Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

NATIONAAL PARK
Cofan Bermejo

Cofan Bermejo

REGIO:

Amazone

OPPERVLAKTE:

55 000 has

HOOGTE:

van 400 tot 2275 mt

BESCHERMD SINDS:

2002

Cófan Bermejo ligt in het noordwesten van de provincie Sucumbios, in het kanton Cascales. Dit reservaat is een deel van het voorouderlijke grondgebied A’i Cófan der plaatselijke indianenstammen. Het heeft een grote biodiversiteit en is erkend als van groot belang voor het land en de wereld. Je kan hier prachtige landschappen bewonderen: je ziet de vulkanen Sumaco en Reventador in het zuiden, de Cerro Sur in het noorden, en het Amazonewoud in het oosten.

Het reservaat herbergt een grote verscheidenheid aan diersoorten zoals de bergtapir, het reuzegordeldier, de brilbeer en vele anderen. Je kan ook vogelsoorten zien (er zijn meer dan 400 soorten geregistreerd). De bossen van Bermejo zijn het ideale schuiloord voor vele soorten die bedreigd of uitgeroeid zijn in andere delen van de Andes.

De enige toegangsweg is via de weg van Tulcan naar Lago Agrio. Op een uur van Lago Agrio is er een splitsing die leidt naar de shuar gemeenschap Taruka. Van daaruit ga je wandelen naar de ingang van het reservaat. Het is aangeraden om dit met een plaatselijke gids te doen.

FOTOGALERIJ