Explore Ecuador &
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

Limoncocha

LIGGING: Amazone

Oppervlakte 4 600 /

230 meter boven zeespiegel /

beschermd sinds 1985

FOTOGALERIJ

Het Limoncocha reservaat ligt op langs de noordelijke oevers van de Rio Napo tussen de Rio Coca en de Rio Aguarico en bestaat uit regenwoud en moerassen. Ook dit gebied, dat erkend is als één van de belangrijkste ecologische systemen van Zuid-Amerika, staat onder constante druk van de olie-ontginning. Wetenschappers identificeerden meer dan 450 vogelsoorten en er zijn veel bijzondere boomsoorten aanwezig.

In het reservaat ligt het Limoncocha-meer, dat bekend is als uitstekende plek om aan observatie van vogels te doen.

Laagland Kichwa-families leven vlakbij het meer en leven nu op kleine boerderijen. De petroleumactiviteiten in de jaren ’80 en ’90 hebben een negatieve invloed gehad op dit gebied en op zijn inwoners. Daarom staan de dorpen open voor initiatieven van ecotoerisme en andere initiatieven die hun fragiel ecosysteem respecteren.

Je kunt in het reservaat geraken via Coca of Lago Agrio, vanuit het stadje Limoncocha. Je kan ook via de rivier vanuit Coca naar Puerto Palos of naar Puerto Pompeya varen, anderhalf uur stroomafwaarts.

Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!