6 dagen Andes + 4 dagen Amazone + 4 dagen kust – Classic

6 overnachtingen in Andes /
3 overnachtingen in Amazone /
3 overnachtingen in Kust

Reisschema

Otavalo: twee overnachtingen + excursie naar Cuicocha
Papallacta: een overnachting + wandeling en bezoek aan de thermen
Quito: drie overnachtingen + dagexcursie naar Cotopaxi National Park
Amazone: drie overnachtingen in all-in Amazone lodge
Kust: drie overnachtingen + twee excursies
Vluchten h/t naar het Amazonewoud
Vlucht heen naar de kust
Alle transfers met privéwagen!

• alle excursies met Engelstalige privé-gids
• alle transfers met privéwagen!
• Voor info en steun kan je steeds terecht bij onze NL-talige medewerker in Ecuador.

STANDAARD VERSIE

2 196 USD / persoon

PDF

Download

COMFORT VERSIE

2 719 USD / persoon

PDF

Download

LUXE VERSIE

4 793 USD / persoon

PDF

Download

Inclusief

* Alle hotelovernachtingen met ontbijt, transfers, binnenlandse vluchten en excursies zoals vermeld in het programma.
* Middagmaal en avondmaal conform het programma indien vermeld.

Exclusief

* Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
* De internationale vluchten van en naar Ecuador.
* Reis – of annuleringsverzekering.

Dit is een voorbeeldreis. De volgorde van de reis en de keuze van hotels en excursies pas je aan aan je wensen. Zo kan je deze reis bv. combineren met een andere voorbeeldreis of een aansluitende cruise naar de Galapagos-eilanden. Het uitgebreide aanbod hotels, excursies en cruises vind je elders op deze website. 

DAG 1

Aankomst vanuit België in Quito
Transfer van Quito naar Otavalo in privé-wagen
Je wordt door een Spaanstalige chauffeur opgepikt en in een privé-wagen naar het hotel in Otavalo gebracht. Deze rit door het Andesgebergte duurt ongeveer 2 uren.

DAG 2

Acclimatisatie: we suggereren twee activiteiten die men op eigen krachten kan uitvoeren:
Otavalo – bezoek aan de inheemse markt (op eigen krachten)
Deze markt op de Plaza de Ponchos is zonder twijfel de beroemste inheemse markt van Ecuador. Je vindt er een enorm aanbod aan artesanaat. De beste dag om deze markt te bezoeken is op zaterdag. Er gaan dan tegelijkertijd 4 markten door op verschillende plaatsen in de stad. Maar de artesanaatsmarkt gaat nu ook op de andere dagen van de week door – het is dan heel wat rustiger. Dat heeft dan ook weer zijn voordelen.
Wandeling naar de waterval van Peguche (op eigen krachten)

De 18 meter hoge waterval van Peguche ligt vlakbij het hotel. De plaatselijke bevolking van Otavalo viert er op 21 juni het zonnefeest van Inti Raymi. Gedurende verschillende dagen worden hier dan zuiveringsrituelen gehouden. De watervallen liggen in een klein natuurreservaat.

DAG 3

Wandeltocht rond het kratermeer van Cuicocha
Cuicocha is één der mooiste meren van Ecuador. Met een privé-wagen rijden we naar de ingang van het Reservaat Cotacachi-Cayapas, waar we een 5 uren durende wandeltocht aanvatten die verloopt tussen de 3100 en 3500 meter boven zeeniveau. Onderweg genieten we van de biodiversiteit, de uitzichten over de pittoreske meer van Cuicocha met zijn twee eilandjes, alsook van het panorama op de bergtoppen Cotacachi, Imbabura en Cayambe. Moeilijkheid: matig Duur: ong. 7 uur Inbegrepen: Engelstalige lokale gids, privé vervoer, maaltijd of lunchpakket Verplicht: goede stapschoenen, bescherming tegen de zon, muggenmelk, fleece of pull, water (min. 1 liter) Aanbevolen: camera, verrekijker, regenjasje, redelijke conditie ook op hoogte
Transfer van Otavalo naar Papallacta in privé-wagen
Je wordt van Otavalo naar Papallacta gebracht. Tijdens deze rit van 3 uren door het Andesgebergte, passeer je net na Cayambe een klein evenaarsmonument en het bedevaartsoord El Quinche, bekend om zijn kathedraal en zijn typisch indiaanse kerkhof.

DAG 4

Wandeltocht Sendero de la Chorrera (Papallacta)
Deze tocht duurt ongeveer 3 uren en vertrekt aan het wachtershuisje naast de publieke baden van Papallacta. Dit parcours is gelegen in de bufferzone van het Nationaal Park Cayambe Coca en het privéreservaat van Thermas Papallacta. Het is een mooie mix van hooggebergte en nevelwoud, ideaal voor natuurfotografie. Aan het einde van de tocht kom je aan een waterval die zich vormt in de loop van de Pailón rivier. Inbegrepen: lokale gids met beperkte kennis van het Engels.
Transfer van Papallacta naar Quito in privé-wagen
Je wordt aan het hotel opgehaald en in een 2 uren durende rit met een privé-wagen naar Quito gebracht.

DAG 5

Het Nationaal Park Cotopaxi
De Cotopaxi is met zijn 5 897 meter de hoogste actieve vulkaan te wereld. Het Nationaal Park ligt op iets meer dan een uur rijden vanuit Quito. We bezoeken eerst in het park een klein museum en wandelen daarna rond het Limpiopungo-meer met zijn typische flora en fauna. Dan gaan we verder met de wagen naar de eindplaats op 4500 meter. Vandaar kost het ons ongeveer een uur stappen om de de berghut op 4800 meter te bereiken Na een korte halte trekken we verder naar de gletcher. Op donderdag kan je dit bezoek combineren met een bezoek aan de prachtig authentieke inheemse markt van Saquisili. In de late namiddag zijn we terug in Quito. Inbegrepen: Engelstalige gids en transport in privéwagen. Niet inbegrepen: maaltijd onderweg. Duur: hele dag

DAG 6


Transfer van hotel naar luchthaven Quito in privé-wagen
Je wordt aan het hotel opgepikt en naar de luchthaven gebracht.
Vlucht van Quito naar Amazone
Na een vlucht van 30 minuten over de bergtoppen van de Andes, landen we in het Amazonewoud, waar een gids van de lodge op ons wacht?
Dag 1 Amazone
Het programma hangt af van de lodge die je kiest – zie bovenaan deze pagina de pdf in bijlage en onze paginaLodges in Amazonewoud.

DAG 7

Dag 2 Amazone
Je volgt het programma van de lodge waar je verblijft.

DAG 8

Dag 3 Amazone
Je volgt het programma van de lodge waar je verblijft.

DAG 9

Dag 4 Amazone
Je volgt het programma van de lodge waar je verblijft.
Vlucht van Amazone naar Quito
De kano en het vliegtuig brengen je in enkele uren vanuit de lodge terug in Quito.
Transfer van luchthaven Quito naar hotel in privé-wagen
Je wordt aan de luchthaven opgewacht en naar het hotel gebracht.

DAG 10

Vlucht van Quito naar Manta
Een vlucht van 30 minuten brengt je naar de luchthaven van Manta.
Transfer van luchthaven van Manta naar Puerto Lopez in privé-wagen
Je wordt opgewacht aan de luchthaven van Manta en naar het hotel in Puerto Lopez gebracht. Deze rit duurt ongeveer 2 uren.

DAG 11

Los Frailes en Agua Blanca
Vandaag bezoek je Ecuador’s mooiste strand. Je kan kiezen om naar het begin van de wandeling te rijden of te fietsen. Los Frailes is op ongeveer drie kilometer verwijderd van Puerto Lopez dus ook erg doenbaar met de fiets. Eenmaal je toekomt aan het begin van de wandeling krijg je eerst wat uitleg in verband met de streek en erna vat je het wandelen aan richting een strand met zwart zand, La Tortuguita, een uitkijkpost met zicht over de kust om uiteindelijk een strand te bereiken met prachtig witte zand. Hier kan je even uitrusten voor je naar Agua Blanca vertrekt. Agua Blanca is een archeologische site in midden van een mooi natuurdomein. Je kan hier zwemmen in een mooie meer dat medicinale eigenschappen heeft door haar vulkanische oorsprong. Hierna keren we
terug naar het hotel. Moeilijkheidsgraad: licht. Duur: ongeveer 6 uur. Inbegrepen: Engelstalige gids, transport, inkomst in de archeologische site en middagmaal. Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, sportief schoeisel en zwem gerief.

DAG 12

Isla de la Plata
Tijdens deze uitstap – die 6 a 7 uren duurt – bezoek je dit mooie eiland, ook wel klein Galapagos genoemd. Het ligt op 25 km (ongeveer 1,5 uur varen) voor de kust van Puerto Lopez. Je vindt er, naast fregatvogels en keerkringvogels ook blauwvoet-, masker- en roodvoetsgenten en zelfs enkele Galapagosalbatrossen. Het eiland kan alleen met een gids van het park bezocht worden en je
mag – net zoals op het echte Galapagos – niet van de officiële paden afwijken. Je maakt er een wandeltocht van 2 uur en half met de natuurgids. Daarna keer je terug richting de boot waar je mooie schildpadden van kan zien en erna kan je gedurende een uurtje snorkelen aan de baai waar je tussen dezelfde schilpadden kan zwemmen en andere soorten vissen en zeesterren kan zien.
Op weg naar het eiland kan je van juni tot september bultrugwalvissen spotten, die het gebied in grote getalen gebruiken als kraamkamer.
Moeilijkheidsgraad: licht. Duur: 7 uur ongeveer. Inbegrepen: Engelstalige gids, transport, lunchbox en snorkelgerief. Exclusief: ingang Nationaal Park van 1 USD pp. Meenemen: windbreker voor op de boot, sportschoenen, waterfles, bescherming tegen de zon, zwem gerief en camera.

DAG 13

Transfer van Puerto Lopez naar luchthaven Guayaquil in privé-wagen (SP-talige chauffeur)
Je wordt van het hotel in Puerto Lopez naar de luchthaven in Guayaquil gebracht (rit van +/- 4 uren).

Opmerkingen

* Alle transfers gebeuren met privé-wagen en Spaanstalige chauffeur tenzij anders vermeld
* Vermelde uitstappen en excursies zijn voorbeelden uit een breder aanbod. Kijk op onze website voor meer keuze.
* Dit reisvoorstel is gebaseerd op tweepersoons standaardkamers, tenzij anders vermeld. Toeslagen voor eenpersoonskamers of luxe kamers zijn op aanvraag.
* Dit reisvoorstel is vrijblijvend, afhankelijk van de reisperiode en onder voorbehoud van beschikbaarheid.
* In het definitieve reisprogramma dient rekening gehouden te worden met bepaalde vaste dagen van activiteiten, zoals indianenmarkten, vertrekdata van cruises en vluchten, etc. Wij doen al het mogelijke om vermelde activiteiten optimaal in het programma in te voegen.

stuur ons een mail of bel ons

00 593 99 593 4900
info@explore-ecuador.be