun eieren te leggen. Door de droogte, en door zijn afgelegen ligging is dit een van de oorspronkelijkste eilanden.

Punta Espinosa

De enige bezoekerssite is Punta Espinosa in het noordwesten van het eiland. Je vindt hier de grootste kolonie zeeleguanen. Vele foto’s waarop je hele kolonies zeeleguanen ziet, zijn hier genomen. Met honderden zonnebaden ze op de rotsen. Je treft er ook zeeleeuwen, stormvogels, lopende aalscholvers, galapagospinguins.

Het groot aantal dieren en de prachtige uitzichten – bij helder weer – op de vulkanen van Isabela maken Punta Espinosa tot een van de mooiste bezoekersplaatsen van de archipel.

FOTOGALERIJ

Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!