Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

Fietstocht van Atillo naar Amazone (2 dagen)

Tijdens deze avontuurlijke tweedaagse fietsen we langs de oostelijke Andes-hellingen naar het Amazone-regenwoud. Op de tweede dag zullen we de geheimen van de jungle ontdekken. Deze tocht is fenomenaal voor ieder die van natuur en actie houdt.
Dag 1: Om 7:00 uur in de ochtend pikt een wagen ons op in Riobamba. We rijden over een kleine weg in zuidoostelijke richting en passeren ondertussen verschillende inheemse dorpen. Na twee uurtjes rijden komen we aan bij de meren van Atillo, gelegen op 3.500 mt hoogte. Deze meren worden gezien als de mooiste hooglandmeren van de streek. De meren zijn dikwijls in een mysterieuze mist gehuld en vormen het startpunt voor de downhill tocht. De tocht brengt ons vanaf de Andes-hooglanden helemaal naar het junglestadje Macas. Deze uitdagende, 80km lange route brengt ons over een rustige en deels onverharde weg, doorheen het Nationaal Park Sangay. Vanaf de paramo dalen we eerst af naar het nevelwoud om vervolgens af te dalen naar het tropisch regenwoud. Onderweg komen we verschillende, prachtige watervallen tegen en kunnen we genieten van de weelderige vegetatie van orchideeën, varens en mossen. Wanneer we reeds 23 km in de benen hebben, doorkruisen we een 700 meter lange tunnel. Vervolgens rijden we weer verder over een slingerachtige weg richting het regenwoud. We overnachten in een lodge in het regenwoudreservaat.
Dag 2: Vandaag nemen we deel aan een vijf uur durende wandeling doorheen het regenwoud, tijdens de wandeling geeft de gids je uitleg over de medicinale planten en de gebruiken van de inheemse Amazone bevolking. De wandeling brengt ons verder naar een prachtige waterval waar je een verfrissende duik kan nemen, de ideale plek om mooie foto´s te maken. In de middag keren we via Baños terug naar Riobamba.
Moeilijkheidsgraad: matig.