Logo NL

Machalilla

LIGGING: Kust

Oppervlakte 56 000 /

van zeeniveau tot 750 meter hoogte /

beschermd sinds 1979

FOTOGALERIJ

Het landgedeelte van het park is zo’n 40 000 ha groot en omvat naast zo’n 50 km strand ook een landinwaarts gelegen heuvelland met droogtropisch woud met struiken, cactussen en kapokbomen. In het regenseizoen en zeker wanneer de Niño-regens vallen verandert het landschap snel van geelgrijs naar helder groen. Het is dan vochtig en erg heet.

Een kleine 20 000 has zijn zeereservaat en beschermen naast de kuststrook met prachtige stranden (zoals Los Frailes) ook enkele eilanden voor de kust, zoals Isla Salango en het bekende Isla de la Plata, dat met recht de naam klein-Galapagos draagt. Op het eiland (op 25 km uit de kust) nestelen blauwvoet-, masker- en roodvoetgents. Tevens broeden er fregatvogels, keerkringvogels en enkele paartjes Galapagosalbatrossen. OP de stranden beneden de kliffen van het eiland leeft een kleine kolonie zeeleeuwen.

De beste uitvalsbasis voor een bezoek aan Machalilla is het stadje Puerto Lopez. Hier ligt ook het administratieve centrum van de park, waar je entreekaartjes koopt en kaarten en andere informatie over het park vindt.

In de periode juli-augustus heb je grote kans om de 15 meter lange bultrugwalvissen uit het water omhoog te zien springen.

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!