10 dagen Andes + 4 dagen Amazone + 4 dagen Kust – Classic

10 overnachtingen in Andes /
3 overnachtingen in Amazone /
3 overnachtingen in Kust

Reisschema

Otavalo: twee overnachtingen + excursie naar Cuicocha
Quito: twee overnachtingen + city tour Quito
Amazone: drie overnachting in all-in amazone lodge
Cotopaxi: een overnachting + dagexcursie Cotopaxi National Park
Guamote: drie overnachtingen + excursie iheemse dorpen rond Guamote, meren van Ozogoche, Condor wandeling
en bezoek aan Inca ruines
Cuenca: twee overnachtingen + excursie Cajas National Park en city tour Cuenca
Kust: drie overnachtingen + twee dagexcursies
Vlucht h/t naar het Amazonewoud
Alle transfers met privéwagen!

• alle excursies met Engelstalige privé-gids
• alle transfers met privéwagen!
• Voor info en steun kan je steeds terecht bij onze NL-talige medewerker in Ecuador.

LUXE VERSIE

5 533 USD / persoon

PDF

Download

Inclusief

* Alle hotelovernachtingen met ontbijt, transfers, binnenlandse vluchten en excursies zoals vermeld in het programma.
* Middagmaal en avondmaal conform het programma indien vermeld.

Exclusief

* Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
* De internationale vluchten van en naar Ecuador.
* Reis – of annuleringsverzekering.

Dit is een voorbeeldreis. De volgorde van de reis en de keuze van hotels en excursies pas je aan aan je wensen. Zo kan je deze reis bv. combineren met een andere voorbeeldreis of een aansluitende cruise naar de Galapagos-eilanden. Het uitgebreide aanbod hotels, excursies en cruises vind je elders op deze website. 

DAG 1

Aankomst vanuit België in Quito
Transfer van Quito naar Otavalo in privé-wagen
Je wordt door een Spaanstalige chauffeur opgepikt aan het hotel (of de luchthaven) en in een privé-wagen naar het hotel in Otavalo gebracht. Deze rit door het Andesgebergte duurt ongeveer 2 uren.

DAG 2

Acclimatisatie: we suggereren twee activiteiten die men op eigen krachten kan uitvoeren:
Otavalo – bezoek aan de inheemse markt (op eigen krachten)
Deze markt op de Plaza de Ponchos is zonder twijfel de beroemste inheemse markt van Ecuador. Je vindt er een enorm aanbod aan artesanaat. De beste dag om deze markt te bezoeken is op zaterdag. Er gaan dan tegelijkertijd 4 markten door op verschillende plaatsen in de stad. Maar de artesanaatsmarkt gaat nu ook op de andere dagen van de week door – het is dan heel wat rustiger. Dat heeft dan ook weer zijn voordelen.
Wandeling naar de waterval van Peguche (op eigen krachten)

De 18 meter hoge waterval van Peguche ligt vlakbij het hotel. De plaatselijke bevolking van Otavalo viert er op 21 juni het zonnefeest van Inti Raymi. Gedurende verschillende dagen worden hier dan zuiveringsrituelen gehouden. De watervallen liggen in een klein natuurreservaat.

DAG 3

Wandeltocht rond het kratermeer van Cuicocha
Cuicocha is één der mooiste meren van Ecuador. Met een privé-wagen rijden we naar de ingang van het Reservaat Cotacachi-Cayapas, waar we een 5 uren durende wandeltocht aanvatten die verloopt tussen de 3100 en 3500 meter boven zeeniveau. Onderweg genieten we van de biodiversiteit, de uitzichten over de pittoreske meer van Cuicocha met zijn twee eilandjes, alsook van het panorama op de bergtoppen Cotacachi, Imbabura en Cayambe. Moeilijkheid: matig Duur: ong. 7 uur Inbegrepen: Engelstalige lokale gids, privé vervoer, maaltijd of lunchpakket Verplicht: goede stapschoenen, bescherming tegen de zon, muggenmelk, fleece of pull, water (min. 1 liter) Aanbevolen: camera, verrekijker, regenjasje, redelijke conditie ook op hoogte
Transfer van Otavalo naar Quito in privé-wagen
Je wordt door een spaanstalige chauffeur opgepikt aan het hotel en in een privé-wagen naar Quito gebracht. Deze rit door het Andesgebergte duurt ongeveer 2 uren.

DAG 4

 

Koloniaal Quito
Voor deze privé-excursie haalt de gids je met de wagen op aan het hotel. We bezoeken het oude en het nieuwe Quito: het parlement, het presidentieel paleis, de Plaza de Independencia en de kerken San Francisco, La Compania en de katedraal. Dan gaan we naar El Panecillo, het standbeeld van de engel en panoramapunt dat hoog boven Quito troont. De gids geeft informatie over Quito en Ecuador. De ingang in de vermelde bezienswaardigheden is onder voorbehoud der openingsuren. Inbegrepen: Engelstalige gids en privé-vervoer. Niet inbegrepen: eventuele maaltijd, ingang van musea en kerken. Duur: 4 a 5 uren.
Vrije namiddag in Quito

DAG 5


Transfer van hotel naar luchthaven Quito in privé-wagen
Je wordt aan het hotel opgepikt en naar de luchthaven gebracht.
Vlucht van Quito naar Amazone
Na een vlucht van 30 minuten over de bergtoppen van de Andes, landen we in het Amazonewoud, waar een gids van de lodge op ons wacht?
Dag 1 Amazone
Het programma hangt af van de lodge die je kiest – zie bovenaan deze pagina de pdf in bijlage en onze pagina Lodges in Amazonewoud.

DAG 6

Dag 2 Amazone
Je volgt het programma van de lodge waar je verblijft.

DAG 7

Dag 3 Amazone
Je volgt het programma van de lodge waar je verblijft.

 

DAG 8

Dag 4 Amazone
Je volgt het programma van de lodge waar je verblijft.
Vlucht van Amazone naar Quito
De kano en het vliegtuig brengen je in enkele uren vanuit de lodge terug in Quito.
Transfer van Quito naar Cotopaxi in privé-wagen
Je wordt naar het hotel in Cotopaxi gebracht. Het gaat om een rit van 2 uren door het gebergte.

DAG 9

Daguitstap Nationaal Park Cotopaxi
Na het ontbijt rijden we het nationaal park in. ’s ochtends is de kans om de besneewde vulkaantop onbewolkt te zien liggen aanzienlijk groter dan in de namiddag. We maken een stop aan het Limpiopungo-meer waar je mooie foto’s kan maken. Daarna rijden we verder naar de parkeerplaats aan de voet van de vulkaan. Van hieruit trekken we tevoet verder. Het is slechts een korte afstand naar de refugio maar door de hoogte is het toch een hele klim. Bij de refugio genieten we van het prachtige uitzicht over het Nationale Park en enkele andere vulkanen. Dan trekken we nog even verder naar de 5000 meter hoogte, waar de gletsjer begint. Als de hoogte je parten speelt, daal je terug af naar de wagen. Inbegrepen: vervoer in privéwagen, Engelstalige gids en lunchbox.
Transfer van Cotopaxi naar Guamote in privé-wagen (SP-talige chauffeur)

DAG 10

 

De inheemse markt van Guamote (alleen op donderdag)
Als je op donderdagmorgen uit de bergen Guamote binnenrijdt zie je een zee van rode poncho’s: uit de omtrek komen duizenden inheemse boeren en vaklieden hun dieren, groenten, fruit en andere waren kopen en verkopen. Deze eeuwenoude markt is wellicht de meest autentieke uit de Ecuatoriaanse Andes. Er zijn verschillende pleinen binnen en buiten het stadje (met dieren, groenten, …). Al heel vroeg is het een drukte van jewelste. Je wordt afgezet aan een trefpunt op de markt en twee uren later weer opgepikt.
Bezoek aan de inheemse dorpen rond Guamote
Vandaag kijken we van dichtbij hoe de inheemse bevolking hier in deze streek leeft. Na een bezoek aan het eigen centrum van Inti Sisa in Guamote, trekken we de bergen in. We bezoeken een ans schooltje waar de kinderen uitleggen hoe ze hier les krijgen. We bezoeken een lokale wever die ponchos maakt van alpacawol en eindigen bij een inheems gezin dat vertelt over hun leven in het dorp. Onderweg krijg je info over de geschiedenis van de streek en de lokale cultuur. Wie wil kan daarna te voet terug naar Guamote (1,5 uren). Duur: 4 uren. Inbegrepen: Engelstalige gids; snack en drink.

DAG 11

Een dag trekking Atillo-Ozogoche
De dag begint met een korte rit van ongeveer een uur van Guamote naar de Meren van Atillo. We starten de tocht met een korte wandeling naar het uitzichtpunt waar we de meren kunnen bewonderen. Erna begint de tocht dat ons gedurende vier a vijf uur langs verschillende bergen en meren zal leiden. We stijgen van 3800 meter naar 4100 meter en erna begint een flinke afdaling. Het landschap bevat vooral mooie uitgestrekte grasvlaktes met kleine en grote meren tussen. Rond de middag komen we in Ozogoche toe waar we een lekkere middagmaal krijgen en erna begint de terugrit naar het hotel. Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 7 uur. Inbegrepen: Engelstalig gids, transport H/T, laarzen (indien gewenst), middagmaag, snack en water, bijdrage aan de gemeenschap, bovenvermelde activiteit. Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, waterfles, fotocamera, stevige wandelschoenen, handschoenen en muts.

DAG 12

Transfer naar Cuenca incl. Condor’s nest wandeling en Ingapirca
We vertrekken in de ochtend van Guamote en rijden ongeveer 40 minuten naar Alausí waar onze wandeling begint. Eenmaal in Alausí beginnen we aan een 7 kilometer lange wandeling waarbij we kunnen we genieten van de impressionante omgeving die de Ecuadoraanse Andes ons te bieden heeft. De eerste 2 kilometer lopen we op de treinsporen van “el Nariz del Diablo”. Wanneer dit treinspoor aan zijn afdaling begint, lopen wij verder langs een klein wandelpad die ons dieper in de Ecuadoraanse Andes brengt. Gedurende de volledige wandeling kunnen we het treinspoor zien, beneden in het dal. We worden begeleid door een lokale, Engelstalige gids, die ons meer informatie geeft over de omgeving en zijn legendes. Na 2,5 uur wandelen, komen we aan bij het uitzichtpunt “Condor Puñuna”, vrij vertaald uit het Kichwa “ het nest van de condor. Van hieruit hebben we een prachtig zicht over het treinstation van Sibambe. We staan op het hoofd van de Duivelsneus op een hoogte van ongeveer 2.250m. Heel uitzonderlijk kunnen we hier Condors observeren. Na de wandeling lunchen we in het lokale restaurant bovenop de duivelsneus. Na de lunch staat de chauffeur ons op te wachten om onze reis verder te zetten naar Cuenca met een tussenstop in Ingapirca, de oudste Inca ruïnes van Ecuador. Duur: heel de dag. Inbegrepen: Engelstalige gids, transport, toegang Condor Puñuna, lunch, water en een snack. Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, waterfles, camera en sportief schoeisel.

DAG 13

Nationaal Park Cajas: daguitstap met privé-gids
Vertrekkend uit Cuenca gaan we eerst naar Llaviucu – dat is het “lagere” gedeelte van het Nationale Park (3160 meter) – waar we het meer bezoeken en een wandeltocht van ongeveer 1,5 uur maken. Dan trekken we terug naar de bus en gaan naar het hoger deel van het park (3800 – 4000 meter). Hier bezoeken we 3 middelgrote meren (Toteadora, Totoras y Patoquinuas) en 2 kleinere meren. Vanaf hier gaat de wandeling naar beneden en duurt ongeveer 3 uren. Voor we terugrijden naar Cuenca eten we een middagmaal in een restaurant. Duur: 8 uren. Inbegrepen: transport, tweetalige gids, middagmaal.

DAG 14

City tour Cuenca (halve dag) met privé-gids
Met een Engelstalige gids bezoek je de mooiste plekjes van de stad: San Sebastián (het pleintje, de kerk en het museum van moderne kunst), Cruz del Vado Condamine, de markt 10 de Agosto, de Plaza San Francisco, het Parque de las Flores, de nieuwe katedraal, het Parque Calderon (met de oude kathedraal, het justitiepaleis en de Casas Aledañas), de fabriek van Panamahoeden van Homero Ortega, Barranco en het panoramapunt van Turi. Duur: 4 uren. Inbegrepen: transport, tweetalige gids. Niet inbegrepen: inkom musea.
Transfer van Cuenca naar Puerto Lopez in privé-wagen
Deze prachtige rit brengt je vanuit Cuenca met een lokale chauffeur via de hoogste toppen van de Andes naar zeeniveau. Je passeert onderweg alle klimaat- en vegetatiesoorten. Je vertrekt ‘ s ochtends vanuit de paramovegetatie en de eucalyptusbomen (rond de 4000 meter boven zeeniveau) om ’s namiddags tussen de bananenplantages, kapokbomen en suikerrietplantages het strand te bereiken. Niet inbegrepen: middagmaal onderweg. Duur: 7 uren

DAG 15

Los Frailes en Agua Blanca
Vandaag bezoek je Ecuador’s mooiste strand. Je kan kiezen om naar het begin van de wandeling te rijden of te fietsen. Los Frailes is op ongeveer drie kilometer verwijderd van Puerto Lopez dus ook erg doenbaar met de fiets. Eenmaal je toekomt aan het begin van de wandeling krijg je eerst wat uitleg in verband met de streek en erna vat je het wandelen aan richting een strand met zwart zand, La Tortuguita, een uitkijkpost met zicht over de kust om uiteindelijk een strand te bereiken met prachtig witte zand. Hier kan je even uitrusten voor je naar Agua Blanca vertrekt. Agua Blanca is een archeologische site in midden van een mooi natuurdomein. Je kan hier zwemmen in een mooie meer dat medicinale eigenschappen heeft door haar vulkanische oorsprong. Hierna keren we
terug naar het hotel. Moeilijkheidsgraad: licht. Duur: ongeveer 6 uur. Inbegrepen: Engelstalige gids, transport, inkomst in de archeologische site en middagmaal. Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, sportief schoeisel en zwem gerief.

DAG 16

Isla de la Plata
Tijdens deze uitstap – die 6 a 7 uren duurt – bezoek je dit mooie eiland, ook wel klein Galapagos genoemd. Het ligt op 25 km (ongeveer 1,5 uur varen) voor de kust van Puerto Lopez. Je vindt er, naast fregatvogels en keerkringvogels ook blauwvoet-, masker- en roodvoetsgenten en zelfs enkele Galapagosalbatrossen. Het eiland kan alleen met een gids van het park bezocht worden en je
mag – net zoals op het echte Galapagos – niet van de officiële paden afwijken. Je maakt er een wandeltocht van 2 uur en half met de natuurgids. Daarna keer je terug richting de boot waar je mooie schildpadden van kan zien en erna kan je gedurende een uurtje snorkelen aan de baai waar je tussen dezelfde schilpadden kan zwemmen en andere soorten vissen en zeesterren kan zien.
Op weg naar het eiland kan je van juni tot september bultrugwalvissen spotten, die het gebied in grote getalen gebruiken als kraamkamer.
Moeilijkheidsgraad: licht. Duur: 7 uur ongeveer. Inbegrepen: Engelstalige gids, transport, lunchbox en snorkelgerief. Exclusief: ingang Nationaal Park van 1 USD pp. Meenemen: windbreker voor op de boot, sportschoenen, waterfles, bescherming tegen de zon, zwem gerief en camera.

DAG 17

Transfer van Puerto Lopez naar luchthaven Guayaquil in privé-wagen (SP-talige chauffeur)
Je wordt van het hotel in Puerto Lopez naar de luchthaven in Guayaquil gebracht (rit van +/- 4 uren).

Opmerkingen

* Alle transfers gebeuren met privé-wagen en Spaanstalige chauffeur tenzij anders vermeld
* Vermelde uitstappen en excursies zijn voorbeelden uit een breder aanbod. Kijk op onze website voor meer keuze.
* Dit reisvoorstel is gebaseerd op tweepersoons standaardkamers, tenzij anders vermeld. Toeslagen voor eenpersoonskamers of luxe kamers zijn op aanvraag.
* Dit reisvoorstel is vrijblijvend, afhankelijk van de reisperiode en onder voorbehoud van beschikbaarheid.
* In het definitieve reisprogramma dient rekening gehouden te worden met bepaalde vaste dagen van activiteiten, zoals indianenmarkten, vertrekdata van cruises en vluchten, etc. Wij doen al het mogelijke om vermelde activiteiten optimaal in het programma in te voegen.

stuur ons een mail of bel ons

00 593 99 593 4900
info@explore-ecuador.be