14 dagen Andes + 4 dagen Amazone – Classic

14 overnachtingen in Andes /
3 overnachtingen in Amazone /

Reisschema

Otavalo: twee overnachtingen + excursie naar Cuicocha
Mindo: twee overnachtingen + twee voormidag excursies in het nevelwoud
Quito: twee overnachtingen + excursie Evenaarsmonument en city tour Quito
Amazone: drie overnachtingen in all-in Amazone lodge
Cotopaxi: een overnachting + bezoek aan het vulkaan
Baños: twee overnachtingen + excursie naar de watervallen
Riobamba: een overnachting + excursie naar de vulkaan
Guamote: twee overnachtingen + excursie naar Ozogoche en inheemse dorpen rond Guamote
Cuenca: twee overnachtingen + excursie naar Inca ruines, Cajas National Park en stadsbezoek
Vluchten h/t naar het Amazonewoud
Alle transfers met privéwagen!

• alle excursies met Engelstalige privé-gids
• alle transfers met privéwagen!
• Voor info en steun kan je steeds terecht bij onze NL-talige medewerker in Ecuador.

Inclusief

* Alle hotelovernachtingen met ontbijt, transfers, binnenlandse vluchten en excursies zoals vermeld in het programma.
* Middagmaal en avondmaal conform het programma indien vermeld.

Exclusief

* Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
* De internationale vluchten van en naar Ecuador.
* Reis – of annuleringsverzekering.

Dit is een voorbeeldreis. De volgorde van de reis en de keuze van hotels en excursies pas je aan aan je wensen. Zo kan je deze reis bv. combineren met een andere voorbeeldreis of een aansluitende cruise naar de Galapagos-eilanden. Het uitgebreide aanbod hotels, excursies en cruises vind je elders op deze website. 

DAG 1

Aankomst vanuit België in Quito
Transfer van Quito naar Otavalo in privé-wagen
Je wordt door een Spaanstalige chauffeur opgepikt aan het hotel (of de luchthaven) en in een privé-wagen naar het hotel in Otavalo gebracht. Deze rit door het Andesgebergte duurt ongeveer 2 uren.

DAG 2

Acclimatisatie: we suggereren twee activiteiten die men op eigen krachten kan uitvoeren:
Otavalo – bezoek aan de inheemse markt (op eigen krachten)
Deze markt op de Plaza de Ponchos is zonder twijfel de beroemste inheemse markt van Ecuador. Je vindt er een enorm aanbod aan artesanaat. De beste dag om deze markt te bezoeken is op zaterdag. Er gaan dan tegelijkertijd 4 markten door op verschillende plaatsen in de stad. Maar de artesanaatsmarkt gaat nu ook op de andere dagen van de week door – het is dan heel wat rustiger. Dat heeft dan ook weer zijn voordelen.
Wandeling naar de waterval van Peguche (op eigen krachten)

De 18 meter hoge waterval van Peguche ligt vlakbij het hotel. De plaatselijke bevolking van Otavalo viert er op 21 juni het zonnefeest van Inti Raymi. Gedurende verschillende dagen worden hier dan zuiveringsrituelen gehouden. De watervallen liggen in een klein natuurreservaat.

DAG 3

Wandeltocht rond het kratermeer van Cuicocha
Cuicocha is één der mooiste meren van Ecuador. Met een privé-wagen rijden we naar de ingang van het Reservaat Cotacachi-Cayapas, waar we een 5 uren durende wandeltocht aanvatten die verloopt tussen de 3100 en 3500 meter boven zeeniveau. Onderweg genieten we van de biodiversiteit, de uitzichten over de pittoreske meer van Cuicocha met zijn twee eilandjes, alsook van het panorama op de bergtoppen Cotacachi, Imbabura en Cayambe. Moeilijkheid: matig Duur: ong. 7 uur Inbegrepen: Engelstalige lokale gids, privé vervoer, maaltijd of lunchpakket Verplicht: goede stapschoenen, bescherming tegen de zon, muggenmelk, fleece of pull, water (min. 1 liter) Aanbevolen: camera, verrekijker, regenjasje, redelijke conditie ook op hoogte
Transfer van Otavalo naar Mindo in privé-wagen
Tijdens deze rit van 3 uren door het Andesgebergte, doorkruis je de vallei van Guayllabamba en passeer je het evenaarsmonument van Mitad del Mundo.

DAG 4

Watervallen van Mindo
Met de wagen bereiken we na 20 minuten rijden door het bos, de ingang van het park. Je steekt hier met een kabelbaan een dal over van 530 meter breedte. Eenmaal aan de overkant, zijn er paden die leiden naar zeven verschillende watervallen. Het is een prachtige wandeling met gelegenheid tot zwemmen en met prachtige zichten. Duur: 4 uren. Inbegrepen: transport, engelstalige gids en inkom.
Vrije namiddag in Mindo
Dit kleine stadje van 2500 inwoners op de westelijke flank van de Pichincha-vulkaan is een uitstekende basis voor activiteiten als wandeltochten, paardrijden, baden in watervallen, vogelspotting, etc. Hier zijn meer dan 450 vogelsoorten gespot. Het gebied is gekend om zijn orchideeën, colibri’s vliegen er overal rond en de hele omringende zone bestaat uit vele reservaten.

DAG 5

Wandelen langs het Yellow House pad
Dit uitgestrekte privé bos – 500 hectaren groot – beschikt over goed onderhouden paden die je hoog het bos in leiden en prachtige uitzichten bieden op de vallei. Langs het pad tref je vlinders, vogels en prachtige bloemen. En als je geluk hebt zie je misschien gordeldieren, stekelvarkens, miereneters, en misschien zelfs de Andes brilbeer. Het pad ligt op vijf minuten lopen van de stad maar is een wereld apart. De wandeling duurt ongeveer drie uren. Inbegrepen: vervoer, inkom Yellow House en Engelstalige gids
Transfer van Mindo naar Quito incl. bezoek Evenaarsmuseum
Na ongeveer een uurtje rijden komen we toe aan de evenaar. Daar maken we een stop aan het Intiñan museum waar je informatie krijgt over de verschillende inheemse volkeren van Ecuador, de tradities en ook wat proefjes doet dat aantonen dat je aan de echte evenaar bent. Erna maken we ook een korte stop aan het oude monument van de Evenaar waar je wat fotos kan nemen. Incl: vervoer in een privé wagen. Niet inbegrepen: inkom musea en maaltijd onderweg. Duur: 4 à 5 uur.

DAG 6

Koloniaal Quito
Voor deze privé-excursie haalt de gids je met de wagen op aan het hotel. We bezoeken het oude en het nieuwe Quito: het parlement, het presidentieel paleis, de Plaza de Independencia en de kerken San Francisco, La Compania en de katedraal. Dan gaan we naar El Panecillo, het standbeeld van de engel en panoramapunt dat hoog boven Quito troont. De gids geeft informatie over Quito en Ecuador. De ingang in de vermelde bezienswaardigheden is onder voorbehoud der openingsuren. Inbegrepen: Engelstalige gids en privé-vervoer. Niet inbegrepen: eventuele maaltijd, ingang van musea en kerken. Duur: 4 a 5 uren.
Quito – vrije namiddag

DAG 7


Transfer van hotel naar luchthaven Quito in privé-wagen
Je wordt aan het hotel opgepikt en naar de luchthaven gebracht.
Vlucht van Quito naar Amazone
Na een vlucht van 30 minuten over de bergtoppen van de Andes, landen we in het Amazonewoud, waar een gids van de lodge op ons wacht?
Dag 1 Amazone
Het programma hangt af van de lodge die je kiest – zie bovenaan deze pagina de pdf in bijlage en onze pagina Lodges in Amazonewoud.

DAG 8

Dag 2 Amazone
Je volgt het programma van de lodge waar je verblijft.

DAG 9

Dag 3 Amazone
Je volgt het programma van de lodge waar je verblijft.

 

DAG 10

Dag 4 Amazone
Je volgt het programma van de lodge waar je verblijft.
Vlucht van Amazone naar Quito
De kano en het vliegtuig brengen je in enkele uren vanuit de lodge terug in Quito.
Transfer van Quito naar Cotopaxi in privé-wagen
Je wordt naar het hotel in Cotopaxi gebracht. Het gaat om een rit van 2 uren door het gebergte.

DAG 11

SONY DSC

Daguitstap Nationaal Park Cotopaxi
Na het ontbijt rijden we het nationaal park in. ’s ochtends is de kans om de besneewde vulkaantop onbewolkt te zien liggen aanzienlijk groter dan in de namiddag. We maken een stop aan het Limpiopungo-meer waar je mooie foto’s kan maken. Daarna rijden we verder naar de parkeerplaats aan de voet van de vulkaan. Van hieruit trekken we tevoet verder. Het is slechts een korte afstand naar de refugio maar door de hoogte is het toch een hele klim. Bij de refugio genieten we van het prachtige uitzicht over het Nationale Park en enkele andere vulkanen. Dan trekken we nog even verder naar de 5000 meter hoogte, waar de gletsjer begint. Als de hoogte je parten speelt, daal je terug af naar de wagen. Inbegrepen: vervoer in privéwagen, Engelstalige gids en lunchbox.
Transfer van Cotopaxi naar Baños in privé-wagen (SP-talige chauffeur)
De chauffeur pikt je op aan het hotel en brengt je naar het hotel in Baños. Deze rit door het gebergte duurt ongeveer 2 uren.

DAG 12

Het stadje Baños – vrije dag
Door zijn ligging aan de voet van de actieve vulkaan Tungurahua en omringd door natuurlijke en geneeskrachtige warmwaterbaden, heeft Baños zich snel ontwikkeld tot een allround toeristenstad met veel restaurants, hotels en talloze mogelijkheden tot ontspanning. Je kan in en rond Baños prachtig wandelen, mountainbiken, rotsklimmen, raften en regenwoudexcursies opzetten, en daarna een actieve dag afsluiten met een bezoek aan de thermische baden. Vergeet ook de mooie kerk op het centrale plein (een lokaal bedevaartsoord) niet te bezoeken.

DAG 13

Fietsen te Baños: de route der watervallen
Je vertrekt uit Baños met de fiets en volgt de weg naar Puyo doorheen bossen, door tunnels en langs rivieren en watervallen. Een Engelstalige gids begeleidt je permanent per fiets. Onderweg zie je de Agoyan waterval, de Manto de la Novia waar je met een kabelbaan naartoe gaat en als afsluiter de indrukwekkende waterval Pailon del Diablo waar we een mooie wandeltocht maken. Met de wagen keren we terug naar Baños. Naar keuze eten we een snack aan het eindpunt in Rio Verde of bij terugkomst in Baños. Duur: 5 uren. Inbegrepen: uitrusting, Engelstalige gids, inkom kabelbaan, inkom Pailon del Diablo, snack en vervoer terug.
Transfer van Baños naar Riobamba in privé-wagen
Deze rit van 2 uren door het Andesgebergte brengt je naar Riobamba. Je rijdt langs de actieve vulkaan Tungurahua.

DAG 14

Bezoek aan de Chimborazo vulkaan (privé)
Een gids neemt je mee naar het Nationaal Park. De witte piek van de Chimborazo (6310 meter) is het centrum van het gelijknamige natuurreservaat. De kans dat je er vicuña’s (een verwant van de lama) tegenkomt is groot. Er is een eerste berghut op 4800 meter van waaruit je kan gaan wandelen naar de tweede berghut die ligt op 5000 meter. Je kan deze mooie dagtocht optioneel combineren met een spectaculaire afdaling per mountainbike (20 USD pp – min. 2 pers). Inclusief: gids (Engelstalig); vervoer; warme jas, bivakmuts en handschoenen; lunchpakket met cocathee; inkom Nationaal Park. Duur: 5 uren zonder fietsen – 7 uren met de fiets
Transfer van Riobamba naar Guamote in privé-wagen (SP-talige chauffeur)
Je wordt door een lokale chauffeur in het hotel opgehaald en in een privé-wagen naar Guamote gebracht. Duur: 1 uur

DAG 15

Wandelen aan de meren van Ozogoche
Op 55 km van Guamote ligt dit kleine inheems dorp omringd door de 45 prachtige meren van Ozogoche. Hier gaan we wandelen met een lokale gids die uitleg geeft over de natuur, de legendes en leefgewoonten van de indianen. Zo storten zich hier ieder jaar honderden trekvogels in het ijskoude water om zelfmoord te plegen, een uniek natuurverschijnsel dat tot op heden een mysterie is voor onderzoekers. Je volgt avontuurlijke paadjes en waadt door kleine bergriviertjes. Na de wandeling eten we forel recht uit de rivier en keren ’s avonds terug naar Guamote. Duur: 8 uren. Moeilijkheidsgraad: middelmatig. Inbegrepen: transfer H/T, gids, maaltijd en snack.

DAG 16

Bezoek aan de inheemse dorpen rond Guamote
Vandaag kijken we van dichtbij hoe de inheemse bevolking hier in deze streek leeft. Na een bezoek aan het eigen centrum van Inti Sisa in Guamote, trekken we de bergen in. We bezoeken een ans schooltje waar de kinderen uitleggen hoe ze hier les krijgen. We bezoeken een lokale wever die ponchos maakt van alpacawol en eindigen bij een inheems gezin dat vertelt over hun leven in het dorp. Onderweg krijg je info over de geschiedenis van de streek en de lokale cultuur. Wie wil kan daarna te voet terug naar Guamote (1,5 uren). Duur: 4 uren. Inbegrepen: Engelstalige gids; snack en drink.
Transfer van Guamote naar Cuenca met onderweg bezoek aan Ingapirca
Vanuit Guamote rijd je in een privé-wagen naar Cuenca. Onderweg bezoek je de bekendste Inca-ruines uit Ecuador. Duur: 5,5 uren (3,5 uren rijden en 2 uren bezoek aan Ingapirca) Exclusief de ingang van de ruines ter plaatse te betalen: 6 USD.

DAG 17

Nationaal Park Cajas: daguitstap met privé-gids
Vertrekkend uit Cuenca gaan we eerst naar Llaviucu – dat is het “lagere” gedeelte van het Nationale Park (3160 meter) – waar we het meer bezoeken en een wandeltocht van ongeveer 1,5 uur maken. Dan trekken we terug naar de bus en gaan naar het hoger deel van het park (3800 – 4000 meter). Hier bezoeken we 3 middelgrote meren (Toteadora, Totoras y Patoquinuas) en 2 kleinere meren. Vanaf hier gaat de wandeling naar beneden en duurt ongeveer 3 uren. Voor we terugrijden naar Cuenca eten we een middagmaal in een restaurant. Duur: 8 uren. Inbegrepen: transport, tweetalige gids, middagmaal.

DAG 18

City tour Cuenca (halve dag) met privé-gids
Met een Engelstalige gids bezoek je de mooiste plekjes van de stad: San Sebastián (het pleintje, de kerk en het museum van moderne kunst), Cruz del Vado Condamine, de markt 10 de Agosto, de Plaza San Francisco, het Parque de las Flores, de nieuwe katedraal, het Parque Calderon (met de oude kathedraal, het justitiepaleis en de Casas Aledañas), de fabriek van Panamahoeden van Homero Ortega, Barranco en het panoramapunt van Turi. Duur: 4 uren. Inbegrepen: transport, tweetalige gids. Niet inbegrepen: inkom musea.
Transfer van Cuenca naar Guayaquil in privé-wagen
Tijdens deze mooie rit rijd je (met lokale SP-talige chauffeur) van Cuenca naar Guayaquil. De weg daalt geleidelijk af van het Andesgebergte naar de kustvlakte. Na vier uren rijden kom je aan in Guayaquil.

Opmerkingen

* Alle transfers gebeuren met privé-wagen en Spaanstalige chauffeur tenzij anders vermeld
* Vermelde uitstappen en excursies zijn voorbeelden uit een breder aanbod. Kijk op onze website voor meer keuze.
* Dit reisvoorstel is gebaseerd op tweepersoons standaardkamers, tenzij anders vermeld. Toeslagen voor eenpersoonskamers of luxe kamers zijn op aanvraag.
* Dit reisvoorstel is vrijblijvend, afhankelijk van de reisperiode en onder voorbehoud van beschikbaarheid.
* In het definitieve reisprogramma dient rekening gehouden te worden met bepaalde vaste dagen van activiteiten, zoals indianenmarkten, vertrekdata van cruises en vluchten, etc. Wij doen al het mogelijke om vermelde activiteiten optimaal in het programma in te voegen.

stuur ons een mail of bel ons

00 593 99 593 4900
info@explore-ecuador.be