Explore Ecuador &
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

Activiteit in de regio van riobamba

Fietstocht van Atillo naar Amazone (2 dagen)

Tijdens deze avontuurlijke tweedaagse fietsen we langs de oostelijke Andes-hellingen naar het Amazone-regenwoud. Op de tweede dag zullen we de geheimen van de jungle ontdekken. Deze tocht is fenomenaal voor ieder die van natuur en actie houdt.
Dag 1: Om 7:00 uur in de ochtend pikt een wagen ons op in Riobamba. We rijden over een kleine weg in zuidoostelijke richting en passeren ondertussen verschillende inheemse dorpen. Na twee uurtjes rijden komen we aan bij de meren van Atillo, gelegen op 3.500 mt hoogte. Deze meren worden gezien als de mooiste hooglandmeren van de streek. De meren zijn dikwijls in een mysterieuze mist gehuld en vormen het startpunt voor de downhill tocht. De tocht brengt ons vanaf de Andes-hooglanden helemaal naar het junglestadje Macas. Deze uitdagende, 80km lange route brengt ons over een rustige en deels onverharde weg, doorheen het Nationaal Park Sangay. Vanaf de paramo dalen we eerst af naar het nevelwoud om vervolgens af te dalen naar het tropisch regenwoud. Onderweg komen we verschillende, prachtige watervallen tegen en kunnen we genieten van de weelderige vegetatie van orchideeën, varens en mossen. Wanneer we reeds 23 km in de benen hebben, doorkruisen we een 700 meter lange tunnel. Vervolgens rijden we weer verder over een slingerachtige weg richting het regenwoud. We overnachten in een lodge in het regenwoudreservaat.
Dag 2: Vandaag nemen we deel aan een vijf uur durende wandeling doorheen het regenwoud, tijdens de wandeling geeft de gids je uitleg over de medicinale planten en de gebruiken van de inheemse Amazone bevolking. De wandeling brengt ons verder naar een prachtige waterval waar je een verfrissende duik kan nemen, de ideale plek om mooie foto´s te maken. In de middag keren we via Baños terug naar Riobamba.
Moeilijkheidsgraad: matig.

Excursion Chimborazo: Bike tour from Atillo to Amazon (2 days)
Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!