Logo NL

CRUISEN IN GALAPAGOS

CRUISESCHEPEN IN GALAPAGOS

De Galapagos-eilanden bezoek je best met een klein cruiseschip. Bijna alle schepen nemen maximaal 16 passagiers mee. Je eet en slaapt gedurende de cruise aan boord van het schip en doorgaans wordt er ’s nachts gevaren. Zo bereik je ook de meer afgelegen eilanden. Alle schepen hebben permanent 1 of meer professionele Engelstalige gidsen boord.
Overdag worden minstens twee sites bezocht. Je staat vroeg op, ontbijt aan boord en gaat dan aan wal waar je door de gids wordt rondgeleid. ‘ s Middags ga je terug aan boord om te middagmalen. Het schip vaart naar de volgende site waar je weer aan wal gaat voor een volgend bezoek. Soms wordt er gezwommen, gesnorkeld of gekajakt, steeds volgens het programma.
Slechts een 80-tal schepen hebben toestemming om bezoekers van de Galapagos-eilanden rond te varen. Hun vergunning wordt ieder jaar herbekeken.

KLASSEN SCHEPEN

De schepen zijn volgens het comfort en de voorzieningen in 4 verschillende klassen ingedeeld. Pas op: schepen van verschillende klassen bezoeken dezelfde bezoekerssites. Het verschil zit hem in de luxe (de cabins, het eten, de voorzieningen) maar ook in de kwaliteit van de gidsen.

We hebben voor iedere klasse een selectie van de beste schepen gemaakt.

TYPES SCHEPEN

Soms is het interessanter om te zoeken volgens een andere indeling. Hier vind je alle grote schepen (die meer dan 16 passagiers meenemen), alle catamarans en alle zeilschepen in een aparte rubriek.

Een cruise op Galapagos boek je best zo lang mogelijk op voorhand: er is nogal wat vraag naar sommige schepen en de beste hutten op een schip gaan eerst weg. Wil je een cruise boeken stuur ons dan volgende informatie:

 • met hoeveel personen reis je en hoe oud zijn ze
 • wat zijn de de geplande data (of periode) van je reis
 • de gewenste duur van de cruise: hoeveel dagen mag je cruise duren
 • heb je een voorkeur voor een bepaald type van schip; wil je een groot of een klein schip, een catamaran, een zeilschip
  Kijk eens in ons aanbod
 • wil je een schip uit de luxury class, uit de first class, de superior class of tourist class
 • heb je eventueel speciale eisen wat de fauna en flora betreft
 • heb je speciale eisen qua activiteiten (snorkelen, duiken, …)
 • wil je je verblijf verlengen met een aantal dagen hotel in Galapagos
 • koppel je een bezoek aan Galapagos aan een bezoek aan het vasteland


Wij checken dan de beschikbaarheid van het schip of de schepen van je keuze en maken daarrond een programma op maat. Enkele dagen na je aanvraag sturen we je dan een volledig uitgewerkt reisvoorstel.

Wanneer bezoeken?

Zoals op de meeste vakantiebestemmingen, is het drukste seizoen op Galapagos ook juli, augustus en de kerstperiode. Tijdens de paasweek (Semana Santa) is er nogal wat intern ecuatoriaans toerisme. Vele cruiseschepen rekenen verschillende tarieven voor hoog- en laagseizoen. Kijk ook naar het klimaat van de Galapagoseilanden.

Nationaal Park

Iedere buitenlandse bezoeker aan Galapagos betaalt bij aankomst op de luchthaven 120 USD cash. Het gaat om 100 USD inkom voor het Nationaal Park en 20 USD Migration Card (lokaal Ingala Card genaamd). Deze kost is doorgaans niet inbegrepen in de prijs van cruises. De inkom van het Nationaal Park kan alleen ter plaatse betaald worden. De Ingala Migration Card kunnen wij op voorhand voor je aankopen. Zo vermijd je (soms lange) wachtrijen en tijdverlies. Hou je ontvangstbewijs goed bij je gedurende je hele verblijf op Galapagos.

Begeleiding

Tijdens de cruise word je permanent begeleid door een Engelstalige gids die over een vergunning beschikt om op de Galapagos te gidsen. De kwaliteit en expertise van de gidsen wordt permanent geevalueerd door de rederijen. Men mag zeggen dat de kwaliteit van de gids min of meer parallel loopt met de kwaliteit van een cruiseschip. Cruiseschepen met een uitstekende reputatie betalen hun werknemers een hoger salaris wat maakt dat je er een goede gids mag verwachten. Bij budget boten vind je over het algemeen ook budget gidsen.

Vluchten naar Galapagos

Alle vluchten vertrekken vanuit Quito en vliegen via Guayaquil naar Baltra of San Cristobal. Er zijn 3 maatschappijen die de vluchten verzorgen: Tame, Lan en Aerogal. Een vliegticket naar Galapagos wordt steeds samen met de cruise geboekt. De reder van het schip dat je boekt, bepaalt dus met welke maatschappij je vliegt.
De vluchten Quito – Galapagos – Quito en Quito – Galapagos – Guayaquil kosten rond de 550 USD per persoon. De vluchten Guayaquil – Galapagos – Guayaquil kosten rond de 525 USD per persoon. Deze prijzen zijn inclusief luchthavenbelastingen en kosten. Er is een korting van 30% voor kinderen onder de 12 jaar.

Taal

Op Galapagos is Spaans de voertaal. Maar alle natuurgidsen spreken Engels. Hoe hoger de prijsklasse van het cruiseschip, hoe beter de kennis van het Engels.Op sommige grotere schepen vind je Franstalige en Duitstalige gidsen.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil van Galapagos met Belgie is 7 uur vroeger tijdens het belgische winteruur en 8 uur vroeger tijdens het belgische zomeruur. Wil je de precieze tijd in Ecuador en Galapagos kennen klik hier

Andere informatie

Voor info over geld, telefoonverbindingen, veiligheid, talen, ambassade van Ecuador, info over Ecuador, vaccins en andere medische info zie de pagina Praktische info over Ecuador

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!