Machalilla

LIGGING: Kust

Oppervlakte 56 000 /

van zeeniveau tot 750 meter hoogte /

beschermd sinds 1979

FOTOGALERIJ

Het landgedeelte van het park is zo’n 40 000 ha groot en omvat naast zo’n 50 km strand ook een landinwaarts gelegen heuvelland met droogtropisch woud met struiken, cactussen en kapokbomen. In het regenseizoen en zeker wanneer de Niño-regens vallen verandert het landschap snel van geelgrijs naar helder groen. Het is dan vochtig en erg heet.

Een kleine 20 000 has zijn zeereservaat en beschermen naast de kuststrook met prachtige stranden (zoals Los Frailes) ook enkele eilanden voor de kust, zoals Isla Salango en het bekende Isla de la Plata, dat met recht de naam klein-Galapagos draagt. Op het eiland (op 25 km uit de kust) nestelen blauwvoet-, masker- en roodvoetgents. Tevens broeden er fregatvogels, keerkringvogels en enkele paartjes Galapagosalbatrossen. OP de stranden beneden de kliffen van het eiland leeft een kleine kolonie zeeleeuwen.

De beste uitvalsbasis voor een bezoek aan Machalilla is het stadje Puerto Lopez. Hier ligt ook het administratieve centrum van de park, waar je entreekaartjes koopt en kaarten en andere informatie over het park vindt.

In de periode juli-augustus heb je grote kans om de 15 meter lange bultrugwalvissen uit het water omhoog te zien springen.

stuur ons een mail of bel ons

00 593 99 593 4900
info@explore-ecuador.be