Explore Ecuador &
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

DE GALAPAGOS EILANDEN

... EEN ONVERGETELIJKE ERVARING

Ga je op reis naar Ecuador bezoek dan ook de Galapagos eilanden. Maak een cruise tussen de eilanden of ga er op hotel. De eilanden zijn uniek in de wereld!

Zoals Charles Darwin al schreef: “de natuurlijke geschiedenis van deze eilanden is zeer bijzonder – Galapagos lijkt wel een kleine wereld op zichzelf”.
De eilanden zijn gekend voor de onbevreesde omgang van de dieren met de mens: je kan hier snorkelen met pinguins en zeeleeuwen, je ziet 200 kilo zware schildpadden door cactuswouden waden en je geniet in close-up van blauwvoetige jan-van-genten en fregatvogels.

De Ecuadoraanse regeringen maakten er steeds werk van om het broze ecologische evenwicht van de eilanden te vrijwaren. Galapagos is al sinds 1959 erkend als Nationaal Park. Sinds 1981 staan de eilanden op de werelderfgoedlijst van de UNESCO en is de oceaan er omheen tot reservaat uitgeroepen.

Bezoek je tijdens je reis naar Ecuador ook de Galapagos eilanden dan kan dat al dan niet aansluitend bij een bezoek aan het vasteland.

Op cruise in Galapagos

Je bezoekt de eilanden best met een klein cruiseschip. Het merendeel van de schepen neemt maximaal 16 passagiers mee. Je eet en slaapt gedurende de cruise aan boord van het schip en doorgaans wordt er ’s nachts gevaren. Zo bereik je ook de meer afgelegen eilanden.

Alle schepen hebben permanent 1 of meer professionele Engelstalige gidsen boord.
Overdag worden minstens twee sites bezocht. Je staat vroeg op, ontbijt aan boord en gaat dan aan wal waar je door de gids wordt rondgeleid. ‘ s Middags ga je terug aan boord om te middagmalen. Het schip vaart naar de volgende site waar je weer aan wal gaat voor een volgend bezoek. Soms wordt er gezwommen, gesnorkeld of gekajakt, steeds volgens het programma.

Slechts een 80-tal schepen hebben toestemming om bezoekers van de Galapagos eilanden rond te varen. Hun vergunning wordt ieder jaar herbekeken.

Er zijn vier KLASSEN schepen

Het verschil zit in het comfort en luxe dat het schip biedt: de inrichting van het schip, het eten, etc. maar ook in de kwaliteit van de gidsen. Maar een goedkoop schip bezoekt dezelfde bezoekerssites als een duur schip.

home explore ecuador 03

Er zijn vier TYPES schepen

Catamarans zijn erg in trek omdat ze ruimer en stabieler zijn. Zeilschepen zetten maar af en toe de zeilen op. Grotere schepen hebben meer ontspanningsmogelijkheden aan boord maar zijn omslachtig bij in aan- en afmeren.

Op hotel in Galapagos

Je kan de Galapagos eilanden ook bezoeken met overnachtingen op hotel. Er zijn 4 bewoonde eilanden in Galapagos: Santa Cruz, San Cristobal, Santa Isabela en Floreana. Hier vind je hotels van verschillende klassen. 

INFO OVER DE EILANDEN

Deze vulkanische eilanden zijn in de loop van de geschiedenis nooit met het vasteland verbonden geweest. Toch zijn dieren en planten op verschillende manieren naar hier kunnen migreren. Door zich aan te passen aan de lokale omstandigheden, evolueerden ze verschillend van hun continentale voorouders.

Omdat er nooit grote zoogdieren aan land kwamen, waren de reptielen dominant. De eilanden waren onbewoond tot 1535: de dieren hebben vandaag nog steeds zeer weinig instinctieve angst van de mens.

MEER INFO OVER GALAPAGOS

Wil je meer weten over de praktische zaken bij een bezoek aan Galapagos klik dan hieronder.

Je vindt er informatie over het klimaat (wanneer bezoek je best de eilanden …), de toegang tot het Nationale Park en de kwaliteit van de gidsen. Ook de vluchten van het vasteland naar de eilanden worden hier ook bekeken.

Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!