Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

Wandelreis 10 dagen

9 nachten in Andes

Alle foto's op deze pagina zijn van klanten MUCO PATIENTEN en WANDELCLUB CAMINANDO, waarvoor dank.

Wandelreis 10 dagen

Reisschema

Quito: drie overnachtingen + wandeling aan Pasochoa natuurreservaat en paramo van Papallacta incl. bezoek aan de thermen van Papallacta.
Otavalo: twee overnachtingen + wandeling aan Fuya Fuya berg en Mojanda meer en wandeling rond het Cuicocha meer
Mindo: twee overnachtingen waarvan een in een tent onderweg naar Mindo + tweedaagse trektocht van Quito naar Mindo
Cotopaxi: twee overnachtingen + excursie naar Cotopaxi National Park en wandeling rond het Quilotoa meer
Alle transfers met privéwagen!

• alle excursies met Engelstalige privé-gids
• alle transfers met privéwagen!
• Voor info en steun kan je steeds terecht bij onze NL-talige medewerker in Ecuador.

STANDAARD

1 835 USD / persoon

op basis van 2 personen

Inclusief

* Alle hotelovernachtingen met ontbijt, transfers, binnenlandse vluchten en excursies zoals vermeld in het programma.
* Middagmaal en avondmaal conform het programma indien vermeld.

Exclusief

* Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
* De internationale vluchten van en naar Ecuador.
* Reis – of annuleringsverzekering.

Dit is een voorbeeldreis. De volgorde van de reis en de keuze van hotels en excursies pas je aan aan je wensen. Zo kan je deze reis bv. combineren met een andere voorbeeldreis of een aansluitende cruise naar de Galapagos-eilanden. Het uitgebreide aanbod hotels, excursies en cruises vind je elders op deze website. 

DAG 1

Aankomst vanuit België in Quito
Transfer van luchthaven Quito naar hotel in privé-wagen
Je wordt aan de luchthaven opgewacht en naar het hotel gebracht.

Sample Tours Hiking
Sample Tours Hiking

DAG 2

Wandelen naar de vulkaan Pasochoa
Dit natuurgebied ligt op 25 km ten zuidoosten van Quito tussen 2700 en 4200 meter hoogte, langs een bergriviertje tegen de flanken van een uitgedoofde vulkaan vlakbij de witte top van de Antisana-berg. Er zijn in dit park wandelroutes van 30 minuten tot 8 uren uitgezet, die je zelf kan volgen. Je vindt er een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Je treft hier meer dan 120 vogelsoorten. We maken er een tocht met een gids. Moeilijkheidsgraad: licht tot matig.Duur: ongeveer 5 uur. Inbegrepen: Engelstalige gids, transport en lunchpakket. Niet inbegrepen: inkom Park (5 USD ter plaatse te betalen).

DAG 3

Wandeltocht Agua y Vida de Papallacta
Deze wandeltocht van 5 a 6 uren verloopt tussen de 3800 en 4300 meter boven zeeniveau. We vertrekken ’s morgens met de wagen vanuit Quito en rijden tot aan “La Virgen”. De wandeling begint hier op zijn hoogste punt: vanaf hier dalen we langzaam af naar Papallacta. Op heldere dagen heb je uitzicht op enkele besneeuwde vulkanen: de Cotopaxi, Antisana en Cayambe. Onderweg kijken we uit naar de brilbeer, het berghert, de bergtapir , paramo wolven en kleine marterachtigen. Je vindt hier patrijzen, de chimborazo-kolibrie, de andes meeuw, eenden, adelaars en curiquingues, zelfs condors en andere soorten die typisch zijn voor dit ecosysteem. Iets na de middag arriveren we aan de warmwaterbaden van Papallacta, waar je terug op krachten kan komen. Hier is een prima restaurant. Tegen de avond haalt een wagen je op in Papallacta en brengt je naar Otavalo.
Inbegrepen: lokale Engelstalige gids, vervoer met privéwagen H/T, lunchbox.
Transfer van Papallacta naar Otavalo in privé-wagen
Je wordt door een Spaanstalige chauffeur in een privé-wagen van Papallacta naar Otavalo gebracht. Deze rit door het Andesgebergte duurt ongeveer 3 uren. Onderweg passeer je het bedevaartsoord El Quinche bekend om zijn kathedraal en net voor Cayambe een klein evenaarsmonument .

Sample Tours Hiking
Sample Tours Hiking

DAG 4

Wandeltocht langs de meren van Mojanda en de Fuya-Fuya Berg
Om deze mooie meren te bezoeken, trekken we eerst vanuit Otavalo naar het meer Karicocha op 3715 meter hoogte. Daarna gaan we door naar de berg Fuya-Fuya die tot 4263 hoogte reikt. Op de top rusten we en genieten van het prachtige landschap. Inclusief: vervoer, tweetalige gids (Spaans – Engels) en lunch box. Duur: 6 uur Moeilijkheid: gemiddeld

DAG 5

Wandeltocht rond het kratermeer van Cuicocha
Cuicocha is één der mooiste meren van Ecuador. Met een privé-wagen rijden we naar de ingang van het Reservaat Cotacachi-Cayapas, waar we een 5 uren durende wandeltocht aanvatten die verloopt tussen de 3100 en 3500 meter boven zeeniveau. Onderweg genieten we van de biodiversiteit, de uitzichten over de pittoreske meer van Cuicocha met zijn twee eilandjes, alsook van het panorama op de bergtoppen Cotacachi, Imbabura en Cayambe. Moeilijkheid: matig Duur: ong. 7 uur Inbegrepen: Engelstalige lokale gids, privé vervoer, maaltijd of lunchpakket Meenemen: goede stapschoenen, bescherming tegen de zon, muggenmelk, fleece of pull, water (min. 1 liter)
Aanbevolen: camera, verrekijker, regenjasje, redelijke conditie ook op hoogte
Transfer van Otavalo naar Quito in privé-wagen
Je wordt door een spaanstalige chauffeur opgepikt aan het hotel en in een privé-wagen naar Quito gebracht. Deze rit door het Andesgebergte duurt ongeveer 2 uren.

Sample Tours Hiking
Sample Tours Hiking

DAG 6

Trekking Lloa-Mindo – Dag 1
Dit is een tweedaagse tocht die vertrekt vanuit Quito naar Lloa, een klein stadje op enkele kms van het zuiden van Quito aan de voet van de Pichincha-vulkaan. Hier trekken we het bos in langs de  huayrapungo”, wat in het Quechua betekent ” deur naar de wind. ” Het Mindo-Nambillo reservaat wordt doorkruist door vele snelstromende riviertjes maar er zijn ook open velden en moerassen. We trekken door een oude lavastroom, herinnering aan de uitbarstingen van de Pichinchavulkaan die plaatsvonden tussen 1999 en 2002. Je kan deze wandeling uitsluitend met een lokale gids maken; de paden zijn niet gemarkeerd: bij het doorkruisen van de open gebieden is het erg moeilijk te vinden waar het pad weer begint aan de andere kant. Het is een prachtige wandeling, vol verscheidenheid aan flora en fauna en met adembenemende uitzichten. Je steekt riviertjes over langs kabelbaantjes, je ploetert door modderige moerassen, en baant je een weg met de machete langs overwoekerde paden.
Onderweg maak je eten klaar in het bos en s’ nachts zoek je er een plek om te kamperen. Inclusief: transport naar Lloa, inheemse gids, lunch en diner op de eerste dag, ontbijt en de lunch op de tweede dag, tent en kookgerei, diner in het restaurant El Quetzal bij aankomst in Mindo op de tweede dag, accommodaties in Mindo met warm water en een eigen badkamer. Meenemen:  vier liter water, drie paar sokken en twee paar ondergoed per dag, mes, slaapmatje, rubber laarzen, wandelschoenen,
muggenspray, hoed of pet, handdoek, toiletartikelen, regenponcho, en een zaklamp met extra batterijen. Pas op: Alles wat je meeneemt, moet je in staat zijn om tijdens de hele tocht te dragen
Dag 1: De gids pikt je op aan het hotel, je rijdt met de gids tot aan de voet van de Pichincha. De gids overloopt nog even de reis en erna begint de trektocht van twee dagen richting het nevelwoud van Mindo. Onderweg stop je voor een lunch en ’s avonds worden de tenten opgetrokken om te overnachten.

DAG 7

Trekking Lloa-Mindo – Dag 2
Je staat vroeg op om te tocht verder te zetten. Er wordt ontbeten en erna wordt de tocht verder hervat. Naarmate je Mindo nadert voel je hoe het klimaat verandert naar tropisch nevelwoud en daarbij ook de vegetatie verandert. Je komt rond de middag aan in Mindo en hier krijg je een lekkere lunch om terug op krachten te komen. Je kan daarna aan het hotel ontspannen of het dorp gaan verkennen dat genoeg cafés en terrasjes bevat om er een ontspannende namiddag van te maken.
Vrije namiddag in Mindo
Dit kleine stadje van 2500 inwoners op de westelijke flank van de Pichincha-vulkaan is een uitstekende basis voor activiteiten als wandeltochten, paardrijden, baden in watervallen, vogelspotting, etc. Hier zijn meer dan 450 vogelsoorten gespot. Het gebied is gekend om zijn orchideeën, colibri’s vliegen er overal rond en de hele omringende zone bestaat uit vele reservaten.

Sample Tours Hiking
Sample Tours Hiking

DAG 8

Vrije voormiddag in Mindo
Transfer van Mindo naar Cotopaxi in privé-wagen
Deze rit in privéwagen duurt ongeveer 3 uren.

DAG 9

Daguitstap Nationaal Park Cotopaxi
Na het ontbijt rijden we het nationaal park in. ’s ochtends is de kans om de besneeuwde vulkaantop onbewolkt te zien liggen aanzienlijk groter dan in de namiddag. We maken een stop aan het Limpiopungo-meer waar je mooie foto’s kan maken. Daarna rijden we verder naar de parkeerplaats aan de voet van de vulkaan. Van hieruit trekken we te voet verder. Het is slechts een korte afstand naar de refugio maar door de hoogte is het toch een hele klim. Bij de refugio genieten we van het prachtige uitzicht over het Nationale Park en enkele andere vulkanen. Dan trekken we nog even verder naar de 5000 meter hoogte, waar de gletsjer begint. Als de hoogte je parten speelt, daal je terug af naar de wagen. Inbegrepen: vervoer in privéwagen, Engelstalige gids en lunchbox.

Sample Tours Hiking
Sample Tours Hiking

DAG 10

Tocht rond het kratermeer van Quilotoa (incl. privé transport, engelstalige gids en lunchbox)
Hoog in de bergen, op 12 km van Zumbahua, ligt dit bekende diepblauwe kratermeer met een diameter van 3 km en 3 lavapieken die tot 3800 m reiken. Bij helder weer is het zicht op de omringende bergen spectaculair. Met de wagen word je ’s ochtends samen met een lokale inheemse gids naar het meer van Quilotoa gebracht. Van daaruit wandel je langs kleine paadjes helemaal rond het meer. Met de wagen keren we daarna terug naar het hotel. Duur: 6 uren. Inbegrepen: transfer heen en terug tussen het
hotel en het meer, engelstalige gids, inkom en lunchbox.
Transfer van Cotopaxi naar Quito in privé-wagen (SP-talige chauffeur)

Opmerkingen

* Alle transfers gebeuren met privé-wagen en spaanstalige chauffeur tenzij anders vermeld
* Vermelde uitstappen en excursies zijn voorbeelden uit een breder aanbod. Kijk op onze website voor meer keuze.
* Dit reisvoorstel is gebaseerd op 2-persoons standaardkamers, tenzij anders vermeld. Toeslagen voor 1-persoonskamers of luxe
kamers zijn op aanvraag.
* Dit reisvoorstel is vrijblijvend, afhankelijk van de reisperiode en onder voorbehoud van beschikbaarheid.
* In het definitieve reisprogramma dient rekening gehouden te worden met bepaalde vaste dagen van activiteiten, zoals ineemse
markten, vertrekdata van cruises en vluchten, etc. Wij doen al het mogelijke om vermelde activiteiten optimaal in het programma
in te voegen.