Gezinsreis 11 dagen

7 overnachtingen in Andes /
3 overnachtingen in Amazone /

Reisschema

Otavalo: twee overnachtingen + paardrijden excursie
Quito: city tour Quito en bezoek aan het evenaarsmuseum
Amazone: drie overnachtingen in all-in amazoneverblijf met kindvriendelijke excursies
Baños: twee overnachtingen + excursie naar de watervallen en rafting
Alle transfers met privéwagen!

• alle excursies met Engelstalige privé-gids
• alle transfers met privéwagen!
• Voor info en steun kan je steeds terecht bij onze NL-talige medewerker in Ecuador.

STANDAARD VERSIE

1 615 USD / persoon

Standaard Hotels

Otavalo: Overnachting bij inheems gezin
Quito: Antinea Hotel – junior suite
Baños: La Floresta – standard room
Amazone: Hakuna Matata (cabaña)

PDF

Download

COMFORT VERSIE

1 871 USD / persoon

Comfort Hotels

Otavalo: Casa Sol – superior room
Quito: Casa El Eden
Baños: La Floresta – suite
Amazone: Hakuna Matata (lodge)

PDF

Download

LUXE VERSIE

2 147 USD / persoon

PDF

Download

Inclusief

* Alle hotelovernachtingen met ontbijt, transfers, binnenlandse vluchten en excursies zoals vermeld in het programma.
* Middagmaal en avondmaal conform het programma indien vermeld.

Exclusief

* Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
* De internationale vluchten van en naar Ecuador.
* Reis – of annuleringsverzekering.

Dit is een voorbeeldreis. De volgorde van de reis en de keuze van hotels en excursies pas je aan aan je wensen. Zo kan je deze reis bv. combineren met een andere voorbeeldreis of een aansluitende cruise naar de Galapagos-eilanden. Het uitgebreide aanbod hotels, excursies en cruises vind je elders op deze website. 

DAG 1

Aankomst vanuit België in Quito
Transfer van Quito naar Otavalo in privé-wagen
Je wordt door een Spaanstalige chauffeur opgepikt en in een privé-wagen naar het hotel in Otavalo gebracht. Deze rit door het Andesgebergte duurt ongeveer 2 uren.
Overnachting in hotel naar keuze

DAG 2

Acclimatisatie: we suggereren twee activiteiten die men op eigen krachten kan uitvoeren:
Otavalo – bezoek aan de inheemse markt (op eigen krachten)
Deze markt op de Plaza de Ponchos is zonder twijfel de beroemste inheemse markt van Ecuador. Je vindt er een enorm aanbod aan artesanaat. De beste dag om deze markt te bezoeken is op zaterdag. Er gaan dan tegelijkertijd 4 markten door op verschillende plaatsen in de stad. Maar de artesanaatsmarkt gaat nu ook op de andere dagen van de week door – het is dan heel wat rustiger. Dat heeft dan ook weer zijn voordelen.
Wandeling naar de waterval van Peguche (op eigen krachten)

De 18 meter hoge waterval van Peguche ligt vlakbij het hotel. De plaatselijke bevolking van Otavalo viert er op 21 juni het zonnefeest van Inti Raymi. Gedurende verschillende dagen worden hier dan zuiveringsrituelen gehouden. De watervallen liggen in een klein natuurreservaat.
Overnachting in hotel naar keuze

DAG 3

Paardrijden naar Alpacaboerderij
Bij deze activiteit word je ’s ochtend opgepikt aan je hotel om vervolgens twintig minuutjes naar de Arrayanes gemeeschap te rijden. Daar krijgen we van de gids enkele instructies en maken we kennis met het paard dat je gedurende deze reis zal vergezellen. Hierna begint een mooi tocht te paard waar we langs mooie landschappen rijden en uitzicht hebben op de omliggende vulkanen. Na ongeveer drie uurtjes rijden komen we toe aan de alpaca boerderij waar we uitleg krijgen over deze bijzonder mooie dieren en we ook even de tijd hebben om wat uit te rusten. Er is zeker ook wat tijd uitgerekend om mooie foto’s te kunnen nemen samen met de dieren. Erna vatten we de terugtocht en worden we met een privé voertuig terug naar het hotel gebracht. Duur: ongeveer 5h. Inbegrepen: Engelstalige gids, transport h/t, paard en helm. Verplicht: bescherming tegen de zon, een fleece of een pull, water (min. 1 liter), minimale ervaring met paarden. Aanbevolen: camera, kleding dat vuil mag worden en een snack.
Transfer van Otavalo naar Quito in privé-wagen
Je wordt door een spaanstalige chauffeur opgepikt aan het hotel en in een privé-wagen naar Quito gebracht. Deze rit door het Andesgebergte duurt ongeveer 2 uren.
Overnachting in hotel naar keuze

DAG 4

Koloniaal Quito en het evenaarsmuseum
Eerst bezoek je met de Engelstalige gids het historische koloniale centrum van Quito, zijn kerken en pleinen, de moderne stad en het panoramapunt de Panecillo heuvel. Daarna rijden we naar het monument aan de evenaar Mitad del Mundo en het Intiñan museum, waar verschillende proeven aantonen dat we wel degelijk op de evenaarslijn staan. Inbegrepen: Engelstalige gids en transport in privéwagen. Niet inbegrepen: inkom musea en maaltijd onderweg. Duur: 5 a 6 uren
Overnachting in hotel naar keuze

DAG 5

Transfer van Quito naar Archidona in privé-wagen (met bezoek aan Papallacta)
Deze autorit leidt je eerst hoog de Andes in – waar we een tijd verblijven in Papallacta – om dan af te dalen naar het Amazonewoud, richting Archidona. Papallacta is een klein dorpje dat aan de rand van het Nationaal Park Cayambe Coca ligt. Het is vooral bekend om zijn prachtige vulkanische thermale baden. Je kan er ook erg mooi wandelen. Je verblijft enkele uren in Papallacta waar je naar keuze een wandeling maakt in het Nationaal Park of relaxt in de thermale baden (de ingang van de baden
t.w.v. 8 USD is niet inbegrepen). Duur: 3 uren rijden en 2 uren stop in Papallacta.
Hakuna Matata – Explorer trip (4 dagen / 3 nachten – all-in) – dag 1
Deze privéhaciënda van 150 ha grootte is dé plek om met volle teugen te genieten van het Amazonewoud. Hakuna Matata ligt aan de oevers van de kristalheldere Río Inchillaqui tussen 600 en 850 m hoogte. Er is een groot zwembad van 22 op 27 meter, een prima restaurant met bar. Alle kamers (er zijn drie klassen: cabaña, lodge en supreme) hebben een eigen terras en badkamer met
warme douche. Je kan prachtige wandelingen maken en excursies opzetten. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan het zijn dat we volgorde of inhoud van de tochten moeten aanpassen. In de late namiddag komen we aan in de lodge. We gebruiken het avondmaal in Restaurant Pangaea. Inbegrepen: avondmaal en overnachting.

DAG 6

Hakuna Matata – dag 2 Explorer trip 4D/3N
Ontbijt in Restaurant Pangaea. Daarna kennismaking met het Amazonegebied – dagexcursie.
We vertrekken om 5:30 uit de lodge naar de Rio Arajuno, een kleine zijarm van de machtige Napo-rivier. Met een kleine kano trekken we door het bos en de gids wijst ons op de grote varieteit aan vogels. We maken een korte wandeling naar een kleilik waar papagaaien en parkieten s’ ochtends in grote getallen opduiken. Met wat geluk komen we ook apen tegen. Het onbijt gebruiken we in Santa Barbara, een kleine indiaanse nederzetting van 23 families in het woud. Zij dienen voor ons een lokale
maaltijd op – vers geoogst uit bos en rivier! We verblijven even in het dorp om enkele families te bezoeken en gaan dan op trektocht in het 2500 hectaren grote Jantun Sacha-reservaat, waar de gids ons rond leidt langs reuze-ceibo’s, wandelende palmbomen en nog veel meer. Rond de middag keren we terug met de kano en de auto naar Misahualli waar we het middagmaal gebruiken en in het dorp de kapucijnaapjes bekijken. Rond 15:00 uur zijn we terug in de lodge, waar ’s avonds het avondmaal
wordt opgediend. Inclusief: transfers, Engelstalige gids, ontbijt, lunchbox, avondmaal en overnachting.

DAG 7

Hakuna Matata – dag 3 Explorer trip 4D/3N
Ontbijt in Restaurant Pangaea. Daarna Rafting Class 3/3+ – dagexcursie.
Vandaag bieden we je een uniek tropisch wateravontuur! Voor deze excursie vertrek je na het ontbijt voor een tocht van een half uurtje naar Tena. Voor deze klasse 3/3+ (geen voorafgaande ervaring nodig) gaat de rit daarna nog een drie kwartier (25 km) stroomopwaarts van de Río Jatunyacu (het “grote water” in Quichua). Daar volgt een veiligheidsbriefing voor alle deelnemers.
Tijdens de rafting wisselen rapids af met rustige stukken op deze machtige rivier. Schitterende zichten, watervallen, bijna ongerept woud: dit alles zal een onvergetelijke dag worden in het Amazonegebied! Onderweg wordt gestopt voor een aantal activiteiten, afhankelijk van het waterpeil. De aankomst in Puerto Napo is voorzien rond 16 uur. Tijdens de tocht wordt de lunch gebruikt op een strand langs de rivier. Deze rafting vindt enkel plaats indien de weersomstandigheden en het waterpeil optimaal zijn.
Aankomst in Hakuna Matata rond 17 uur. Diner in Restaurant Pangaea. Inclusief: transfers, kano-uitrusting van optimale kwaliteit, Engelstalige gids/begeleider, ontbijt, lunchbox, avondmaal en overnachting.

DAG 8

Hakuna Matata – dag 4 Explorer trip 4D/3N
Ontbijt in Restaurant Pangaea. Na het ontbijt zijn er drie mogelijkheden voor excursies.
Optie 1: Paardrijtocht met gids(en) – Deze excursie is geschikt voor zowel de beginnende als meest ervaren ruiter. Onder professionele begeleiding en op goed onderhouden rijpaarden maak je een ongeveer 2,5 uur durende uiterst gevarieerde tocht. De rit gaat doorheen rivieren en beekjes, langs glooiende hellingen en schitterende flora. Onderweg geniet je van prachtige uitzichten.
Optie 2: Natuurwandeling met gids – Een ervaring op zich is de begeleide wandeling van zo´n 3,5 uur. De geneeskrachtige eigenschappen van medicinale planten en bomen, insecten en eeuwenoude gebruiken worden door een professionele gids op onderhoudende wijze uitgelegd.
Optie 3: Chocolade-bereiding – je begint met de pas geoogste cacao-vruchten en leert dan het volledige proces van de chocoladebereiding tot je een perfecte chocolade-reep hebt.
Middagmaal in Restaurant Pangaea. Inbegrepen: ontbijt, excursie en middagmaal.
Transfer van Archidona naar Baños in privé-wagen
Deze autorit van 3 a 4 uren brengt je door het amazonewoud via Tena naar Puyo, aan de voet van het Andesgebergte. Van daaruit gaat het in anderhalf uur steil omhoog tegen de Andes op naar Baños.
Overnachting in hotel naar keuze

DAG 9

Fietsen te Baños: de route der watervallen
Je vertrekt uit Baños met de fiets en volgt de weg naar Puyo doorheen bossen, door tunnels en langs rivieren en watervallen. Een Engelstalige gids begeleidt je permanent per fiets. Onderweg zie je de Agoyan waterval, de Manto de la Novia waar je met een kabelbaan naartoe gaat en als afsluiter de indrukwekkende waterval Pailon del Diablo waar we een mooie wandeltocht maken. Met de wagen keren we terug naar Baños. Naar keuze eten we een snack aan het eindpunt in Rio Verde of bij terugkomst in
Baños. Duur: 5 uren. Inbegrepen: uitrusting, Engelstalige gids, inkom kabelbaan, inkom Pailon del Diablo, snack en vervoer terug.
Overnachting in hotel naar keuze

DAG 10

Rafting op de Rio Pastaza (klasse III – beginners)
Je kan deze uitstap zowel in de voor- als in de namiddag maken. Je vertrekt met de wagen vanuit Baños naar Cumandá, waar ereen korte uitleg volgt over de veiligheidsvoorschriften aan boord. De afdaling langs de rivier duurt ongeveer anderhalf uur. Daarna neem je een kleine lunch en keert terug naar Baños. Duur: halve dag. Inbegrepen: neopreenpak, reddingsvest, helm, waterschoeisel, kajak, gids, transport en lunchpakket.
Transfer van Baños naar Quito in privé-wagen
Deze rit van 4 uren door het Andesgebergte brengt je via Ambato (je passeert eerst het indianengebied van Salasaca) en Latacunga naar Quito.
Overnachting in hotel naar keuze

DAG 11

Transfer naar de luchthaven van Quito

Opmerkingen

* Alle transfers gebeuren met privé-wagen en Spaanstalige chauffeur tenzij anders vermeld
* Vermelde uitstappen en excursies zijn voorbeelden uit een breder aanbod. Kijk op onze website voor meer keuze.
* Dit reisvoorstel is gebaseerd op tweepersoons standaardkamers, tenzij anders vermeld. Toeslagen voor eenpersoonskamers of luxe kamers zijn op aanvraag.
* Dit reisvoorstel is vrijblijvend, afhankelijk van de reisperiode en onder voorbehoud van beschikbaarheid.
* In het definitieve reisprogramma dient rekening gehouden te worden met bepaalde vaste dagen van activiteiten, zoals indianenmarkten, vertrekdata van cruises en vluchten, etc. Wij doen al het mogelijke om vermelde activiteiten optimaal in het programma in te voegen.

stuur ons een mail of bel ons

00 593 99 593 4900
info@explore-ecuador.be