Explore Ecuador &
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

Bartolome

0 inwoners /

Oppervlakte: 1.2 km2 groot /

Hoogste punt: 114 meter

Bartholome Island is een klein maar mooi eiland vlak voor de oostkust van Santiago Island (James). Het is een van de jongere eilanden en wordt door de meeste cruises aangedaan. Het is waarschijnlijk ook het meest herkenbare eiland van Galapagos: iedereen maakt er immers foto’s van de beroemde Pinnacle Rock.

Bartholome heeft overweldigende landschappen. Je vindt hier de mooiste rotsformaties van de archipel met kleuren gaande van rood, oranje en groen tot glinsterend zwart.

De Pinnacle Rock

Er zijn 2 landingsplaatsen: een droge landing zet je af aan de voet het pad naar de top van de vulkaan (114 mt): je klimt in een 40-tal minuten naar boven waar je een adembenemend zicht krijgt op de Pinnacle Rock, de twin bays (de kleine mooie baaien tegenover de rots), het maanachtige landschap, het eiland James met de bekende Sullivan Bay. Om de erosie van het pad naar de top tegen te gaan, heeft men een trap gebouwd, La Escalera genaamd.
Het is aanbevolen om de klim in de voormiddag te doen om niet tegen de dalende zon foto’s te moeten nemen. Je kan op Bartolome ook vele kleine vulkaankraters (spatovens) van dichtbij bewonderen.

De Twin Bays

Je kan ook voor anker gaan aan de Pinnacle Rock vanwaar men in een klein bootje langs de rotsen aan land gaat. Je ontmoet hier een kleine vriendelijke kolonie Galapagos pinguins. Net langs de Pinnacle heb je de Twin Bays: hier is de onderwaterwereld verbluffend. Je kan er snorkelen met de pinguins, met zeeschildpadden, witpuntrifhaaien en andere tropische vissen. Met wat geluk tref je de Moorish Idol, een van de mooiste vissen van Galapagos.
In de zuidelijke baai tref je vrouwelijke schildpaden die wachten op de nacht om hun eieren te leggen in de duinen. In de zuidelijke baai is zwemmen verboden.

FOTOGALERIJ

Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!