Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

Vogelreis 19 dagen

12 nachten in Andes
3 nachten in Amazone
3 nachten aan de kust

Alle foto's op deze pagina zijn van klanten RUTS en MORNIE, waarvoor dank.

Vogelreis 19 dagen

Reisschema

Otavalo: twee overnachtingen + vogels van Intag
Mindo: drie overnachtingen + drie vogelexcursies
Quito: vier overnachtingen + excursie Cayambe National Park en Antisana National Park
Amazone: drie overnachtigen in all-in amazoneverblijf
Cuenca: drie overnachtingen + twee vogelexcursies
Kust: drie overnachtingen + Isla de la Plata en Los Frailes
Vluchten naar Amazone h/t
Vluht naar Cuenca heen
Alle transfers met privéwagen!

• alle excursies met Engelstalige privé-gids
• alle transfers met privéwagen!
• Voor info en steun kan je steeds terecht bij onze NL-talige medewerker in Ecuador.

STANDAARD

3 600 USD / persoon

op basis van 2 personen

Hotels

Andes
Otavalo: overnachting bij inheems gezin
Mindo: Yellow House -standard room
Quito: Antinea Hotel – Junior Suite
Cuenca: Posada del Angel – standard room
Amazone: Cuyabeno Lodge
Kust: Mandala Lodge – standard room

LUXE

6 085 USD / persoon

op basis van 2 personen

Inclusief

* Alle hotelovernachtingen met ontbijt, transfers, binnenlandse vluchten en excursies zoals vermeld in het programma.
* Middagmaal en avondmaal conform het programma indien vermeld.

Exclusief

* Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
* De internationale vluchten van en naar Ecuador.
* Reis – of annuleringsverzekering.

Dit is een voorbeeldreis. De volgorde van de reis en de keuze van hotels en excursies pas je aan aan je wensen. Zo kan je deze reis bv. combineren met een andere voorbeeldreis of een aansluitende cruise naar de Galapagos-eilanden. Het uitgebreide aanbod hotels, excursies en cruises vind je elders op deze website. 

DAG 1

Aankomst in Quito
Transfer van Quito naar Otavalo in privé-wagen
Je wordt door een Spaanstalige chauffeur opgepikt aan het hotel (of de luchthaven) en in een privé-wagen naar het hotel in Otavalo gebracht. Deze rit door het Andesgebergte duurt ongeveer 2 uren.

Sample Tours Birding Trip
Sample Tours Birding Trip

DAG 2

Acclimatisatie – we suggereren twee activiteiten die men op eigen krachten kan uitvoeren:

Deze markt op de Plaza de Ponchos is zonder twijfel de beroemste inheemse markt van Ecuador. Je vindt er een enorm aanbod aan artesanaat. De beste dag om deze markt te bezoeken is op zaterdag. Er gaan dan tegelijkertijd 4 markten door op verschillende plaatsen in de stad. Maar de artesanaatsmarkt gaat nu ook op de andere dagen van de week door – het is dan heel  wat rustiger. Dat heeft dan ook weer zijn voordelen.

Wandeling naar de waterval van Peguche (op eigen krachten)

De 18 meter hoge waterval van Peguche ligt vlakbij het hotel. De plaatselijke bevolking van Otavalo viert er op 21 juni het zonnefeest van Inti Raymi. Gedurende verschillende dagen worden hier dan zuiveringsrituelen gehouden. De watervallen liggen in een klein natuurreservaat.

DAG 3

De vogels van Intag
Voor deze excursie pikt de gids je op aan het hotel om 04:00 ’s ochtends om dan samen naar Intag te rijden. Daar zet de chauffeur jullie af in de Azabi gemeenschap en begin je aan een wandeltocht van vijf uur doorheen het nevelwoud waar je de kans krijgt om verschillende soorten kolibries te zien, tanagers, manakins, toukans etc te zien. Na de wandeling krijg je een lekkere middagmaal en hierna trek je samen met de gids terug richting de auto om dan samen terug naar Otavalo te rijden. Moeilijkheidsgraad: licht,
matig. Duur: ongeveer 6 uur. Inbegrepen: Engelstalige gids gespecialiseerd in vogels, transport en middagmaal. Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, sportief schoeisel, water, camera en verrekijker.

Transfer van Otavalo naar Mindo in privé-wagen
Tijdens deze rit van 3 uren door het Andesgebergte, doorkruis je de vallei van Guayllabamba en passeer je het evenaarsmonument van Mitad del Mundo.

Sample Tours Birding Trip

DAG 4

Silanche Tower – Milpe Birding Tour
We vertrekken om 5:00 ’s morgens met de wagen naar Silanche, vanwaar we een pad volgen door het bos en vogels bekijken langs de weg naar de Silanche Tower. In deze uitkijktoren hebben we een prachtig zicht op het bos – hier kan je trogons, motmots,spechten, antbirds en nog veel meer zien. We volgen dan de weg naar Milpe waar we de gelegenheid hebben om de moss backed tangara te zien, een zeer zeldzame soort. Duur: hele dag. Inclusief: vervoer, lunchbox, toegangsgelden tot de reservaten, Engelstalige vogel gids die een telescoop en verrekijker (tot 2 extra paren) meeneemt.

DAG 5

Mindo Lindo – Guacharo Birding Tour
We vertrekken om 06:00 uur vanuit Mindo, richting Mindo Lindo reservaat, een geweldige plek om kolibries te observeren, tangara’s, fruiteters, en nog meer interessante vogels. Daarna volgen we de Chontal route, die ons naar de Grotten van Tayos leidt. In de grotten kunnen we oilbirds zien, een zeldzame soort die ooit werd gejaagd voor zijn olie . Na het verlaten van de grotten, volgen we een pad dat leidt door een gebied waar jacamars, koekoeken en manikins huizen. Afhankelijk van het weer keren we tussen 16:00 en 18:00 uur terug naar Mindo. Inclusief: vervoer, lunchbox, toegangsgelden tot de reservaten, Engelstalige vogel gids die een telescoop en verrekijker (tot 2 extra paren) meeneemt.

Sample Tours Birding Trip
Sample Tours Birding Trip

DAG 6

Bellavista-Sachatamia Birding Tour
Je vertrekt om 05:00 ’s ochtends uit Mindo. Eerst bezoeken we Bellavista, waar we de gelegenheid hebben om de the tanager finch, de plate-billed bergtoekan, eksters, gekuifde quetzals, tangara’s en vele andere kleurrijke en mooie vogelsoorten te zien. We trekken dan verder langs de bospaden van Sachatamia, een gedroomd oord voor de vogelliefhebber, waar we de namiddag doorbrengen. Rond 16:00 uur zijn we terug in Mindo. Inclusief: vervoer, lunchbox, toegangsgelden tot de reservaten, Engelstalige vogel gids die een telescoop en verrekijker (tot 2 extra paren) meeneemt.

Transfer van Mindo naar Quito in privé-wagen
Deze rit in privéwagen duurt ongeveer 2 uren.

DAG 7

Transfer van hotel naar luchthaven Quito in privé-wagen
Je wordt aan het hotel opgepikt en naar de luchthaven gebracht.

Vlucht van Quito naar Amazone

Na een vlucht van 30 minuten over de bergtoppen van de Andes, landen we in het Amazonewoud, waar een gids van de lodge op ons wacht?

Dag 1 Amazone
Het programma hangt af van de lodge die je kiest – zie bovenaan deze pagina de pdf in bijlage en onze pagina Lodges in Amazonewoud.

Sample Tours Birding Trip
Sample Tours Birding Trip

DAG 8

Dag 2 Amazone
Je volgt het programma van de lodge waar je verblijft.

DAG 9

Dag 3 Amazone
Je volgt het programma van de lodge waar je verblijft.

 

Sample Tours Birding Trip
Sample Tours Birding Trip

DAG 10

Dag 4 Amazone
Je volgt het programma van de lodge waar je verblijft.

Vlucht van Amazone naar Quito

De kano en het vliegtuig brengen je in enkele uren vanuit de lodge terug in Quito.

Transfer van Quito naar hotel in privé-wagen

DAG 11

Vogels spotten in El Guango
Op een half uurtje rijden vanuit Papallacta, richting Amazonewoud, ligt het gebied van de Guango-lodge. Hier kan je een grote hoeveelheid kolibri’s spotten. Met een lokale gids bezoeken we het gebied. Dit is een interessante trip voor liefhebbers van fotografie. Duur: halve dag. Inbegrepen: Transfer vanuit Quito H/T, lokale gids en inkom.

Sample Tours Birding Trip
Sample Tours Birding Trip

DAG 12

Condors spotten. Dagtocht in Nationaal Park Antisana
Aan de voet van de Antisana-berg in het gelijknamige Nationale Park, kan men condors spotten. Hier zitten ook veel herten, curiquingues, kolibri’s etc. We vertrekken om 5 uur ’s ochtends uit het hotel en rijden naar het Nationaal Park van waaruit we met de gids verschillende kortere uitstappen maken op zoek naar dieren. Inbegrepen: transport in 4WD pickup, gids, inkom van het nationale park, lunchbox. Meebrengen: water, regenpak, zonnecreme, verrekijker.

DAG 13

Transfer van hotel naar luchthaven Quito in privé-wagen
Vlucht van Quito naar Cuenca
Een korte vlucht (30 minuten) brengt je zonder tussenstop naar de luchthaven van Cuenca.

Sample Tours Birding Trip
Sample Tours Birding Trip

DAG 14

Nationaal Park Cajas: birdwatching
Er leven 150 vogelsoorten in het park. Tijdens deze tour kan je er ongeveer 45 bezichtigen. We vertrekken om 6 uur ’s morgen en rijden naar het lager gelegen deel van het park, waar we een 30-tal soorten bekijken, waaronder de Mask Trogon, de gray-breasted Mountain Toucan, etc. Daarna trekken we naar het hogere deel (Illincocha) waar we een 15-tal soorten bekijken, onder andere de endemische kolibrie Tit-like Dacnis. Duur: 8 uren Inbegrepen: transport, tweetalige vogelgids, lunchpakket

DAG 15

De vallei van Yunguilla: birdwatching
We vertrekken om 6 uur ’s morgens uit het hotel en rijden eerst naar het Parque Paraiso. Daarna gaat het richting zuidoosten naar de vallei van Yunguilla waar we zowel vogels uit de hogere gebieden als uit het subtropische deel bekijken, onder andere de Golden-Olive woodpecker, de Loja Hummingbird, etc. Duur: 8 uren Inbegrepen: transport, tweetalige vogelgids, lunchpakket

Sample Tours Birding Trip
Sample Tours Birding Trip

DAG 16

Transfer van Cuenca naar Puerto Lopez in privé-wagen
Deze prachtige rit brengt je vanuit Cuenca met een lokale chauffeur via de hoogste toppen van de Andes naar zeeniveau. Je passeert onderweg alle klimaat- en vegetatiesoorten. Je vertrekt ‘ s ochtends vanuit de paramovegetatie en de eucalyptusbomen (rond de 4000 meter boven zeeniveau) om ’s namiddags tussen de bananenplantages, kapokbomen en suikerrietplantages het strand te bereiken. Niet inbegrepen: middagmaal onderweg. Duur: 7 uren

DAG 17

Isla de la Plata
Tijdens deze uitstap – die 6 a 7 uren duurt – bezoek je dit mooie eiland, ook wel klein Galapagos genoemd. Het ligt op 25 km (ongeveer 1,5 uur varen) voor de kust van Puerto Lopez. Je vindt er, naast fregatvogels en keerkringvogels ook blauwvoet-, masker- en roodvoetsgenten en zelfs enkele Galapagosalbatrossen. Het eiland kan alleen met een gids van het park bezocht worden en je mag – net zoals op het echte Galapagos – niet van de officiële paden afwijken. Je maakt er een wandeltocht van 2 uur en half met de natuurgids. Daarna keer je terug richting de boot waar je mooie schildpadden van kan zien en erna kan je gedurende een uurtje snorkelen aan de baai waar je tussen dezelfde schilpadden kan zwemmen en andere soorten vissen en zeesterren kan zien. Op weg naar het eiland kan je van juni tot september bultrugwalvissen spotten, die het gebied in grote getalen gebruiken als kraamkamer. Moeilijkheidsgraad: licht. Duur: 7 uur ongeveer. Inbegrepen: Engelstalige gids, transport, lunchbox en snorkelgerief. Exclusief: ingang Nationaal Park van 1 USD pp. Meenemen: windbreker voor op de boot, sportschoenen, waterfles, bescherming tegen de zon, zwem gerief en camera.

Sample Tours Birding Trip
Sample Tours Birding Trip

DAG 18

Birdwatching aan de Ayampe rivier
Op ongeveer 20 minuten rijden van Puerto Lopez bevindt zich de Ayampe rivier dat een groene tropische oase is en daardoor ideaal is voor het spotten van verschillende vogelsoorten. In deze kleine groene regio leven er ongeveer 328 verschillende vogelsoorten waarvan een deel endemisch zijn. Zo kan je de Chaetocercus berlepschii spotten (enkel van december tot maart), de halsbandarassari, de Ecuadortrogon, Amazilia kolibries, de tropical peewee en zo verder. Je vertrekt vroeg in de ochtend om dan samen met de gids naar de Ayampe rivier te rijden. Samen met de gids ga je op zoek naar de verschillende vogelsoorten om dan rond acht uur samen te ontbijten. Erna zoek je nog wat verder en rond tien uur rijd je terug naar Puerto Lopez. Moeilijkheidsgraad: licht. Inbegrepen: Engelstalige gids, transport h/t, licht ontbijt, lijst met de vogelsoorten, inkom voor het park. Meenemen: Bescherming tegen de zon en de regen, muskietenspray, sportief schoeisel, verrekijker en camera, water en kleding waar benen en armen bedekt zijn.

DAG 19

Transfer van Puerto Lopez naar luchthaven Guayaquil in privé-wagen (SP-talige chauffeur)
Je wordt van het hotel in Puerto Lopez naar de luchthaven in Guayaquil gebracht (rit van +/- 4 uren).

Sample Tours Birding Trip
Opmerkingen

* Alle transfers gebeuren met privé-wagen en spaanstalige chauffeur tenzij anders vermeld
* Vermelde uitstappen en excursies zijn voorbeelden uit een breder aanbod. Kijk op onze website voor meer keuze.
* Dit reisvoorstel is gebaseerd op 2-persoons standaardkamers, tenzij anders vermeld. Toeslagen voor 1-persoonskamers of luxe kamers zijn op aanvraag.
* Dit reisvoorstel is vrijblijvend, afhankelijk van de reisperiode en onder voorbehoud van beschikbaarheid.
* In het definitieve reisprogramma dient rekening gehouden te worden met bepaalde vaste dagen van activiteiten, zoals ineemse markten, vertrekdata van cruises en vluchten, etc. Wij doen al het mogelijke om vermelde activiteiten optimaal in het programma in te voegen.