Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

GALAPAGOS EILANDEN
Española

Española

OPPERVLAKTE:
61 km2

HOOGSTE PUNT:
206 mt

Española is het meest zuidelijke eiland van de archipel. Het is het oudste eiland, zowat 3,3 miljoen jaar oud. Española Island is een populair eiland voor cruises. Het ligt op ongeveer 11 uur varen van Santa Cruz.
Er zijn twee bezoekerssites:

Gardner Bay

is een strand van ongeveer 1 km lang, een der mooiste stranden van Galapagos. Het ligt aan de noordkust van Española. Hier verblijven verschillende kolonies zeeleeuwen en het turkooizen water contrasteert mooi met het witte strand. Op de rotsen liggen grote zeeleguanen en krabben.
Langs het strand zitten spotvogels, die het gemunt hebben op je rugzak.
Op 50 meter van het strand ligt een rots waarrond je mooi kan snorkelen. Maar nog mooier is de iets verder gelegen Tortuga Rock waar je kan zwemmen tussen scholen van papegaaivissen.

Punta Suarez

Punta Suarez ligt aan de westkant van het eiland. De route (twee uren) loopt hier over rotsachtige lava van de ene kant van het eiland naar de andere. Hier bevindt zich een indrukwekkend spuitgat (20 meter hoog) in de rotsen, waar het zeewater door de golven met grote kracht wordt omhoog gespoten. Dit is een van de mooiste plekjes op Galapagos: je vindt er een fantastische dierenrijkdom met kolonies blauwvoetgenten, zeeleguanen en albatrossen. Er zijn zoveel blauwvoetnesten dat je er zorg voor moet dragen om er niet op te stappen.

Het eiland wordt zeer geapprecieerd door vogelliefhebbers. De hele populatie Galapagosalbatrossen (een 12 000 tal vogels) nestelt van half maart tot eind december op Española. Ze hebben een vleugelwijdte van 2,40 meter.

Op Española tref je ook broedkolonies van maskergenten en blauwvoetgenten. Verder vind je er de zwaluwstaartmeeuw, de lavareiger, de keerkringvogel, de galapagosduif, de galapagoshavik, de amerikaanse scholekster,…

FOTOGALERIJ

KAART