Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

NATIONAAL PARK
Machalilla

Machalilla

REGIO:

Kust

OPPERVLAKTE:

56 000 has

HOOGTE:

van zeeniveau tot 750 mt

BESCHERMD SINDS:

1979

Het landgedeelte van het park is zo’n 40 000 ha groot en omvat naast zo’n 50 km strand ook een landinwaarts gelegen heuvelland met droogtropisch woud met struiken, cactussen en kapokbomen. In het regenseizoen en zeker wanneer de Niño-regens vallen verandert het landschap snel van geelgrijs naar helder groen. Het is dan vochtig en erg heet.

Een kleine 20 000 has zijn zeereservaat en beschermen naast de kuststrook met prachtige stranden (zoals Los Frailes) ook enkele eilanden voor de kust, zoals Isla Salango en het bekende Isla de la Plata, dat met recht de naam klein-Galapagos draagt. Op het eiland (op 25 km uit de kust) nestelen blauwvoet-, masker- en roodvoetgents. Tevens broeden er fregatvogels, keerkringvogels en enkele paartjes Galapagosalbatrossen. OP de stranden beneden de kliffen van het eiland leeft een kleine kolonie zeeleeuwen.

De beste uitvalsbasis voor een bezoek aan Machalilla is het stadje Puerto Lopez. Hier ligt ook het administratieve centrum van de park, waar je entreekaartjes koopt en kaarten en andere informatie over het park vindt.

In de periode juli-augustus heb je grote kans om de 15 meter lange bultrugwalvissen uit het water omhoog te zien springen.

FOTOGALERIJ