Logo NL

Cofan Bermejo

LIGGING: Amazone

Oppervlakte 55 000 /

tussen 400 en 2 275 meter hoogte /

beschermd sinds 2002

FOTOGALERIJ

Cófan Bermejo ligt in het noordwesten van de provincie Sucumbios, in het kanton Cascales. Dit reservaat is een deel van het voorouderlijke grondgebied A’i Cófan der plaatselijke indianenstammen. Het heeft een grote biodiversiteit en is erkend als van groot belang voor het land en de wereld. Je kan hier prachtige landschappen bewonderen: je ziet de vulkanen Sumaco en Reventador in het zuiden, de Cerro Sur in het noorden, en het Amazonewoud in het oosten.

Het reservaat herbergt een grote verscheidenheid aan diersoorten zoals de bergtapir, het reuzegordeldier, de brilbeer en vele anderen. Je kan ook vogelsoorten zien (er zijn meer dan 400 soorten geregistreerd). De bossen van Bermejo zijn het ideale schuiloord voor vele soorten die bedreigd of uitgeroeid zijn in andere delen van de Andes.

De enige toegangsweg is via de weg van Tulcan naar Lago Agrio. Op een uur van Lago Agrio is er een splitsing die leidt naar de shuar gemeenschap Taruka. Van daaruit ga je wandelen naar de ingang van het reservaat. Het is aangeraden om dit met een plaatselijke gids te doen.

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!