Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

Andinisme Illinizas South
5 250 mt.

1 nachten in Andes

Andinisme Illinizas South
5 250 mt.

Reisschema

De Illiniza South is de zesde hoogste berg van het land. Hij ligt 55 km ten zuidwesten van Quito. De piek bestaat uit smeltende gletsjers en is voorbehouden voor ervaren ijsklimmers. Je moet heel wat ervaring op ijs hebben om deze berg te kunnen beklimmen. De klim begint ’s nachts in de refuge Nuevos Horizontes op 4670 meter hoogte.

Inclusief: Professionele tweetalige berggids (maximum 2 personen per gids), transfers tussen het hotel en de berg, overnachting in de refuge, lunch op dag 1, avondmaal en ontbijt in de kampeerplaats, klimuitrusting (zie hieronder).

• alle excursies met Engelstalige privé-gids
• alle transfers met privéwagen!
• Voor info en steun kan je steeds terecht bij onze NL-talige medewerker in Ecuador.

STANDAARD

432 USD / persoon

op basis van 2 personen

Hotels

Overnachting in de refuge

Inclusief

* Alle hotelovernachtingen met ontbijt, transfers, binnenlandse vluchten en excursies zoals vermeld in het programma.
* Middagmaal en avondmaal conform het programma indien vermeld.

Exclusief

Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
* De internationale vluchten van en naar Ecuador.
* Reis – of annuleringsverzekering.

Dit is een voorbeeldreis. De volgorde van de reis en de keuze van hotels en excursies pas je aan aan je wensen. Zo kan je deze reis bv. combineren met een andere voorbeeldreis of een aansluitende cruise naar de Galapagos-eilanden. Het uitgebreide aanbod hotels, excursies en cruises vind je elders op deze website. 

DAG 1

Naar de refuge van de Ilinizas
In de late voormiddag rijden we tot aan de voet van de Illinizas, naar een plek genaamd La Virgen. Hier beginnen we aan wandeltocht van 3 uur, tot aan de Refuge Nuevos Horizontes die op 4 650m hoogte gelegen is. Tijdens deze tocht zul je je eigen rugzak en eigen klimgerief moeten dragen. In de refuge doen we een materiaalcheck en krijgen instructies en oefeningen ter voorbereiding van de klim. Na het avondeten gaan we te bed.

Sample Tours Image Climbing Ilinizas
Sample Tours Image Climbing Ilinizas

DAG 2

Van de refuge naar de top en terug
We vertrekken rond 3u in de ochtend richting de top. Na ongeveer drie kwartier stappen bereiken we de gletsjer en de rest van de beklimming zal ongeveer vier uur tijd in beslag nemen. De route naar de top is een mix van gesteente en ijspieken die veel technische ervaring vraagt, alsook een goeie portie uithouding. De piek wordt rond zonsopgang bereikt en erna begint de afdaling naar de refuge. Van de refuge stappen we terug naar La Virgen en op de weg terug naar huis eten we in een restaurant om te bekomen.

Opmerkingen

Alle transfers gebeuren met privé-wagen en spaanstalige chauffeur tenzij anders vermeld
* Vermelde uitstappen en excursies zijn voorbeelden uit een breder aanbod. Kijk op onze website voor meer keuze.
* Dit reisvoorstel is gebaseerd op 2-persoons standaardkamers, tenzij anders vermeld. Toeslagen voor 1-persoonskamers of luxe
kamers zijn op aanvraag.
* Dit reisvoorstel is vrijblijvend, afhankelijk van de reisperiode en onder voorbehoud van beschikbaarheid.
* In het definitieve reisprogramma dient rekening gehouden te worden met bepaalde vaste dagen van activiteiten, zoals ineemse
markten, vertrekdata van cruises en vluchten, etc. Wij doen al het mogelijke om vermelde activiteiten optimaal in het programma
in te voegen.