Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

Vogelreis 13 dagen

9 nachten in Andes
3 nachten in Amazone

Alle foto's op deze pagina zijn van klanten RUTS en MORNIE, waarvoor dank.

Vogelreis 13 dagen

Reisschema

Otavalo: twee overnachtingen + vogels van Intag
Mindo: drie overnachtingen + drie vogelexcursies
Quito: vier overnachtingen + excursie Cayambe National Park en Antisana National Park
Amazone: drie overnachtigen in all-in amazoneverblijf
Alle transfers met privéwagen!

• alle excursies met Engelstalige privé-gids
• alle transfers met privéwagen!
• Voor info en steun kan je steeds terecht bij onze NL-talige medewerker in Ecuador.

STANDAARD

2 350 USD / persoon

op basis van 2 personen

Hotels

Andes
Otavalo: overnachting bij inheems gezin
Mindo: Yellow House -standard room
Quito: Antinea Hotel – Junior Suite
Amazone: Cuyabeno Lodge

COMFORT

3 359 USD / persoon

op basis van 2 personen

LUXE

3 816 USD / persoon

op basis van 2 personen

Inclusief

* Alle hotelovernachtingen met ontbijt, transfers, binnenlandse vluchten en excursies zoals vermeld in het programma.
* Middagmaal en avondmaal conform het programma indien vermeld.

Exclusief

* Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
* De internationale vluchten van en naar Ecuador.
* Reis – of annuleringsverzekering.

Dit is een voorbeeldreis. De volgorde van de reis en de keuze van hotels en excursies pas je aan aan je wensen. Zo kan je deze reis bv. combineren met een andere voorbeeldreis of een aansluitende cruise naar de Galapagos-eilanden. Het uitgebreide aanbod hotels, excursies en cruises vind je elders op deze website. 

DAG 1

Aankomst in Quito
Transfer van Quito naar Otavalo in privé-wagen
Je wordt door een Spaanstalige chauffeur opgepikt aan het hotel (of de luchthaven) en in een privé-wagen naar het hotel in Otavalo gebracht. Deze rit door het Andesgebergte duurt ongeveer 2 uren.

Sample Tours Birding Trip
Sample Tours Birding Trip

DAG 2

Acclimatisatie – we suggereren twee activiteiten die men op eigen krachten kan uitvoeren:

Otavalo – bezoek aan de inheemse markt (op eigen krachten)
Deze markt op de Plaza de Ponchos is zonder twijfel de beroemste inheemse markt van Ecuador. Je vindt er een enorm aanbod aan artesanaat. De beste dag om deze markt te bezoeken is op zaterdag. Er gaan dan tegelijkertijd 4 markten door op verschillende plaatsen in de stad. Maar de artesanaatsmarkt gaat nu ook op de andere dagen van de week door – het is dan heel  wat rustiger. Dat heeft dan ook weer zijn voordelen.

Wandeling naar de waterval van Peguche (op eigen krachten)

De 18 meter hoge waterval van Peguche ligt vlakbij het hotel. De plaatselijke bevolking van Otavalo viert er op 21 juni het zonnefeest van Inti Raymi. Gedurende verschillende dagen worden hier dan zuiveringsrituelen gehouden. De watervallen liggen in een klein natuurreservaat.

DAG 3

De vogels van Intag
Voor deze excursie pikt de gids je op aan het hotel om 04:00 ’s ochtends om dan samen naar Intag te rijden. Daar zet de chauffeur jullie af in de Azabi gemeenschap en begin je aan een wandeltocht van vijf uur doorheen het nevelwoud waar je de kans krijgt om verschillende soorten kolibries te zien, tanagers, manakins, toukans etc te zien. Na de wandeling krijg je een lekkere middagmaal en hierna trek je samen met de gids terug richting de auto om dan samen terug naar Otavalo te rijden. Moeilijkheidsgraad: licht,
matig. Duur: ongeveer 6 uur. Inbegrepen: Engelstalige gids gespecialiseerd in vogels, transport en middagmaal. Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, sportief schoeisel, water, camera en verrekijker.

Transfer van Otavalo naar Mindo in privé-wagen
Tijdens deze rit van 3 uren door het Andesgebergte, doorkruis je de vallei van Guayllabamba en passeer je het evenaarsmonument van Mitad del Mundo.

Sample Tours Birding Trip

DAG 4

Silanche Tower – Milpe Birding Tour
We vertrekken om 5:00 ’s morgens met de wagen naar Silanche, vanwaar we een pad volgen door het bos en vogels bekijken langs de weg naar de Silanche Tower. In deze uitkijktoren hebben we een prachtig zicht op het bos – hier kan je trogons, motmots,spechten, antbirds en nog veel meer zien. We volgen dan de weg naar Milpe waar we de gelegenheid hebben om de moss backed tangara te zien, een zeer zeldzame soort. Duur: hele dag. Inclusief: vervoer, lunchbox, toegangsgelden tot de reservaten, Engelstalige vogel gids die een telescoop en verrekijker (tot 2 extra paren) meeneemt.

DAG 5

Mindo Lindo – Guacharo Birding Tour
We vertrekken om 06:00 uur vanuit Mindo, richting Mindo Lindo reservaat, een geweldige plek om kolibries te observeren, tangara’s, fruiteters, en nog meer interessante vogels. Daarna volgen we de Chontal route, die ons naar de Grotten van Tayos leidt. In de grotten kunnen we oilbirds zien, een zeldzame soort die ooit werd gejaagd voor zijn olie . Na het verlaten van de grotten, volgen we een pad dat leidt door een gebied waar jacamars, koekoeken en manikins huizen. Afhankelijk van het weer keren we tussen 16:00 en 18:00 uur terug naar Mindo. Inclusief: vervoer, lunchbox, toegangsgelden tot de reservaten, Engelstalige vogel gids die een telescoop en verrekijker (tot 2 extra paren) meeneemt.

Sample Tours Birding Trip
Sample Tours Birding Trip

DAG 6

Bellavista-Sachatamia Birding Tour
Je vertrekt om 05:00 ’s ochtends uit Mindo. Eerst bezoeken we Bellavista, waar we de gelegenheid hebben om de the tanager finch, de plate-billed bergtoekan, eksters, gekuifde quetzals, tangara’s en vele andere kleurrijke en mooie vogelsoorten te zien. We trekken dan verder langs de bospaden van Sachatamia, een gedroomd oord voor de vogelliefhebber, waar we de namiddag doorbrengen. Rond 16:00 uur zijn we terug in Mindo. Inclusief: vervoer, lunchbox, toegangsgelden tot de reservaten, Engelstalige vogel gids die een telescoop en verrekijker (tot 2 extra paren) meeneemt.

Transfer van Mindo naar Quito in privé-wagen
Deze rit in privéwagen duurt ongeveer 2 uren.

DAG 7

Transfer van hotel naar luchthaven Quito in privé-wagen
Je wordt aan het hotel opgepikt en naar de luchthaven gebracht.

Vlucht van Quito naar Amazone

Na een vlucht van 30 minuten over de bergtoppen van de Andes, landen we in het Amazonewoud, waar een gids van de lodge op ons wacht?

Dag 1 Amazone
Het programma hangt af van de lodge die je kiest – zie bovenaan deze pagina de pdf in bijlage en onze pagina Lodges in Amazonewoud.

Sample Tours Birding Trip
Sample Tours Birding Trip

DAG 8

Dag 2 Amazone
Je volgt het programma van de lodge waar je verblijft.

DAG 9

Dag 3 Amazone
Je volgt het programma van de lodge waar je verblijft.

 

Sample Tours Birding Trip
Sample Tours Birding Trip

DAG 10

Dag 4 Amazone
Je volgt het programma van de lodge waar je verblijft.

Vlucht van Amazone naar Quito

De kano en het vliegtuig brengen je in enkele uren vanuit de lodge terug in Quito.

Transfer van Quito naar hotel in privé-wagen

DAG 11

Vogels spotten in El Guango
Op een half uurtje rijden vanuit Papallacta, richting Amazonewoud, ligt het gebied van de Guango-lodge. Hier kan je een grote hoeveelheid kolibri’s spotten. Met een lokale gids bezoeken we het gebied. Dit is een interessante trip voor liefhebbers van fotografie. Duur: halve dag. Inbegrepen: Transfer vanuit Quito H/T, lokale gids en inkom.

Sample Tours Birding Trip
Sample Tours Birding Trip

DAG 12

Condors spotten. Dagtocht in Nationaal Park Antisana
Aan de voet van de Antisana-berg in het gelijknamige Nationale Park, kan men condors spotten. Hier zitten ook veel herten, curiquingues, kolibri’s etc. We vertrekken om 5 uur ’s ochtends uit het hotel en rijden naar het Nationaal Park van waaruit we met de gids verschillende kortere uitstappen maken op zoek naar dieren. Inbegrepen: transport in 4WD pickup, gids, inkom van het nationale park, lunchbox. Meebrengen: water, regenpak, zonnecreme, verrekijker.

DAG 13

Transfer van hotel naar luchthaven Quito in privé-wagen

Sample Tours Birding Trip
Opmerkingen

* Alle transfers gebeuren met privé-wagen en spaanstalige chauffeur tenzij anders vermeld
* Vermelde uitstappen en excursies zijn voorbeelden uit een breder aanbod. Kijk op onze website voor meer keuze.
* Dit reisvoorstel is gebaseerd op 2-persoons standaardkamers, tenzij anders vermeld. Toeslagen voor 1-persoonskamers of luxe kamers zijn op aanvraag.
* Dit reisvoorstel is vrijblijvend, afhankelijk van de reisperiode en onder voorbehoud van beschikbaarheid.
* In het definitieve reisprogramma dient rekening gehouden te worden met bepaalde vaste dagen van activiteiten, zoals ineemse markten, vertrekdata van cruises en vluchten, etc. Wij doen al het mogelijke om vermelde activiteiten optimaal in het programma in te voegen.