Explore Ecuador &
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

Española

Oppervlakte: 61 km2 groot /

Hoogste punt: 206 meter

Española is het meest zuidelijke eiland van de archipel. Het is het oudste eiland, zowat 3,3 miljoen jaar oud. Española Island is een populair eiland voor cruises. Het ligt op ongeveer 11 uur varen van Santa Cruz.
Er zijn twee bezoekerssites:

Gardner Bay

is een strand van ongeveer 1 km lang, een der mooiste stranden van Galapagos. Het ligt aan de noordkust van Española. Hier verblijven verschillende kolonies zeeleeuwen en het turkooizen water contrasteert mooi met het witte strand. Op de rotsen liggen grote zeeleguanen en krabben.
Langs het strand zitten spotvogels, die het gemunt hebben op je rugzak.
Op 50 meter van het strand ligt een rots waarrond je mooi kan snorkelen. Maar nog mooier is de iets verder gelegen Tortuga Rock waar je kan zwemmen tussen scholen van papegaaivissen.

Punta Suarez

Punta Suarez ligt aan de westkant van het eiland. De route (twee uren) loopt hier over rotsachtige lava van de ene kant van het eiland naar de andere. Hier bevindt zich een indrukwekkend spuitgat (20 meter hoog) in de rotsen, waar het zeewater door de golven met grote kracht wordt omhoog gespoten. Dit is een van de mooiste plekjes op Galapagos: je vindt er een fantastische dierenrijkdom met kolonies blauwvoetgenten, zeeleguanen en albatrossen. Er zijn zoveel blauwvoetnesten dat je er zorg voor moet dragen om er niet op te stappen.

Het eiland wordt zeer geapprecieerd door vogelliefhebbers. De hele populatie Galapagosalbatrossen (een 12 000 tal vogels) nestelt van half maart tot eind december op Española. Ze hebben een vleugelwijdte van 2,40 meter.

Op Española tref je ook broedkolonies van maskergenten en blauwvoetgenten. Verder vind je er de zwaluwstaartmeeuw, de lavareiger, de keerkringvogel, de galapagosduif, de galapagoshavik, de amerikaanse scholekster,…

FOTOGALERIJ

Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!