Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

Gezinsreis 17 dagen

10 nachten in Andes
3 nachten in Amazone
3 nachten aan de kust

Gezinsreis 17 dagen

Reisschema

dag 1 aankomst Quito – transfer naar Otavalo
dag 2 acclimatisatie (suggesties: marktbezoek – waterval van Peguche)
dag 3 Te paard naar Lake Cuicocha en transfer naar Mindo
dag 4 de watervallen van Mindo
dag 5 keuze: Tubing / Canopy / Canyoning
dag 6 transfer naar Quito (bezoek “actief evenaarsmuseum”)
dag 7 via Papallacta naar Amazonewoud
dag 8 Amazone dag 2
dag 9 Amazone dag 3
dag 10 Amazone dag 4 – naar Baños
dag 11 De route der watervallen
dag 12 Rafting op de Rio Pastaza (klasse III – beginners) en transfer naar Guamote
dag 13 Bezoek indianengemeenschappen – indiaans koken
dag 14 Marktbezoek (op donderdag) – naar Puerto Lopez
dag 15 Playa Los Frailes
dag 16 Isla de la Plata + whale spotting of paardrijden Bola de Oro
dag 17 naar luchthaven van Guayaquil – terugvlucht

• alle excursies met Engelstalige privé-gids
• alle transfers met privéwagen!
• Voor info en steun kan je steeds terecht bij onze NL-talige medewerker in Ecuador.

Inclusief

* Alle hotelovernachtingen met ontbijt, transfers, binnenlandse vluchten en excursies zoals vermeld in het programma.
* Middagmaal en avondmaal conform het programma indien vermeld.

Exclusief

* Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
* De internationale vluchten van en naar Ecuador.
* Reis – of annuleringsverzekering.

Dit is een voorbeeldreis. De volgorde van de reis en de keuze van hotels en excursies pas je aan aan je wensen. Zo kan je deze reis bv. combineren met een andere voorbeeldreis of een aansluitende cruise naar de Galapagos-eilanden. Het uitgebreide aanbod hotels, excursies en cruises vind je elders op deze website. 

DAG 1

Aankomst vanuit België in Quito
Transfer van Quito naar Otavalo in privé-wagen
Je wordt door een Spaanstalige chauffeur opgepikt en in een privé-wagen naar het hotel in Otavalo gebracht. Deze rit door het Andesgebergte duurt ongeveer 2 uren.

Sample Tours Family Trip Otavalo
Sample Tours Family Trip Otavalo

DAG 2

Acclimatisatie: we suggereren twee activiteiten die men op eigen krachten kan uitvoeren:

Otavalo – bezoek aan de inheemse markt (op eigen krachten)
Deze markt op de Plaza de Ponchos is zonder twijfel de beroemste inheemse markt van Ecuador. Je vindt er een enorm aanbod aan artesanaat. De beste dag om deze markt te bezoeken is op zaterdag. Er gaan dan tegelijkertijd 4 markten door op verschillende plaatsen in de stad. Maar de artesanaatsmarkt gaat nu ook op de andere dagen van de week door – het is dan heel wat rustiger. Dat heeft dan ook weer zijn voordelen.

Wandeling naar de waterval van Peguche (op eigen krachten)
De 18 meter hoge waterval van Peguche ligt vlakbij het hotel. De plaatselijke bevolking van Otavalo viert er op 21 juni het zonnefeest van Inti Raymi. Gedurende verschillende dagen worden hier dan zuiveringsrituelen gehouden. De watervallen liggen in een klein natuurreservaat.

DAG 3

Paardrijden naar Alpacaboerderij
Bij deze activiteit word je ’s ochtend opgepikt aan je hotel om vervolgens twintig minuutjes naar de Arrayanes gemeeschap te rijden. Daar krijgen we van de gids enkele instructies en maken we kennis met het paard dat je gedurende deze reis zal vergezellen. Hierna begint een mooi tocht te paard waar we langs mooie landschappen rijden en uitzicht hebben op de omliggende vulkanen. Na ongeveer drie uurtjes rijden komen we toe aan de alpaca boerderij waar we uitleg krijgen over deze bijzonder mooie dieren en we ook even de tijd hebben om wat uit te rusten. Er is zeker ook wat tijd uitgerekend om mooie foto’s te kunnen nemen samen met de dieren. Erna vatten we de terugtocht en worden we met een privé voertuig terug naar het hotel gebracht.
Duur: ongeveer 5h.
Inbegrepen: Engelstalige gids, transport h/t, paard en helm.
Verplicht: bescherming tegen de zon, een fleece of een pull, water (min. 1 liter), minimale ervaring met paarden.
Aanbevolen: camera, kleding dat vuil mag worden en een snack.

Transfer van Otavalo naar Mindo in privé-wagen
Tijdens deze rit van 3 uren door het Andesgebergte, doorkruis je de vallei van Guayllabamba en passeer je het evenaarsmonument van Mitad del Mundo.

Sample Tours Image Otavalo
Sample Tours Image Mindo

DAG 4

De watervallen van Mindo
Met de wagen bereiken we na 20 minuten rijden door het bos, de ingang van het park. Je steekt hier met een kabelbaan een dal over van 530 meter breedte. Eenmaal aan de overkant, zijn er paden die leiden naar zeven verschillende watervallen. Het is een prachtige wandeling met gelegenheid tot zwemmen en met prachtige zichten.
Duur: 4 uren.
Inbegrepen: transport, engelstalige gids en inkom.

DAG 5

Je kan kiezen uit één van de volgende activiteiten

Canopy: zweven boven het nevelwoud
Dit is een van de meest populaire sporten in Mindo. Dit avontuur geeft je de kans om in te zoomen op de bovenlaag van de bomen van het nevelwoud . Het geeft je de sensatie van het vliegen, terwijl je geniet van de prachtige landschappen onder je. Tijdens deze activiteit ben je steeds begeleid door gespecialiseerde begeleiders. Er zijn 10 canopy-lijnen van gemakkelijk tot moeilijk.
Duur: 3 uren.
Inbegrepen: transport H/T, canopy met begeleider.

Tubing op de Rio Mindo (niveau 1)
Drijvend op de Rio Mindo geniet je van de zonnige hemel en de rust van het woud. Wie van meer avontuur houdt doet de stroomversnellingen van de Río Cinto of de Río Blanco. Een lokale gids voorziet je van helm en zwemvest en houdt het vlot onder controle. Tubing is de perfecte manier om af te koelen op een warme dag. Deze uitstap duurt naar keuze 1,5 uur, 2,5 uren of 4 uren en is inclusief transport, uitrusting en begeleider.

Canyoning
Uitgerust met touwen, harnas, helm, handschoenen daal je af middenin een waterval, of van een brug in de rivier. Je wordt begeleid door een ervaren gids die je stap-voor-stap door deze onvergetelijke ervaring loodst.

Sample Tours Image Mindo
Sample Tours Image Quito

DAG 6

Transfer van Mindo naar Quito in privé-wagen
Deze rit in privéwagen duurt ongeveer 2 uren.

Koloniaal Quito en het evenaarsmuseum
Eerst bezoek je met de Engelstalige gids het historische koloniale centrum van Quito, zijn kerken en pleinen, de moderne stad en het panoramapunt de Panecillo heuvel. Daarna rijden we naar het monument aan de evenaar Mitad del Mundo en het Intiñan museum, waar verschillende proeven aantonen dat we wel degelijk op de evenaarslijn staan.
Inbegrepen: Engelstalige gids en transport in privéwagen.
Niet inbegrepen: inkom musea en maaltijd onderweg.
Duur: 5 a 6 uren

DAG 7

Transfer van Quito naar Archidona in privé-wagen (met bezoek aan Papallacta)
Deze autorit leidt je eerst hoog de Andes in – waar we een tijd verblijven in Papallacta – om dan af te dalen naar het Amazonewoud, richting Archidona. Papallacta is een klein dorpje dat aan de rand van het Nationaal Park Cayambe Coca ligt. Het is vooral bekend om zijn prachtige vulkanische thermale baden. Je kan er ook erg mooi wandelen. Je verblijft enkele uren in Papallacta waar je naar keuze een wandeling maakt in het Nationaal Park of relaxt in de thermale baden (de ingang van de baden
t.w.v. 8 USD is niet inbegrepen).
Duur: 3 uren rijden en 2 uren stop in Papallacta.
Hakuna Matata – Explorer trip (4 dagen / 3 nachten – all-in) – dag 1
Deze privéhaciënda van 150 ha grootte is dé plek om met volle teugen te genieten van het Amazonewoud. Hakuna Matata ligt aan de oevers van de kristalheldere Río Inchillaqui tussen 600 en 850 m hoogte. Er is een groot zwembad van 22 op 27 meter, een prima restaurant met bar. Alle kamers (er zijn drie klassen: cabaña, lodge en supreme) hebben een eigen terras en badkamer met
warme douche. Je kan prachtige wandelingen maken en excursies opzetten. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan het zijn dat we volgorde of inhoud van de tochten moeten aanpassen. In de late namiddag komen we aan in de lodge. We gebruiken het avondmaal in Restaurant Pangaea. Inbegrepen: avondmaal en overnachting.

Sample Tours Image Papallacta
Sample Tours Family Trip Amazon

DAG 8

Hakuna Matata – dag 2 Explorer trip 4D/3N
Ontbijt in Restaurant Pangaea. Daarna kennismaking met het Amazonegebied – dagexcursie.
We vertrekken om 5:30 uit de lodge naar de Rio Arajuno, een kleine zijarm van de machtige Napo-rivier. Met een kleine kano trekken we door het bos en de gids wijst ons op de grote variëteit aan vogels. We maken een korte wandeling naar een klei lik waar papagaaien en parkieten s’ ochtends in grote getallen opduiken. Met wat geluk komen we ook apen tegen. Het ontbijt gebruiken we in Santa Barbara, een kleine indiaanse nederzetting van 23 families in het woud. Zij dienen voor ons een lokale maaltijd op – vers geoogst uit bos en rivier! We verblijven even in het dorp om enkele families te bezoeken en gaan dan op trektocht in het 2500 hectaren grote Jantun Sacha-reservaat, waar de gids ons rond leidt langs reuze-ceibo’s, wandelende palmbomen en nog veel meer. Rond de middag keren we terug met de kano en de auto naar Misahualli waar we het middagmaal gebruiken en in het dorp de kapucijnaapjes bekijken. Rond 15:00 uur zijn we terug in de lodge, waar ’s avonds het avondmaal wordt opgediend.
Inclusief: transfers, Engelstalige gids, ontbijt, lunch box, avondmaal en overnachting.

DAG 9

Hakuna Matata – dag 3 Explorer trip 4D/3N
Ontbijt in Restaurant Pangaea. Daarna Rafting Class 3/3+ – dagexcursie.
Vandaag bieden we je een uniek tropisch wateravontuur! Voor deze excursie vertrek je na het ontbijt voor een tocht van een half uurtje naar Tena. Voor deze klasse 3/3+ (geen voorafgaande ervaring nodig) gaat de rit daarna nog een drie kwartier (25 km) stroomopwaarts van de Río Jatunyacu (het “grote water” in Quichua). Daar volgt een veiligheidsbriefing voor alle deelnemers.
Tijdens de rafting wisselen rapids af met rustige stukken op deze machtige rivier. Schitterende zichten, watervallen, bijna ongerept woud: dit alles zal een onvergetelijke dag worden in het Amazonegebied! Onderweg wordt gestopt voor een aantal activiteiten, afhankelijk van het waterpeil. De aankomst in Puerto Napo is voorzien rond 16 uur. Tijdens de tocht wordt de lunch gebruikt op een strand langs de rivier. Deze rafting vindt enkel plaats indien de weersomstandigheden en het waterpeil optimaal zijn.
Aankomst in Hakuna Matata rond 17 uur. Diner in Restaurant Pangaea.
Inclusief: transfers, kano-uitrusting van optimale kwaliteit, Engelstalige gids/begeleider, ontbijt, lunch box, avondmaal en overnachting.

Sample Tours Image Amazon Low
Sample Tours Family Trip Amazon

DAG 10

Hakuna Matata – dag 4 Explorer trip 4D/3N
Ontbijt in Restaurant Pangaea. Na het ontbijt zijn er drie mogelijkheden voor excursies.
Optie 1: Paardrijtocht met gids(en) – Deze excursie is geschikt voor zowel de beginnende als meest ervaren ruiter. Onder professionele begeleiding en op goed onderhouden rijpaarden maak je een ongeveer 2,5 uur durende uiterst gevarieerde tocht. De rit gaat doorheen rivieren en beekjes, langs glooiende hellingen en schitterende flora. Onderweg geniet je van prachtige uitzichten.
Optie 2: Natuurwandeling met gids – Een ervaring op zich is de begeleide wandeling van zo´n 3,5 uur. De geneeskrachtige eigenschappen van medicinale planten en bomen, insecten en eeuwenoude gebruiken worden door een professionele gids op onderhoudende wijze uitgelegd.
Optie 3: Chocolade-bereiding – je begint met de pas geoogste cacao-vruchten en leert dan het volledige proces van de chocoladebereiding tot je een perfecte chocoladereep hebt.
Middagmaal in Restaurant Pangaea.
nbegrepen: ontbijt, excursie en middagmaal.

Transfer van Archidona naar Baños in privé-wagen
Deze autorit van 3 a 4 uren brengt je door het amazonewoud via Tena naar Puyo, aan de voet van het Andesgebergte. Van daaruit gaat het in anderhalf uur steil omhoog tegen de Andes op naar Baños.

DAG 11

Fietsen te Baños: de route der watervallen
Je vertrekt uit Baños met de fiets en volgt de weg naar Puyo doorheen bossen, door tunnels en langs rivieren en watervallen. Een Engelstalige gids begeleidt je permanent per fiets. Onderweg zie je de Agoyan waterval, de Manto de la Novia waar je met een kabelbaan naartoe gaat en als afsluiter de indrukwekkende waterval Pailon del Diablo waar we een mooie wandeltocht maken. Met de wagen keren we terug naar Baños. Naar keuze eten we een snack aan het eindpunt in Rio Verde of bij terugkomst in Baños.
Duur: 5 uren.
Inbegrepen: uitrusting, Engelstalige gids, inkom kabelbaan, inkom Pailon del Diablo, snack en vervoer terug.

Sample Tours Family Trip Banos
Sample Tours Image Banos

DAG 12

Rafting op de Rio Pastaza (klasse III – beginners)
Je kan deze uitstap zowel in de voor- als in de namiddag maken. Je vertrekt met de wagen vanuit Baños naar Cumandá, waar er een korte uitleg volgt over de veiligheidsvoorschriften aan boord. De afdaling langs de rivier duurt ongeveer anderhalf uur. Daarna neem je een kleine lunch en keert terug naar Baños.
Duur: halve dag.
Inbegrepen: neopreenpak, reddingsvest, helm, waterschoeisel, kajak, gids, transport en lunchpakket.

Transfer van Baños naar Guamote in privé-wagen (SP-talige chauffeur)
De chauffeur pikt je op aan het hotel in Baños. Deze rit door het gebergte duurt ongeveer 3 uren.

DAG 13

Bezoek aan de inheemse dorpen rond Guamote
Vandaag kijken we van dichtbij hoe de inheemse bevolking hier in deze streek leeft. Na een bezoek aan het eigen centrum van Inti Sisa in Guamote, trekken we de bergen in. We bezoeken een schooltje waar de kinderen uitleggen hoe ze hier les krijgen. We bezoeken een lokale wever die poncho’s maakt van alpacawol en eindigen bij een inheems gezin dat vertelt over hun leven in het dorp. Onderweg krijg je info over de geschiedenis van de streek en de lokale cultuur. Wie wil kan daarna te voet terug naar Guamote (1,5 uren).
Duur: 4 uren.
Inbegrepen: Engelstalige gids; snack en drink.

Inheemse kookles
Eerst gaan we naar de markt om alle ingrediënten te kopen voor het maken van een fruitslaatje en empanadas. Dan leer je van het inheems keukenpersoneel van Inti Sisa hoe deze lekkere dingen klaargemaakt worden. Daarna wordt alles gezellig samen opgegeten.
Inbegrepen: bezoek aan de markt, ingrediënten en koffie of thee

Sample Tours Family Trip Guamote
Sample Tours Image Guamote

DAG 14

De inheemse markt van Guamote (alleen op donderdag)
Als je op donderdagmorgen uit de bergen Guamote binnenrijdt zie je een zee van rode poncho’s: uit de omtrek komen duizenden inheemse boeren en vaklieden hun dieren, groenten, fruit en andere waren kopen en verkopen. Deze eeuwenoude markt is wellicht de meest authentieke uit de Ecuadoraanse Andes. Er zijn verschillende pleinen binnen en buiten het stadje (met dieren, groenten, …). Al heel vroeg is het een drukte van jewelste. Je wordt afgezet aan een trefpunt op de markt en twee uren later weer opgepikt.

Transfer van Guamote naar Puerto Lopez in privé-wagen
Je wordt door een lokale chauffeur in het hotel opgehaald en in een privé-wagen naar het hotel in Puerto Lopez gebracht. Deze rit – die een hele dag duurt – brengt je hoog uit Andes via de uitgestrekte kuststrook naar de stranden van Puerto Lopez. Je doorkruist vele wisselende landschappen. Maaltijd onderweg is niet inbegrepen. Duur: 8 uren

DAG 15

Los Frailes en Agua Blanca
Vandaag bezoek je Ecuador ’s mooiste strand. Je kan kiezen om naar het begin van de wandeling te rijden of te fietsen. Los Frailes is op ongeveer drie kilometer verwijderd van Puerto Lopez dus ook erg doenbaar met de fiets. Eenmaal je toekomt aan het begin van de wandeling krijg je eerst wat uitleg in verband met de streek en erna vat je het wandelen aan richting een strand met zwart zand, La Tortuguita, een uitkijkpost met zicht over de kust om uiteindelijk een strand te bereiken met prachtig witte zand. Hier kan je even uitrusten voor je naar Agua Blanca vertrekt. Agua Blanca is een archeologische site in midden van een mooi natuurdomein. Je kan hier zwemmen in een mooie meer dat medicinale eigenschappen heeft door haar vulkanische oorsprong. Hierna keren we terug naar het hotel.
Moeilijkheidsgraad: licht.
Duur: ongeveer 6 uur.
Inbegrepen: Engelstalige gids, transport, inkomst in de archeologische site en middagmaal.
Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, sportief schoeisel en zwem gerief.

Sample Tours Family Trip Machalilla
Sample Tours Family Trip Machalilla

DAG 16

Vandaag kan je kiezen uit de volgende activiteiten:

Isla de la Plata of Klein Galapagos (Nationaal Park Machalilla)
Tijdens deze uitstap – die 6 a 7 uren duurt – bezoek je dit mooie eiland, ook wel klein Galapagos genoemd. Het ligt op 25 km (ongeveer 1,5 uur varen) voor de kust van Puerto Lopez. Je vindt er, naast fregatvogels en keerkringvogels ook blauwvoet-, masker- en roodvoetgenten en zelfs enkele Galapagos-albatrossen. Het eiland kan alleen met een gids van het park bezocht worden en je mag – net zoals op het echte Galapagos – niet van de officiële paden afwijken. Je maakt er een wandeltocht van 3
uren met de natuurgids en je kan er zwemmen en snorkelen. Op weg naar het eiland kan je van juni tot september bultrugwalvissen spotten, die het gebied in grote getalen gebruiken als kraamkamer.
Inclusief: landtransport, boot, Engelstalige gids en lunch box.
Exclusief: ingang 1 USD pp. ter plaatse te betalen

Paardrijden in het nevelwoud van Machalilla
Deze dagexcursie duurt ongeveer 6 uren en leert je het binnenland van de kust kennen. Je vertrekt vanuit het hotel naar een drop aan de voet van de Rio Blanco. Hier krijg je eerst wat uitleg over deze mooie regio, maak je kennis met de paarden en erna begin je aan een prachtige tocht van ongeveer twee uur en half doorheen het nevelwoud. Onderweg kan je van de flora en de fauna genieten zoals de brulapen, de kapucijnenapen, de guantas (een soort knaagdier) en verschillende soorten
papegaaien. Rond de namiddag bereik je het eindpunt van de wandeling waarna je een lekkere middagmaal kan eten uit de streek. Na het eten vertrek je terug richting het hotel.
Moeilijkheidsgraad: licht.
Duur: 6 uur.
Inbegrepen: Engelstalige gids, transport, rubberen laarzen en middagmaal.
Meenemen: Bescherming tegen de zon en de regen, sportschoeisel en een camera.

DAG 17

Transfer van Puerto Lopez naar luchthaven Guayaquil in privé-wagen (SP-talige chauffeur)
Je wordt van het hotel in Puerto Lopez naar de luchthaven in Guayaquil gebracht (rit van +/- 4 uren).

Sample Tours Family Trip Machalilla
Opmerkingen

* Alle transfers gebeuren met privé-wagen en Spaanstalige chauffeur tenzij anders vermeld
* Vermelde uitstappen en excursies zijn voorbeelden uit een breder aanbod. Kijk op onze website voor meer keuze.
* Dit reisvoorstel is gebaseerd op tweepersoons standaardkamers, tenzij anders vermeld. Toeslagen voor eenpersoonskamers of luxe kamers zijn op aanvraag.
* Dit reisvoorstel is vrijblijvend, afhankelijk van de reisperiode en onder voorbehoud van beschikbaarheid.
* In het definitieve reisprogramma dient rekening gehouden te worden met bepaalde vaste dagen van activiteiten, zoals indianenmarkten, vertrekdata van cruises en vluchten, etc. Wij doen al het mogelijke om vermelde activiteiten optimaal in het programma in te voegen.