Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

GALAPAGOS EILANDEN
Bartolome

Bartolome

OPPERVLAKTE:
1.2 km2

HOOGSTE PUNT:
114 mt

Bartholome Island is een klein maar mooi eiland vlak voor de oostkust van Santiago Island (James). Het is een van de jongere eilanden en wordt door de meeste cruises aangedaan. Het is waarschijnlijk ook het meest herkenbare eiland van Galapagos: iedereen maakt er immers foto’s van de beroemde Pinnacle Rock.

Bartholome heeft overweldigende landschappen. Je vindt hier de mooiste rotsformaties van de archipel met kleuren gaande van rood, oranje en groen tot glinsterend zwart.

De Pinnacle Rock

Er zijn 2 landingsplaatsen: een droge landing zet je af aan de voet het pad naar de top van de vulkaan (114 mt): je klimt in een 40-tal minuten naar boven waar je een adembenemend zicht krijgt op de Pinnacle Rock, de twin bays (de kleine mooie baaien tegenover de rots), het maanachtige landschap, het eiland James met de bekende Sullivan Bay. Om de erosie van het pad naar de top tegen te gaan, heeft men een trap gebouwd, La Escalera genaamd.
Het is aanbevolen om de klim in de voormiddag te doen om niet tegen de dalende zon foto’s te moeten nemen. Je kan op Bartolome ook vele kleine vulkaankraters (spatovens) van dichtbij bewonderen.

De Twin Bays

Je kan ook voor anker gaan aan de Pinnacle Rock vanwaar men in een klein bootje langs de rotsen aan land gaat. Je ontmoet hier een kleine vriendelijke kolonie Galapagos pinguins. Net langs de Pinnacle heb je de Twin Bays: hier is de onderwaterwereld verbluffend. Je kan er snorkelen met de pinguins, met zeeschildpadden, witpuntrifhaaien en andere tropische vissen. Met wat geluk tref je de Moorish Idol, een van de mooiste vissen van Galapagos.
In de zuidelijke baai tref je vrouwelijke schildpaden die wachten op de nacht om hun eieren te leggen in de duinen. In de zuidelijke baai is zwemmen verboden.

FOTOGALERIJ

KAART