Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

Andinisme Cayambe
5 790 mt.

1 nachten in Andes

Andinisme Cayambe
5 790 mt.

Reisschema

Deze vulkaan ligt 65 kilometer ten noordoosten van Quito en bestaat uit meerdere pieken, met de hoogste piek gelegen in het centrum van de berg. Hier tref je het hoogste punt op aarde dat op de evenaar ligt (precies op een hoogte van 4530 m in de buurt van de zuidelijke flank). De nog steeds actieve vulkaan is berucht voor zijn grote aantal gletsjerkloven, waardoor een gids met veel ervaring nodig is en enige ervaring nodig is met het gebruik van crampons en ijsbijlen.
Inclusief: Professionele tweetalige berggids (maximum 2 personen per gids), transfers tussen het hotel en de berg, overnachting in de refuge, lunch op dag 1, avondmaal en ontbijt in de kampeerplaats, klimuitrusting (zie hieronder).

• alle excursies met Engelstalige privé-gids
• alle transfers met privéwagen!
• Voor info en steun kan je steeds terecht bij onze NL-talige medewerker in Ecuador.

STANDAARD

500 USD / persoon

op basis van 2 personen

Hotels

Overnachting in de refuge

Inclusief

* Alle hotelovernachtingen met ontbijt, transfers, binnenlandse vluchten en excursies zoals vermeld in het programma.
* Middagmaal en avondmaal conform het programma indien vermeld.

Exclusief

Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
* De internationale vluchten van en naar Ecuador.
* Reis – of annuleringsverzekering.

Dit is een voorbeeldreis. De volgorde van de reis en de keuze van hotels en excursies pas je aan aan je wensen. Zo kan je deze reis bv. combineren met een andere voorbeeldreis of een aansluitende cruise naar de Galapagos-eilanden. Het uitgebreide aanbod hotels, excursies en cruises vind je elders op deze website. 

DAG 1

Naar de refuge van de Cayambe
We verlaten het hotel in de ochtend en rijden richting Cayambe, vanwaar we verder trekken naar de Refuge Ruales Oleas (4800 m). Na het middagmaal doen we een materiaalcheck en oefenen we wat op de berg. Na het avondmaal rusten we enkele uren voor de klim aanvat.

Sample Tours Image Climbing Cayambe
Sample Tours Image Climbing Cayambe

DAG 2

Van de refuge naar de top en terug
We nemen een licht ontbijt rond middernacht en bereiden ons voor op de beklimming. We wandelen gedurende ettelijke uren in besneeuwde vlakken tot we ongeveer zeven uur later de top bereiken. Vanuit de bergtop heb je bij onbewolkt weer prachtig uitzicht over de verschillende bergtoppen van Ecuador en je kan zelfs het Amazonewoud zien. We genieten even van het bereiken van de top en beginnen dan aan de afdaling van ongeveer drie uur tijd in beslag zal nemen. Onderweg naar het hotel stoppen we onderweg om even middag te eten en terug op krachten te komen.

Opmerkingen

Alle transfers gebeuren met privé-wagen en spaanstalige chauffeur tenzij anders vermeld
* Vermelde uitstappen en excursies zijn voorbeelden uit een breder aanbod. Kijk op onze website voor meer keuze.
* Dit reisvoorstel is gebaseerd op 2-persoons standaardkamers, tenzij anders vermeld. Toeslagen voor 1-persoonskamers of luxe
kamers zijn op aanvraag.
* Dit reisvoorstel is vrijblijvend, afhankelijk van de reisperiode en onder voorbehoud van beschikbaarheid.
* In het definitieve reisprogramma dient rekening gehouden te worden met bepaalde vaste dagen van activiteiten, zoals ineemse
markten, vertrekdata van cruises en vluchten, etc. Wij doen al het mogelijke om vermelde activiteiten optimaal in het programma
in te voegen.