DE GALAPAGOS EILANDEN

GALAPAGOS ONCE IN A LIFETIME

Galapagos bezoeken is een onvergetelijke ervaring. Zoals Charles Darwin al schreef: “de natuurlijke geschiedenis van deze eilanden is zeer bijzonder – Galapagos lijkt wel een kleine wereld op zichzelf”.
De eilanden zijn gekend voor de onbevreesde omgang van de dieren met de mens: je kan hier snorkelen met pinguins en zeeleeuwen, je ziet 200 kilo zware schildpadden door cactuswouden waden en je geniet in close-up van blauwvoetige jan-van-genten en fregatvogels.
De Ecuatoriaanse regeringen maakten er steeds werk van om het broze ecologische evenwicht van de eilanden te vrijwaren. Galapagos is al sinds 1959 erkend als Nationaal Park. Sinds 1981 staan de eilanden op de werelderfgoedlijst van de UNESCO en is de oceaan er omheen tot reservaat uitgeroepen.

Galapagos bezoeken kan al dan niet aansluitend bij een bezoek aan het vasteland.

DE EILANDEN BEZOEKEN MET EEN CRUISESCHIP

De Galapagos-eilanden bezoek je best met een klein cruiseschip. Bijna alle schepen nemen maximaal 16 passagiers mee. Je eet en slaapt gedurende de cruise aan boord van het schip en doorgaans wordt er ’s nachts gevaren. Zo bereik je ook de meer afgelegen eilanden. Alle schepen hebben permanent 1 of meer professionele Engelstalige gidsen boord.
Overdag worden minstens twee sites bezocht. Je staat vroeg op, ontbijt aan boord en gaat dan aan wal waar je door de gids wordt rondgeleid. ‘ s Middags ga je terug aan boord om te middagmalen. Het schip vaart naar de volgende site waar je weer aan wal gaat voor een volgend bezoek. Soms wordt er gezwommen, gesnorkeld of gekajakt, steeds volgens het programma.
Slechts een 80-tal schepen hebben toestemming om bezoekers van de Galapagos-eilanden rond te varen. Hun vergunning wordt ieder jaar herbekeken.

DE EILANDEN BEZOEKEN VANUIT EEN HOTEL

Er is een beperkt aantal hotels op slechts 4 eilanden (Santa Cruz, Isabela, San Cristobal en Floreana). Ziehier onze keuze, gerangschikt per eiland.

PRACTISCHE INFO VOOR EEN BEZOEK

Zoek je meer info over klimaat, regels in het Nationaal Park, etc. …

stuur ons een mail of bel ons

00 593 99 593 4900
info@explore-ecuador.be