Ingapirca

3 160 meter boven zeeniveau

De belangrijkste Inca-ruines van Ecuador vind je op een heuvel boven het dorp Ingapirca, waar er een interessante vrijdagmarkt is en een goeie cooperatieve artesanaatswinkel draait vlak naast de kerk.

Ingapirca is een quichua-woord dat “de muren van de Inca” betekent. De bouwstijl van het hoofdgebouw – de ovalen castillo of templo del sol – is typisch Inca. De blokken andesiet zijn precies op elkaar passend gemaakt: hoewel er geen cement of lijm werd gebruikt om de blokken op elkaar te houden, valt er geen speld tussen te krijgen.

Ingapirca wordt meestal bezocht als een dagexcursie vanuit Cuenca. Wil je dicht bij de ruines overnachten om het complex rustig en op eigen gelegenheid te kunnen bezoeken, dan kan worden overnacht in Ingapirca zelf, op ongeveer 500 meter van de ruine.

Ruines IngapircaOm Ingapirca geheel in stijl te bezoeken, kan een twee tot drie dagen durende wandeltocht over het oude Incapad worden gemaakt. Het is een prachtige wandeling over het platteland. Het landschap heeft hier sinds de tijd van de Inca’s nog maar weinig veranderingen ondergaan.

Fotogalerij

Kaart

stuur ons een mail of bel ons

00 593 99 593 4900
info@explore-ecuador.be