Coca

30 000 inwoners

180 meter boven zeeniveau

Coca heet officieel Francisco de Orellana en op sommige kaarten zul je het alleen onder deze naam terugvinden. Het is een heet en druk stadje, midden in een petroleumwinnings gebied. Coca is de hoofdstad van de provincie Orellana.

CocaEen klein monument aan de voet van de Calle Napo herinnert aan de doortocht van Francisco de Orellana in 1542 op zijn weg om het Amazonegebied te ontdekken. Er loopt een brug over de Naporivier in Coca: hier start de Via Auca, een weg naar de petroleumvelden en naar het meer zuidelijk gelegen Huaorani-gebied. Het zicht op de rvivier is mooi en het is aangenaam vertoeven aan zijn oevers bij zonsondergang. Je vindt goede hotels en restaurants in Coca, maar de water- en electriciteitsbevoorrading zijn niet steeds betrouwbaar; goeie hotels en restaurants hebben dus generatoren en reserve watertanks. Ironisch genoeg lijdt Coca, centrum van de petroleumontginning, nogal eens aan benzinetekort.

Rivier bij CocaCoca ligt een eind verder van de Colombiaanse grens dan zijn zusterstad Lago Agrio, en is dus veiliger en rustiger, maar het is toch best om hier elementaire veiligheidsregels in acht te nemen. Coca is de uitvalshaven voor het bezoek aan Ecuador’s mooiste lodges en voor cruises op de Rio Napo, richting Iquitos. De grote meerderheid van bezoekers komt in Coca aan met het vliegtuig. Een prachtige vlucht van 30 minuten, steil langs de flanken van het Andesgebergte brengt je van Quito naar de kleine luchthaven van Coca. Vandaar vaar je in een kano enkele uren over de Rio Napo naar de lodge. Velen van deze lodges worden gerund in samenwerking met een lokale indianengemeenschap. Voor meer informatie over deze prachtige lodges, zoals Napo Wildlife Center, Yachana Lodge en andere verwijzen we naar de gespecialiseerde pagina

Fotogalerij

Kaart

stuur ons een mail of bel ons

00 593 99 593 4900
info@explore-ecuador.be