Verplaatsingen in Ecuador

Ecuador is slechts half zo groot als Frankrijk. De laatste jaren is er grote vooruitgang geboekt in de kwaliteit van de wegen. Het aantal binnenlandse vluchten is gestegen. Het wordt dus steeds eenvoudiger om je te verplaatsen in het land. Maar het aantal wagens is evenredig gestegen, met als gevolg dat vooral In Quito en Guayaquil het verkeer erg druk kan zijn.

De bus

Hoewel de kwaliteit van het openbaar vervoer erg verbeterd is, blijf je het gevaar lopen om onderweg bestolen te worden. De betere busmaatschappijen hebben daarom gekozen voor een verbod om onderweg passagiers op te pikken. Langere afstanden kan je in comfortabele nachtbussen afleggen.

Een auto huren?

Het huren van een auto in Ecuador is niet aan te raden. Het verkeer is vrij chaotisch en mocht je toevallig betrokken raken bij een verkeersongeval, dan kan je serieuze moeilijkheden krijgen. Daarom raden we het huren van een auto met chauffeur aan - het is bovendien vaak goedkoper dan zelf een auto huren.

De taxi

Taxi's zijn erg goedkoop en in grote hoeveelheden aanwezig. Maar let op met taxi's. In 2010 is het aantal overvallen met (valse) taxi's gestegen. Als je een taxi neemt, bestel hem dan via je hotel.

Het vliegtuig

Het aanbod aan lokale vluchten (Quito, Guayaquil, Cuenca, Manta,...) is erg gestegen - helaas is dat met de prijzen ook het geval. Ecuador heeft ook grote vooruitgang geboekt qua stiptheid en de veiligheid van zijn vluchten. Vanaf 1 januari 2012 is de overheidssubsidie op vliegtuigbenzine afgeschaft. Alle binnenlandse vluchten zijn sinds die datum aanzienlijk duurder.

De trein

De regering van Rafael Correa had het op zich genomen om het treintraject tussen Quito en Guayaquil (450 km) volledig te herstellen. Men is dus overal aan het werk om die belofte waar te maken. Maar voorlopig vervult de trein bijna uitsluitend een toeristische functie. Het fameuze traject "Nariz del Diablo" lokt jaarlijks duizenden toeristen. Wij bieden in het hele land alle binnenlandse vluchten en transfers met priv?wagen en chauffeur aan, als onderdeel van onze reizen.

stuur ons een mail of bel ons

00 593 99 593 4900
info@explore-ecuador.be