Explore Ecuador
&
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

Activiteit in de regio van riobamba

Fietstocht van Atillo naar Amazone (1 dag)

Vandaag zullen we, tijdens een spectaculaire afdaling van 2000 meter, kennismaken met de verschillende landschappen en ecosystemen van het Nationaal Park Sangay. De afdaling brengt ons van de oostelijke hellingen van het Andes-gebergte helemaal tot in het Amazone regenwoud. Een wagen pikt ons op in Riobamba en brengt ons langsheen inheemse dorpjes, richting het zuidoosten. Na ongeveer anderhalf uur rijden, komen we aan bij de meren van Atillo. Deze meren worden gezien als de mooiste hooglandmeren van Ecuador en liggen op ongeveer 3500 meter hoogte. De meren zijn dikwijls in een mysterieuze mist gehuld en vormen het startpunt van onze afdaling. De tocht is ongeveer 47 km lang en loopt over een rustige weg, dwars door het Nationaal Park Sangay. Vanaf de paramo dalen we af naar het nevelwoud, om vervolgens in het regenwoud te eindigen. Onderweg stuiten we op verschillende watervallen en genieten we van de weelderige vegetatie, bestaande uit orchideeën, varens en mossen. Wanneer we ongeveer 23 km in de benen hebben, doorkruisen we een 700 meter lange tunnel, om vervolgens verder te fietsen over de weg die zich naar het dorpje 9 de Octubre slingert. Dit dorpje ligt op ongeveer 1500 meter en geldt als het eindpunt van onze route. Voordat de wagen ons terug naar Riobamba brengt, bezoeken we eerst een panoramapunt dat ons een prachtig uitzicht geeft over het regenwoud en de Upano en Abanico rivieren.
Moeilijkheidsgraad: matig. Duur: de hele dag. Meenemen: bescherming voor de rond en de regen, warme en sportieve kledij, camera, water en sportieve schoenen.

Excursion Chimborazo: Bike tour from Atillo to Amazon (1 day)

WIE ZIJN WIJ

Tom guiding in the region of Guamote - EcuadorIk ben Tom uit België en woon al meer dan 10 jaren in Ecuador. Ik heb hier mijn gidsen diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan.

CONTACT

DESCUBRE-ECUADOR

Calle Rio Arajuno E6-124
Tumbaco - Quito
Ecuador

WHATSAPP

+593 99 593 4900 (Ecuador)

© 2023 Descubre Ecuador All Rights Reserved.

Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!