Explore Ecuador
&
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

Chimborazo 6 310 mt.

1 nachten in Andes /

Reisschema

De Chimborazo is de hoogste berg van de Ecuadoriaanse Andes en vanwege de nabijheid van de evenaar is het ook het verste punt van het centrum van de aarde. De beklimming van de Chimborazo is een uitdaging, zelfs voor de meest ervaren bergbeklimmer. Technisch is het een matige tot zware klim. Naast een goede acclimatisering, zijn klimervaring en een uitstekende fysieke conditie nodig om de 1300 meter hoogteverschil tussen de Whymper Refuge en de top te overbruggen. De berg zelf telt vijf pieken, in deze beklimming wordt de Veintimilla piek bereikt (op 6 227m) en als de omstandigheden goed zijn en de klimmers ervaren bereiken we ook de Whymper piek dat op 6 263m hoogte ligt.

Inclusief: Professionele tweetalige berggids (maximum 2 personen per gids), transfers tussen het hotel en de berg,

• alle excursies met Engelstalige privé-gids
• alle transfers met privéwagen!
• Voor info en steun kan je steeds terecht bij onze NL-talige medewerker in Ecuador.

STANDAARD
versie

405 USD / persoon

op basis van 2 personen

Hotels

Overnachting in de refuge

Inclusief

* Alle hotelovernachtingen met ontbijt, transfers, binnenlandse vluchten en excursies zoals vermeld in het programma.
* Middagmaal en avondmaal conform het programma indien vermeld.

Exclusief

Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
* De internationale vluchten van en naar Ecuador.
* Reis – of annuleringsverzekering.

Dit is een voorbeeldreis. De volgorde van de reis en de keuze van hotels en excursies pas je aan aan je wensen. Zo kan je deze reis bv. combineren met een andere voorbeeldreis of een aansluitende cruise naar de Galapagos-eilanden. Het uitgebreide aanbod hotels, excursies en cruises vind je elders op deze website. 

DAG 1

Naar de refuge van de Chimborazo
We vertrekken in de ochtend richting Chimborazo National Park waar we naar de Carrel-refuge rijden die op 4 850m hoogte ligt. We spenderen de rest van de namiddag in de refuge om te acclimatiseren en om informatie te ontvangen van de gids over de route die we zullen volgen en nog enkele veiligheidsinstructies. Na het avondeten gaan we vroeg in bed om ons rond 22:30 klaar te maken voor het vertrek richting de top.

Sample Tours Image Climbing Chimborazo
Sample Tours Image Climbing Chimborazo

DAG 2

Van de refuge naar de top en terug
Het eerste stuk van de beklimming is een mix van boulders, stenen, sneeuw en ijs-ondergronden. Rond 5 350m hoogte bereiken we een stuk, El Castillo genaamd is, dat een grote rotsformatie is. Van hieruit volgen enkele uren klimmen in een gletsjer-gebied. Na ongeveer 7 à 8 uur stappen bereiken we de Veintimilla piek. Indien de weersomstandigheden het toelaten en er nog tijd en energie over is kunnen we nog naar de Whymperpiek gaan die ongeveer één uur verder ligt. Daarna begint de afdaling die ongeveer vier uur tijd kost.

Opmerkingen

Alle transfers gebeuren met privé-wagen en spaanstalige chauffeur tenzij anders vermeld
* Vermelde uitstappen en excursies zijn voorbeelden uit een breder aanbod. Kijk op onze website voor meer keuze.
* Dit reisvoorstel is gebaseerd op 2-persoons standaardkamers, tenzij anders vermeld. Toeslagen voor 1-persoonskamers of luxe
kamers zijn op aanvraag.
* Dit reisvoorstel is vrijblijvend, afhankelijk van de reisperiode en onder voorbehoud van beschikbaarheid.
* In het definitieve reisprogramma dient rekening gehouden te worden met bepaalde vaste dagen van activiteiten, zoals ineemse
markten, vertrekdata van cruises en vluchten, etc. Wij doen al het mogelijke om vermelde activiteiten optimaal in het programma
in te voegen.

Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!