Manta

235 000 inwoners

0 meter boven zeeniveau

Strand bij MantaManta is een drukke stad in volle groei, met een grote vissers- en cargohaven. De frisse zeebries maakt het aangenaam wandelen op de zeedijk (El malecon), waar je ook goede restaurants en bars kan vinden. Playa Murcielago is het strand in Manta, met goede surfmogelijkheden van december tot april.

Manta heeft de grootste vissersvloot van het land: het is in de haven ’s morgens en aan het eind van de middag als de bootjes terugkomen een gekrioel van bootjes. De pelikanen en fregatvogels die eromheen zwermen, zorgen voor een amusant spektakel.

Het centrum van de stad, op een heuvel gebouwd, telt nog enkele oude houten woningen.

VissersbotenTen Noorden van de stad liggen vele kustdorpjes, de enen half vergeten door de mensheid, de anderen met populaire stranden. De grootste badzone ligt rond Bahia de Caraquez.

Een beetje verder ligt het kleine kustdorpje Canoa, dat enkele van de mooiste stranden van Ecuador telt. Nog meer naar het Noorden, rond Pedernales en Cojimies, is de kust minder toeristisch. Het binnenland is zelfs nog authentieker, met kleine dorpjes tussen de heuvels.

Op 11 kilometer zuidoost van Manta ligt Montechristi, een klein stadje dat bekend staat als centrum van de Panama-hoed. Ze worden hier in verschillende huizen gemaakt en je kunt er zeer mooie exemplaren rechtstreeks van de producent kopen.

Fotogalerij

Kaart

stuur ons een mail of bel ons

00 593 99 593 4900
info@explore-ecuador.be