Explore Ecuador &
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

Alle foto's op deze pagina zijn van klanten MUCO PATIENTEN en WANDELCLUB CAMINANDO, waarvoor dank.

Wandelreis 5 dagen Andes

4 nachten in Andes /

Reisschema

Twee overnachtingen in Quito
Wandeling in Pasochoa natuurreservaat
Wandeling in de paramo bergen van Papallacta en bezoek aan de thermen
Twee overnachtingen in Otavalo
Wandeling op de Fuya Fuya berg en Mojanda
Wandeling rond het Cuicocha meer
Alle transfers met privéwagen!

• alle excursies met Engelstalige privé-gids
• alle transfers met privéwagen!
• Voor info en steun kan je steeds terecht bij onze NL-talige medewerker in Ecuador.

STANDAARD
versie

743 USD / persoon

op basis van 2 personen

Inclusief

* Alle hotelovernachtingen met ontbijt, transfers, binnenlandse vluchten en excursies zoals vermeld in het programma.
* Middagmaal en avondmaal conform het programma indien vermeld.

Exclusief

* Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
* De internationale vluchten van en naar Ecuador.
* Reis – of annuleringsverzekering.

Dit is een voorbeeldreis. De volgorde van de reis en de keuze van hotels en excursies pas je aan aan je wensen. Zo kan je deze reis bv. combineren met een andere voorbeeldreis of een aansluitende cruise naar de Galapagos-eilanden. Het uitgebreide aanbod hotels, excursies en cruises vind je elders op deze website. 

DAG 1

Aankomst vanuit België in Quito
Transfer van luchthaven Quito naar hotel in privé-wagen
Je wordt aan de luchthaven opgewacht en naar het hotel gebracht.

Sample Tours Hiking
Sample Tours Hiking

DAG 2

Wandelen naar de vulkaan Pasochoa
Dit natuurgebied ligt op 25 km ten zuidoosten van Quito tussen 2700 en 4200 meter hoogte, langs een bergriviertje tegen de flanken van een uitgedoofde vulkaan vlakbij de witte top van de Antisana-berg. Er zijn in dit park wandelroutes van 30 minuten tot 8 uren uitgezet, die je zelf kan volgen. Je vindt er een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Je treft hier meer dan 120 vogelsoorten. We maken er een tocht met een gids. Moeilijkheidsgraad: licht tot matig.Duur: ongeveer 5 uur. Inbegrepen: Engelstalige gids, transport en lunchpakket. Niet inbegrepen: inkom Park (5 USD ter plaatse te betalen).

DAG 3

Wandeltocht Agua y Vida de Papallacta
Deze wandeltocht van 5 a 6 uren verloopt tussen de 3800 en 4300 meter boven zeeniveau. We vertrekken ’s morgens met de wagen vanuit Quito en rijden tot aan “La Virgen”. De wandeling begint hier op zijn hoogste punt: vanaf hier dalen we langzaam af naar Papallacta. Op heldere dagen heb je uitzicht op enkele besneeuwde vulkanen: de Cotopaxi, Antisana en Cayambe. Onderweg kijken we uit naar de brilbeer, het berghert, de bergtapir , paramo wolven en kleine marterachtigen. Je vindt hier patrijzen, de chimborazo-kolibrie, de andes meeuw, eenden, adelaars en curiquingues, zelfs condors en andere soorten die typisch zijn voor dit ecosysteem. Iets na de middag arriveren we aan de warmwaterbaden van Papallacta, waar je terug op krachten kan komen. Hier is een prima restaurant. Tegen de avond haalt een wagen je op in Papallacta en brengt je naar Otavalo.
Inbegrepen: lokale Engelstalige gids, vervoer met privéwagen H/T, lunchbox.
Transfer van Papallacta naar Otavalo in privé-wagen
Je wordt door een Spaanstalige chauffeur in een privé-wagen van Papallacta naar Otavalo gebracht. Deze rit door het Andesgebergte duurt ongeveer 3 uren. Onderweg passeer je het bedevaartsoord El Quinche bekend om zijn kathedraal en net voor Cayambe een klein evenaarsmonument .

Sample Tours Hiking
Sample Tours Hiking

DAG 4

Wandeltocht langs de meren van Mojanda en de Fuya-Fuya Berg
Om deze mooie meren te bezoeken, trekken we eerst vanuit Otavalo naar het meer Karicocha op 3715 meter hoogte. Daarna gaan we door naar de berg Fuya-Fuya die tot 4263 hoogte reikt. Op de top rusten we en genieten van het prachtige landschap. Inclusief: vervoer, tweetalige gids (Spaans – Engels) en lunch box. Duur: 6 uur Moeilijkheid: gemiddeld

DAG 5

Wandeltocht rond het kratermeer van Cuicocha
Cuicocha is één der mooiste meren van Ecuador. Met een privé-wagen rijden we naar de ingang van het Reservaat Cotacachi-Cayapas, waar we een 5 uren durende wandeltocht aanvatten die verloopt tussen de 3100 en 3500 meter boven zeeniveau. Onderweg genieten we van de biodiversiteit, de
uitzichten over de pittoreske meer van Cuicocha met zijn twee eilandjes, alsook van het panorama op de bergtoppen Cotacachi, Imbabura en Cayambe. Moeilijkheid: matig Duur: ong. 7 uur Inbegrepen: Engelstalige lokale gids, privé vervoer, maaltijd of lunchpakket Meenemen: goede stapschoenen, bescherming tegen de zon, muggenmelk, fleece of pull, water (min. 1 liter)
Aanbevolen: camera, verrekijker, regenjasje, redelijke conditie ook op hoogte
Transfer van Otavalo naar Quito in privé-wagen
Je wordt door een spaanstalige chauffeur opgepikt aan het hotel en in een privé-wagen naar Quito gebracht. Deze rit door het Andesgebergte duurt ongeveer 2 uren.

Sample Tours Hiking
Opmerkingen

* Alle transfers gebeuren met privé-wagen en spaanstalige chauffeur tenzij anders vermeld
* Vermelde uitstappen en excursies zijn voorbeelden uit een breder aanbod. Kijk op onze website voor meer keuze.
* Dit reisvoorstel is gebaseerd op 2-persoons standaardkamers, tenzij anders vermeld. Toeslagen voor 1-persoonskamers of luxe
kamers zijn op aanvraag.
* Dit reisvoorstel is vrijblijvend, afhankelijk van de reisperiode en onder voorbehoud van beschikbaarheid.
* In het definitieve reisprogramma dient rekening gehouden te worden met bepaalde vaste dagen van activiteiten, zoals ineemse
markten, vertrekdata van cruises en vluchten, etc. Wij doen al het mogelijke om vermelde activiteiten optimaal in het programma
in te voegen.

Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!