Logo NL

OP HOTEL IN GALAPAGOS

Er is een beperkt aantal hotels op slechts 4 eilanden (Santa Cruz, Isabela, San Cristobal en Floreana). Ziehier onze keuze, gerangschikt per eiland.

Hotels in Santa Cruz Island

Hotels in SAN CRISTOBAL ISLAND

Hotels in ISABELA Island

Hotels in FLOREANA Island

Hotel of cruise?

Galapagos bezoeken vanuit 1 of meerdere hotels op de eilanden heeft zijn nadelen. Je zal slechts een beperkte kijk krijgen van de eilandengroep.

  • De afstand tussen de eilanden is immers groot: met een cruiseschip vaar je ’s nachts en bezoek je overdag de eilanden. Als je op een eiland overnacht kan je alleen de sites van dat eiland en de dichtst bijgelegen sites van andere eilanden bezoeken.
  • De dagen op de evenaar bieden slechts 12 uren zonlicht: trek daar de tijd om te ontbijten en in te schepen van af, plus de reistijd heen en terug en er schiet niet echt veel over om tochten te maken op de eilanden.
  • Het kan in Santa Cruz soms vrij druk zijn door de vele lokale Ecuatoriaanse toeristen die Santa Cruz of San Cristobal inpalmen..

 

Er zijn echter twee goede redenen om wel een hotel te boeken op Galapagos:

  • volgt het cruiseschip van je keuze een route die de bezoekerssites van Santa Cruz of San Cristobal niet aandoet, dan kan je een paar dagen extra boeken in een hotel op Santa Cruz of San Cristobal om van daaruit de mooiste sites van die eilanden bezoeken. Santa Cruz en San Cristobal zijn de eilanden met een luchthaven waar je aankomt en/of vertrekt.
  • wil je je verblijf in Galapagos verlengen met een ontspannende strandvakantie dan kan je ofwel vanuit Guayaquil de streek van Machalilla bezoeken, ofwel boek je enkele dagen strandvakantie in een hotel op de eilanden.

 

Het prijsverschil tussen de betere hotels op Galapagos en een cruise is vrij klein.

Wij bieden je een keuze uit de betere hotels op Galapagos.

rocks in Galapagos

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!