Haciendas 6 dagen

5 overnachtingen in Andes /

Reisschema

Drie overnachtingen in Otavalo
Excursie naar het Cuicocha meer
Twee overnachtingen in Cotopaxi
Bezoek aan het Cotopaxi National Park
Alle transfers met privéwagen!

• alle excursies met Engelstalige privé-gids
• alle transfers met privéwagen!
• Voor info en steun kan je steeds terecht bij onze NL-talige medewerker in Ecuador.

STANDAARD VERSIE

n.v.t. USD / persoon

Standaard Hotels

Deze reis wordt enkel in Comfort en Luxe-versie aangeboden

PDF

Download

COMFORT VERSIE

1 036 USD / persoon

Comfort Hotels

Otavalo: Hacienda Cusin – standard
Cotopaxi: Hacienda El Porvenir – suite

PDF

Download

LUXE VERSIE

1 921 USD / persoon

Luxe Hotels

Otavalo: Hacienda Zuleta
Cotopaxi: Hacienda San Agustin

PDF

Download

Inclusief

* Alle hotelovernachtingen met ontbijt, transfers, binnenlandse vluchten en excursies zoals vermeld in het programma.
* Middagmaal en avondmaal conform het programma indien vermeld.

Exclusief

* Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
* De internationale vluchten van en naar Ecuador.
* Reis – of annuleringsverzekering.

Dit is een voorbeeldreis. De volgorde van de reis en de keuze van hotels en excursies pas je aan aan je wensen. Zo kan je deze reis bv. combineren met een andere voorbeeldreis of een aansluitende cruise naar de Galapagos-eilanden. Het uitgebreide aanbod hotels, excursies en cruises vind je elders op deze website. 

DAG 1

Aankomst vanuit België in Quito
Transfer van Quito naar Otavalo in privé-wagen
Je wordt door een Spaanstalige chauffeur opgepikt aan het hotel (of de luchthaven) en in een privé-wagen naar het hotel in Otavalo gebracht. Deze rit door het Andesgebergte duurt ongeveer 2 uren.

DAG 2

Acclimatisatie – we suggereren twee activiteiten die men op eigen krachten kan uitvoeren:
Otavalo – bezoek aan de inheemse markt (op eigen krachten)
Deze markt op de Plaza de Ponchos is zonder twijfel de beroemste inheemse markt van Ecuador. Je vindt er een enorm aanbod aan artesanaat. De beste dag om deze markt te bezoeken is op zaterdag. Er gaan dan tegelijkertijd 4 markten door op verschillende plaatsen in de stad. Maar de artesanaatsmarkt gaat nu ook op de andere dagen van de week door – het is dan heel wat rustiger. Dat heeft dan ook weer zijn voordelen.
Wandeling naar de waterval van Peguche (op eigen krachten)
De 18 meter hoge waterval van Peguche ligt 4 kilometer ten zuiden van Otavalo in een mooi natuurpark.. De plaatselijke bevolking van Otavalo viert er op 21 juni het zonnefeest van Inti Raymi. Gedurende verschillende dagen worden hier dan zuiveringsrituelen gehouden. Maar ook tijdens de rest van het jaar is het park zeker een bezoek waard.

DAG 3

Wandeltocht rond het kratermeer van Cuicocha
Cuicocha is één der mooiste meren van Ecuador. Met een privé-wagen rijden we naar de ingang van het Reservaat Cotacachi-Cayapas, waar we een 5 uren durende wandeltocht aanvatten die verloopt tussen de 3100 en 3500 meter boven zeeniveau. Onderweg genieten we van de biodiversiteit, de
uitzichten over de pittoreske meer van Cuicocha met zijn twee eilandjes, alsook van het panorama op de bergtoppen Cotacachi, Imbabura en Cayambe.
Moeilijkheid: matig Duur: ong. 7 uur Inbegrepen: Engelstalige lokale gids, privé vervoer, maaltijd of lunchpakket Verplicht: goede stapschoenen, bescherming tegen de zon, muggenmelk, fleece of pull, water (min. 1 liter) Aanbevolen: camera, verrekijker, regenjasje, redelijke conditie ook op hoogte

DAG 4

Bezoek aan inheemse dorpen
We vertrekken vanuit Otavalo naar Punyaro waar men manden maakt uit een speciaal type bambu. Daarna gaan we naar Peguche waar men muziekinstrumenten fabriceert. In Carabuela bezoeken we een werkplaats van schapenwol en in Iluman bekijken we de aanmaak van hoeden. Daarna gaan we naar San Antonio de Ibarra dat bekend is om zijn houtwerk en bezoeken een werkplaats van religieuze beelden. Dan gaan we naar San Roque waar men werkt met natuurlijke vezels van de penco-plant. In Cotacachi gebruiken we het middagmaal en bezoeken de winkels van lederwaren.
Inclusief: vervoer, tweetalige gids (Spaans – Engels), middagmaal en inkom werkplaatsen. Duur: 7 uur
Transfer van Otavalo naar Cotopaxi in privé-wagen
Je wordt door een Spaanstalige chauffeur opgepikt aan het hotel en in een privé-wagen naar Cotopaxi gebracht. Deze rit door door het Andesgebergte duurt 3 a 4 uren.

DAG 5

Daguitstap Nationaal Park Cotopaxi
Na het ontbijt rijden we het nationaal park in. ’s ochtends is de kans om de besneewde vulkaantop onbewolkt te zien liggen aanzienlijk groter dan in de namiddag. We maken een stop aan het Limpiopungo-meer waar je mooie foto’s kan maken. Daarna rijden we verder naar de parkeerplaats aan de voet van de vulkaan. Van hieruit trekken we tevoet verder. Het is slechts een korte afstand naar de refugio maar door de hoogte is het toch een hele klim. Bij de refugio genieten we van het prachtige uitzicht over het Nationale Park en enkele andere vulkanen. Dan trekken we nog even verder naar de 5000 meter hoogte, waar de gletsjer begint. Als de hoogte je parten speelt, daal je terug af naar de wagen. Inbegrepen: vervoer in privéwagen, Engelstalige gids en lunchbox.

DAG 6

Transfer van Cotopaxi naar Quito in privé-wagen (SP-talige chauffeur)

Opmerkingen

* Alle transfers gebeuren met privé-wagen en spaanstalige chauffeur tenzij anders vermeld
* Vermelde uitstappen en excursies zijn voorbeelden uit een breder aanbod. Kijk op onze website voor meer keuze.
* Dit reisvoorstel is gebaseerd op 2-persoons standaardkamers, tenzij anders vermeld. Toeslagen voor 1-persoonskamers of luxe
kamers zijn op aanvraag.
* Dit reisvoorstel is vrijblijvend, afhankelijk van de reisperiode en onder voorbehoud van beschikbaarheid.
* In het definitieve reisprogramma dient rekening gehouden te worden met bepaalde vaste dagen van activiteiten, zoals ineemse
markten, vertrekdata van cruises en vluchten, etc. Wij doen al het mogelijke om vermelde activiteiten optimaal in het programma
in te voegen.

stuur ons een mail of bel ons

00 593 99 593 4900
info@explore-ecuador.be